Eindstand KFC Merelbeke - K. Racing Club Gent (07.10.2023)

Clubs

1 - 4
Datum:
07.10.2023
Matchtype:
Competitie
Scheidsrechter:
Plateau

De Ratjes trokken aan het langste eind in de derby met KFC Merelbeke en maakten zo een einde aan reeksje nederlagen. De Ratjes profiteerden optimaal van de wedstrijdomstandigheden en boekten zo een broodnodige zege. Ex-Racing doelman Maes kreeg al in de 2e minuut een rode kaart onder de neus na het onderuit halen van de doorgebroken Triest. En wat bleek, Merelbeke had geen reserve doelman op de bank waardoor speler De Mey in doel ging staan, maar die werd meteen 2x koud gepakt op evenveel minuten door Diallo. Met deze dubbele bonus zaten de Ratjes in de zetel en die werd nog comfortabeler toen Triest op het half uur ook zijn rekening van de avond opende. Merelbeke lag in de touwen, maar kreeg terug hoop meteen na de rust toen een vrije trap onverwacht bij Binst sukkelde en die zette zijn ploeg op het bord. De thuisploeg drong nu aan, maar met een snedige tegenprik nam Triest met zijn 2e van de avond ook de spanning weg. Racing voetbalde nadien veel te zenuwachtig om de match onder controle te houden. Merelbeke probeerde wel, maar kwam niet verder dan enkele halve kansjes en 1 grote voor de ingevallen Soli die op Londot strandde dicht tegen het einde. De prijs voor schoonheid zou deze match niet krijgen, maar dat kon de Ratjes worst wezen. In onze situatie telden de 3 punten en die gingen naar Oostakker!

Verslag

KFC Merelbeke had na een voortvarende start met fris en wervelend voetbal toch wat gas moeten terugnemen. De 0 op 6 zorgde toch voor de nodige druk bij de jongens van De Schryver, die een 0 op 9 moesten vermijden. Een ontmoeting met een gewond dier is dan soms het juiste recept of misschien niet want iedereen verwacht een zege tegen de rode lantaarn. Dat moest misschien in de kaart van de jongens van Coulibaly spelen. Onze oefenmeester verraste opnieuw door Quiepo Gomez in de basis te droppen en Van Hoecke op de bank te posteren. Ook Biebuyck startte en verving de geschorste Lokilo. Voor de rest nog heel wat afwezigen bij de Ratjes, vooral jongens met ervaring zoals Leemans en Vankerkhoven. Wisselspelers waren: Cooman Ebbe, Alvarez, Van Hoecke en Newman.

Het sportpark Molenkouter lag er piekfijn bij. Wat een accommodatie! Het ademde en straalde ambitie uit. De match startte met 2 gretige ploegen, maar ook met een valse noot voor de thuisploeg want een terugspeelbal op doelman Maes leek wat af te remmen in het iets te lange gras waardoor de doelman uit de rechthoek moest komen en Triest zijn kans zag om sneller op het leer te zijn. Maes kon niet anders dan Triest onderuit torpederen .. De ref wees meteen naar de stip, maar keerde terecht terug op zijn beslissing door toedoen van de lijnrechter die aangaf dat de fout buiten de rechthoek gebeurde. Gevolg was dan wel dat doelman Maes zonder een bal geraakt te hebben in de match met rood van het veld moest (2’). Sneu voor de ex-Racing doelman, maar het werd nog pijnlijker voor de thuisploeg want ze hadden geen reservedoelman op het wedstrijdblad staan. De Mey offerde zich op in doel en moest zich meteen opmaken voor een gevaarlijke vrije trap. Triest trapte die hard, de bal week af tegen de muur en kwam bij Diallo die van dichtbij het leer tegen de touwen joeg (2’) (0-1). Dat was profiteren van de situatie. De thuisploeg was aangeslagen en dat voelden de Ratjes die bleven druk zetten en met de snelle Diallo op de loer lagen. Een paar keer kon nog in extremis redding gebracht worden, maar in de 5e minuut sneed Diallo als een mes door de boter alleen richting doel en hij vloerde De Mey. 0-2 .. wat een droomstart voor de Ratjes!! Het klonk als een cliché maar deze situatie mochten de Ratjes toch niet meer uit handen geven. Ze hielden dan ook vlot controle tegen een onmachtige Merelbeke, dat even moest bekomen van die dubbele opdoffer. Combinerend lukte het hen niet. De dribbelvaardige Mjahed zorgde wel voor dreiging maar groot doelgevaar leverde het ook niet echt op. Uit het balbezit probeerde Racing wel te bouwen maar vaak iets te onzorgvuldig. En als het dan eens perfect liep was er meteen gevaar. Op het half uur infiltreerde Cooman vanop de linkerflank en speelde gepast in op Triest die in de ruimte dook. Doelman De Mey gleed even weg waardoor Triest mooi de kans had om de bal met een listige kattenpoot subtiel in het verste hoekje te prikken (0-3) (30’). De doodsteek wellicht voor de thuisploeg. Enkel door toedoen van de Ratjes zou de thuisploeg nog in de match kunnen komen, want voetballend liep het voor geen meter bij hen. Een individuele flits misschien? Die moest van Mjahed komen, maar die werd goed bewaakt door Dierickx. Ook stilstaande fasen waren een puntje om voor op te letten want toch veel gestalte bij de thuisploeg maar het was allemaal oplosbaar voor onze doelman. Met de rust in zicht dreigden de Ratjes nog 2x. Eerst knikte Triest een voorzit binnen kader, maar de doelman pakte, terwijl even later Cooman op wandel ging en vanuit scherpe via de voet van de doelman de bal de verste paal zal scheren. Geen 0-4 vlak voor de koffie. Ruststand: 0-3, de Ratjes op rozen!

