Chillax Arena

Locatie en adres

De Club verenigt zijn jeugdwerking, Beloften en Fanion op één indrukwekkend complex. Onze Club maakt gebruik van 3 voetbalterreinen en 3 duiveltjesterreinen op een grote locatie te Oostakker. De ingang van het complex is gelegen in de Eikstraat. Ook Jong KAA Gent en de KAA Gent Ladies spelen hier hun wedstrijden.

Adres van het stadion: CHILLAX ARENA - Eikstraat 85A - 9041 Oostakker - tel: 09/330.23.45

De CHILLAX ARENA heeft een natuurgrasterrein als centraal hart waarrond een prachtig stadion is opgetrokken. Het complex is volledig omheind, afgebakend met reclamepanelen en beschikt over 2 kassa's aan beide zijden van het stadion. De jeugdwerking speelt zich af op de aanpalende terreinen. 

Het stadion

Het stadion is opgedeeld in 2 verdiepingen, die in verbinding staan via trappen en liften. Het gebouw beschikt over 2 liften, één personen- en één goederenlift, en 2 trappenhallen.

De gelijkvloerse verdieping is opgesplitst in twee delen:

  • Een eerste deel waarin zich de inkom en 4 burelen bevinden, een EHBO-ruimte, bergruimten en voorkoelinstallaties voor horeca. Tevens bevinden zich daar ook de installaties voor watervoorziening en verwarming, sanitaire voorzieningen (ook voor mindervaliden), .. dit alles volgens de modernste snufjes.
  • In het tweede gedeelte bevinden zich vier kleedkamers van gelijke oppervlakte met in iedere kleedkamer een douche- en een verzorgingsruimte, sanitaire voorzieningen en twee scheidsrechterkleedkamers.

Beide gedeeltes zijn gescheiden door de spelersingang (van parking) en spelerstunnel (naar veld).

Op de eerste verdieping bevinden zich: sanitaire inrichtingen, bergruimten voor horeca benodigdheden, een zeer goed uitgeruste keuken en een secretariaat dat ook gebruikt wordt door de veiligheidsdiensten. Maar het voornaamste is een zaal van 425m², welke kan opgedeeld worden in twee gescheiden ruimten, één voor kantine- en één voor VIP-gebruik. In het kantinegedeelte is de toegelaten capaciteit 400 personen en in het VIP-gedeelte 270 personen. Deze zaal kan multifunctioneel worden gebruikt en is uitgerust met twee grote projectieschermen. Het is mogelijk deze multifunctionele zaal af te huren voor privé festiviteiten.

Het stadion beschikt verder over een ultra moderne geluidinstallatie welke afzonderlijk instelbaar is naar drie verschillende locaties (kantine, VIP en terrein). Er is naast de normale bediening ook een centrale bediening voorzien in het secretariaat om het omroepen tijdens de wedstrijden te doen of interventie bij mogelijk gevaar.

Verdere technische voorzieningen worden kort even aangehaald.

  • Een groot gedeelte van het warm water wordt verkregen via zonneboilers welke op het dak van de tribune geplaatst zijn. Alle regenwater wordt opgevangen in reusachtige putten voor hergebruik in de sanitaire installaties.
  • Verwarming wordt strikt onder controle gehouden door automatische sturing welke ervoor zorgt dat bij afwezigheid van personen de verwarming na vier uur werktijd automatisch schakelt naar een veiligheidstemperatuur.
  • In de donkere ruimten wordt de verlichting ingeschakeld bij opening van de deuren. Verder zijn er voorzieningen voor branddetectie en brandalarm, inbraakpreventie en inbraakalarm met rechtstreekse lijnen naar veiligheidsdiensten.

De zittribune

De zittribune heeft een capaciteit van 500 toeschouwers met ruime zitplaatsen, en pronkt met een lengte van 75m langs een prachtig natuurgras terrein. Er zijn 4 zitplaats blokken, de witte stoeltjes zijn toe bedeeld aan de VIP's en bestuursleden, de zwarte voor alle andere bezoekers. Er zijn via de tribune toegangen tot de kantine voorzien.

Het veld, verlichting en randaccommodatie

De terreinverlichting kan geschakeld worden in 2, 3 of 5 lampen per lichtmast. De gemiddelde verlichting bedraagt 279 lux. T

Er is langs het terrein een modern scorebord geplaatst met een looplicht functie om aankondigingen te doen (vanuit het secretariaat).

Achter beide doelen zijn LEDreclamepanelen van telkens 25m voorzien.

De staanplaats capaciteit rondom het terrein is bepaald op 1500 plaatsen. Er kan overal rond het terrein aan de omheining gestaan worden. 

Achter het doel aan de Eikstraat bevindt er zich nog een klein stukje tribune, restant van het SKV Oostakker tijdperk. Het heeft een capaciteit van 36 zitplaatsen.

De Parking

Vlakbij de CHILLAX ARENA is er een parkeerterrein voor 160 voertuigen. Het is een geasfalteerde parking met steenslag parkeerplaatsen.

Afhuren polyvalente zaal CHILLAX ARENA

Het pronkstuk van de CHILLAX ARENA, de polyvalente zaal van 425m², kan afgehuurd worden door derden. Voor wie meer informatie wil, gelieve contact op te nemen met Algemeen Manager Mathias Defrancq:

e-mail: md@krcgent.be 
gsm: 0474n67 74 72
tel: 09 330 23 45