Eindstand KVCSV Oostkamp - K. Racing Club Gent (15.09.2024)

Clubs

3-3
Datum:
15.09.2024
Matchtype:
Competitie
Scheidsrechter:
Jasper Vitse
Na een bijzonder genietbare wedstrijd met veel kansen en veel goals aan beide kanten moesten onze Ratjes zich tevreden stellen met één punt, en dan hadden er zeker drie kunnen zijn, al hadden we in de slotfase ook nog het deksel op de neus kunnen krijgen. De puntendeling - na een 3-3 eindstand - op het veld van KSV Oostkamp is dus billijk te noemen. Vooraf hadden onze Ratjes hier zeker voor getekend, nadien was er hier en daar wat ontgoocheling te bespeuren, omdat er misschien toch ook wel wat meer in zat. 

Racing moest het doen zonder Andreas Burssens, Benjamin Melkebeke en Kelvin Nfodjo die ziek of geblesseerd waren, Youngster Denzel Laroy kwam daardoor voor het eerst aan de aftrap. Bankzitters waren: Wout Van Laere, Jasper Peirs, Arda Top, Augusting Newman en Azaria Isso Bulambo.

Het vernieuwde KSV Oostkamp was goed gestart in de nieuwe competitie en wou graag de drie punten thuis houden tegen onze Ratten, maar Racing verraste de gastheren al snelle met een razendsnelle en collectieve omschakeling in de tiende minuut: Het was Lukas Rommens die zich sterk kon doorzetten, maar ook David Mukuna-Trouet, Maxime Addo Zeulevoet en Lars Hitchinson waren mee opgerukt en stonden tegen één verdediger. Lukas Rommens keek goed, hij bediende Lars Hitchinson, hij bleef kalm en besloot in de bovenhoek voorbij de kansloze Milan Iket, 0-1. Wat een mooie, collectieve aanval uit het boekje! 

De thuisploeg had tot dan toe nog weinig kunnen afdwingen, maar iets voorbij het kwartier hingen de bordjes ineens gelijk, 1-1, toen een voorzet vanop de rechterflank voorbij alles en iedereen ging en de bal ging via de kluts binnen. Het was uiteindelijk via de voet van Jules Vanhaecke. KSV Oostkamp kwam geleidelijk meer in de wedstrijd. Ze waren nu vaker in balbezit en konden ook regelmatig dreigen, maar de match ging eigenlijk de hele tijd goed over en weer, en ook Racing kon nog regelmatig gevaarlijk zijn, vooral via Lars Hitchinson en Maxim Addo Zeulevoet. Maar net voor het half uur was er een koude douche, want net nadat Racing nog eens een nieuwe kans had gekregen om te scoren, viel de goal aan de overkant. De thuisploeg kreeg iets teveel ruimte om erdoor te voetballen en het was opnieuw Jules Van Haecke die kon scoren, plots stond het 2-1. 

Beide ploegen trokken vrank en vrij ten aanval en het bleef een prima wedstrijd om naar te kijken. KSV Oostkamp had wel meer balbezit, maar op slag van rust was het Maxim Addo Zeulevoet die met een vluchtschot de fraaie gelijkmaker kon scoren en zo konden we naar de kleedkamer bij een 2-2 ruststand. 

 

In de tweede helft was het spelbeeld eigenlijk ongewijzigd. Beide ploegen gingen voluit en combineerden goed. Er was voortdurend dreiging langs beide kanten, waardoor het spannend bleef. Op het uur kon Racing nog eens uitbreken en Maxim Addo Zeulevoet kreeg veel ruimte in het centrum. Zowel Lars Hitchinson als David Mukuna-Trouet waren goed mee en stonden klaar om af te ronden, maar Maxim Addo Zeulevoet rook zelf zijn kans en hij knalde de bal heerlijk mooi binnen in het dak van het doel. Wat een schitterend doelpunt, het stond 2-3 met nog een half uur te spelen. 

De thuisploeg moest nu alles op alles zetten en zette nog meer druk naar voor. Racing stond goed georganiseerd te voetballen en debutant Denzel Laroy deed het ook uitstekend in het hart van de defensie en als er dan toch meer gevaar dreigde toonde Ebbe Cooman zich opnieuw betrouwbaar. 

Maar met nog een kwartier te spelen was er dan toch de gelijkmaker, na een warrige fase was het invaller Rien Plasschaert die zorgde voor de 3-3.

En nog was het niet gedaan, want er vielen nog kansen te noteren langs beide kanten. Bij Racing kwam het gevaar vooral vanop rechts, want eerst was er Lars Hitchinson die nog eens voor gevaar kon zorgen, maar vijf minuten voor het einde kreeg Augustin Newman een unieke kans om te scoren: hij kon alleen op doel afgaan, maar leek toen even te twijfelen en dat gaf de verdediger de kans om toch nog het aanvalswerk te verstoren en Augusting Newman zijn schot ging rakelings naast. Maar ook de thuisploeg zorgde nog voor een aantal prangende fases, maar ze kwamen gelukkig niet meer tot scoren. 

 

Conclusie na een mooie voetbalnamiddag: Racing had absoluut kunnen winnen, maar anderzijds mogen we ook blij zijn dat we in de ultieme slotfase niet tegen een zure nederlaag aanliepen. De puntendeling was al bij al billijk, maar vooral: dit Racing voetbal met veel energie en goesting en het liet bij momenten ook mooi combinatievoetbal zien. Je ziet heel duidelijk dat dit Racing echt aan het groeien is, dit geeft alleen maar hoop voor de volgende weken en dan moet en zal die eerste driepunter zeker wel snel volgen. Want dit was een goeie, collectieve prestatie met deze jonge groep. 

 

Goals

10min: 0-1, Lars Hitchinson

17min: 1-1, Jules Vanhaecke

26min: 2-1, Jules Vanhaecke

45min: 2-2, Maxim Addo Zeulevoet

59min: 2-3, Maxim Addo Zeulevoet

75min, 3-3, Rien Plasschaert

 

Ploegopstelling

Ebbe Cooman - Lars Hitchinson - Emile Van Hoecke - David Mukuna-Trouet (73min: Jasper Peirs) - Anis Bouchrafat - Emile De Keulenaere - Cedric Van Meirvenne - Denzel Laroy - Warre Desmet - Maxim Addo Zeulevoet (77min: Azaria Isso Bulambo) - Lukas Rommens (65min: Augusting Newman)