 

Maar ook het gevaar dat ze in slaap gewiegd raakten. En toen Merelbeke meteen na de herneming een lichte vrije trap mee kreeg, werd die door een Racingse voet in de verkeerde richting gedevieerd .. tot bij de vrijstaande Binst die niet aarzelde en de 1-3 op het bord zette (47’). De taktiek om het eerste kwartier door te komen was meteen om zeep. Het Merelbeekse vuur wakkerde aan en Verkindere pakte uit met sterke solo en schot, maar Londot ging goed plat (48’). De Ratjes moesten zich herpakken en rust prediken, maar sloegen in dat laatste niet echt. Pas in minuut 56 kwam er ademruimte. Triest ontsnapte en wou het te mooi doen in plaats van de doelman in één tijd te lobben. Hij trachtte hem te omspelen, maar die hapte niet in de beweging (56’). Het zou slechts uitstel zijn want na een goeie interceptie van Biebuyck kon die meters maken en op het gepaste moment in de loop van Triest spelen. Die leek van te ver te trappen, maar het was met de nodige precisie waardoor een duikende doelman toch niet bij het leer kon .. en de 1-4 was een feit (59’). Het perfecte antwoord op het offensief van de thuisploeg. De match lag dan even stil omdat de 1e lijnrechter geblesseerd de strijd moest staken. Omdat er geen officiële lijnrechter onder het publiek zat nam T2 Lataer de vlag over en ging als 2e assistent fungeren (63’). Even leek Londot hetzelfde mee te maken als zijn collega Maes. Hij riep om de bal te laten, knielde maar het leer vertraagde op het gras waardoor Antwi Manu nog voor zijn neus de bal kon beroeren. Gelukkig buiten (65’). De match kabbelde verder. Merelbeke had het balbezit en de Ratjes speelden veel te zenuwachtig en te slordig als ze dan eens het leer hadden. Een scherpe counter via Diallo en Quiepo Gomez leverde nog gevaar op (67’). Merelbeke bleef wel proberen, maar de Ratjes hielden stand, al zaten er ook enkele op hun tandvlees. Diallo werd afgelost door Newman (81’). Even was er nog opschudding toen bij een diepe bal Soli en Londot in botsing kwamen, maar beide stonden meteen op en speelden verder. Goeie interventie van onze doelman. Triest werd ook nog gewisseld in het slot waar de ref eigenlijk geen toegevoegde tijd in acht nam. De match was gespeeld! Eindstand: 1-4.

Ruime cijfers maar uiteraard werden de Ratjes gediend door het matchverloop en sloegen ze op de juiste momenten toe. Met een 3-voudige bonus de rust ingaan was geruststellend en dat merkte je na de pauze. Het spel was nonchalant op ook veel te onzorgvuldig. Zeker toen Merelbeke wat moed vatte door de eerredder, maar dan had je de ervaren Triest die de match toch in de beslissende plooi kon leggen. De 3 punten waren het belangrijkste. De manier waarop maakt minder uit. Vaak speelden we goed en bleven we met lege handen achter, nu was het omgekeerd. En dat is ook een kunst ..

Volgende match

Zondag 15/10/2023 trekken de Ratjes naar de buren van RFC Wetteren, richting vernieuwde Marcel De Kerpel stadion (=kunstgras). Afspraak om 15u00. Supporters op post!

Adres: Marcel De Kerpel Stadion, Massemsesteenweg 56A, 9230 Wetteren

 

Wedstrijdinfo

KRCG: Londot – Quiepo Gomez – Volckaert – Davies (63’ Alvarez) – Dierickx – Cooman Lars – Taty-Tchibinda Ceti – De Keulenaere – Diallo (81’ Newman) – Biebuyck – Triest (K) (86’ Van Hoecke).

Invallers: Cooman Ebbe

Doelpunten: 0-1 Diallo (2’); 0-2 Diallo (5’); 0-3 Triest (30’); 1-3 KFCM (Binst) (47’) en 1-4 Triest (59’)

Geel: Triest en Newman

Rood: niemand

 

Media: