Eindstand KM Torhout - K. Racing Club Gent (07.09.2024)

Matchtype:
Competitie
Scheidsrechter:
Robin Lefever
Een gelijkspel was al bij al een correcte uitslag zaterdag op het veld van KM Torhout. Het was een match waarin beide ploegen voluit hun kans gingen op zoek naar de eerste drie punten van het seizoen en dat zorgde voor een uiterst genietbare match met kansen aan beide kanten. Eigenlijk was het een wedstrijd die alle kanten op kon: in de slotminuut ging een schot van de thuisploeg nog via de deklat buiten, maar even voordien had ook Racing nog een grote kans, maar Augusting Newman besloot net naast het doel van ex-Racinger Bryan Londot. De vroege goals van Lars Hitchinson en de fel betwiste gelijkmaker van Colin Dumoulin - die halfweg de eerste helft nog een strafschop gestopt zag door Ebbe Cooman - zorgden dus voor een billijke 1-1 eindstand.

Bij de thuisploeg was Mitch Dekuyper nog uitgevallen tijdens de opwarming, bij Racing kwam nagenoeg dezelfde basisploeg aan de aftrap als vorige week: Benjamin Melkebeke kwam in de plaats van Kelvin Nfodjo. Torhout begon gretig aan de wedstrijd en kon al meteen een paar keer dreigen, maar het eerste echte gevaar van de wedstrijd leverde meteen een doelpunt op...aan de overkant: Anais Bouchrafat kon het spel goed verleggen en lanceerde Lars Hitchinson op rechts. Hij bleef kalm oog in oog met doelman Bryan Londot en hij besloot - in een klein gaatje - in de kortste hoek. De 0-1 stond al op het bord na zeven minuten. Torhout had wel vaker balbezit, maar was ook slordig in de opbouw en échte kansen bleven uit. Torhout zocht en vond vaak de rechterflank en op één van die voorzetten beroerde de glijdende Andreas Burssens de bal met de hand in het strafschopgebied. Colin Dumoulin trapte de bal goed, maar Ebbe Cooman redde de penalty ijzersterk. Racing kreeg opnieuw een boost dankzij deze puike redding en het werd opnieuw wat meer dreigend. De beste kans in de eerste helft kwam er op identiek dezelfde manier als bij de goal, maar deze keer vond Lars Hitchinson de goed uitgekomen Bryan Londot op z'n weg. Dit was een hele grote kans! Zo gingen we rusten bij een stand van 0-1.

In de tweede helft was het spelbeeld een beetje ongewijzigd: Torhout probeerde wel, maar Racing had de partij vrij goed onder controle, al was er nu minder gevaar dan in de eerste helft. Kelvin Nfodjo was tijdens de rust Benjamin Melkebeke komen vervangen en Racing probeerde vooral z'n voorsprong vast te houden. Net zoals in de eerste helft konden de Ratjes daarbij rekenen op een uitstekende doelman Ebbe Cooman, die sterk stond te keepen. En toen was er plots de gelijkmaker, een beetje uit het niets, in de 53ste minuut: een warrige fase waarbij het uiteindelijk Colin Dumoulin was die kon scoren voor de thuisploeg. Veel protest bij onze Ratjes die buitenspel hadden gezien, maar het ging zo snel waardoor het moeilijk was om dit als waarnemer te kunnen beoordelen. In elk geval hingen de bordjes nu in evenwicht.

Racing was niet van slag en bleef georganiseerd voetballen, het kreeg zelfs nog enkele echt goeie kansen om te scoren: eerst was er de mooie omhaal van David Mukuna-Trouet, die een beter lot verdiende, zijn bal ging over en naast, maar de poging mocht wel gezien worden. De allerbeste mogelijkheid was er nog vijf minuten voor het einde van de wedstrijd toen David Mukuna-Trouet die zich kon doorzetten in de zestien meter, zijn bal kwam tot bij Augusting Newman, die nog kon kappen, en schieten, maar zijn schot met rechts hobbelde rakelings naast de verste paal buiten. Twee minuten voor het einde was de goed ingevallen Maxim Addo Zeulevoet te verrast om te kunnen scoren, want hij besloot overhaast met links hoog over. Dit waren goeie mogelijkheden om toch nog de volle buit te pakken. Maar het had ook anders kunnen uitdraaien, want tot de thuisploeg in de slotminuut nog een schot uiteen zag spatten op de lat, mocht Racing zich ook gelukkig prijzen dat het niet in extremis met lege handen achterbleef.

Dit punt moet zeker een opsteker zijn voor dit jonge en vernieuwde Racing: het voetbal was bij momenten best aardig, en er kwamen ook - goeie - kansen om te scoren. Dit Racing vertoont duidelijk een groeicurve en dat is alleen maar hoopgevend voor de volgende wedstrijden.

Goals

7min: 0-1 Lars Hitchinson

56min: 1-1 Colin Dumoulin