Eindstand KVE Aalter - K. Racing Club Gent (07.08.2024)

Datum:
07.08.2024
Matchtype:
Oefenwedstrijd
De voorbereiding dient om een ploeg te kneden en om alle spelers voluit hun kans te geven en daarom kregen opnieuw 22 spelers gisterenavond voluit hun kans van coach Bart Van Renterghem; Racing won uiteindelijk de oefenmatch op het veld van KVE Aalter met 2-3.

Heel veel nieuwe namen en nieuwe gezichten bij een piepjong Racing, waar de coach er bewust voor koos om opnieuw iedereen volop speelkansen te gunnen. De ene helft van de ploeg mochten zestig minuten opdraven, het andere team kreeg een half uur. Onze Ratten begonnen wel goed aan de wedstrijd: een gretige Enoch Amoah kwam vaak de bal opeisen tussen de linies, maar toch was het in alle linies soms nog wat zoeken om elkaar te vinden. Op het kwartier lieten onze Ratten zich te makkelijk uitspelen en het was Preben Lippens die op het kwartier de thuisploeg op een 1-0 voorsprong kon brengen. Racing probeerde wel de match terug in handen te nemen, maar echt grote kansen kwam er niet. In de 25ste minuut maakte Racing 1-1 gelijk nadat Augusting Newman met een knappe kopbal de goeie corner van Enoch Amoah kon afronden. Drie minuten later stonden de Ratjes toch weer op achterstand toen doelman Nassime Layachi zich liet verrassen bij het uitvoetballen en het was Nicolas Van Buyten die vanop afstand het geschenk in dank aannam. Toch kon Racing nog voor de rust het evenwicht herstellen, want toen Jasper Peirs uitpakte met een goeie assist was het Arda Top die met links kon afdrukken en scoren.

Net na de rust miste Perry Owusu bij de thuisploeg nog een zeer goeie mogelijkheid om te scoren, maar de bal werd goed gepakt door Nassime Layachi. Na een uur spelen wisselde coach Bart Van Renterghem zijn volledige elftal, en kwamen de meer bekende namen tussen de lijnen. Racing schakelde een tempo hoger en liet de bal wat sneller rondgaan. Eerst was Racing nog dicht bij een doelpunt via een prima vrije trap van Maxim Addo Zeulevoet, en op de 70ste minuut kon Racing dan toch opnieuw scoren: Addo Zeulevoet pakte uit met een goeie corner en aan de tweede paal stond Andreas Burssens goed geplaatst om te scoren.

Zondag staat de eerste match met inzet op het programma, voor de Croky Cup, thuis tegen RCS Brainois. Aftrap om 16 uur.