Eindstand K. Racing Club Gent - SV Zulte-Waregem / U21 (21.10.2023)

Clubs

3 - 0
Datum:
21.10.2023
Matchtype:
Competitie
Scheidsrechter:
Christophe Carrein

De Ratjes sloegen erin een eerste positieve reeks neer te zetten en stuurden Jong Essevee puntenloos huiswaarts na een 3-0 zege. De match baarde evenwel een muis in de eerste helft want er gebeurde heel weinig. Pas in het 3e kwartier kwam er doelgevaar met een reuzenkans voor de bezoekers (naast) en 3 kansen voor de Ratjes, waarbij Triest de onderkant van de dwarsligger vond. Na de pauze hadden de Rates wind in de zeilen en dat hielp en bewees nog maar eens waarom Jong Essevee de evenknie was in de eerste helft. Nu geraakten de jonge bezoekers niet van eigen helft en na een paar halve kansen voor de Ratjes was het uitgerekend ex-Essevee speler Biebuyck die de score opende voor de Ratjes. Een bevrijding voor het team dat nadien heel snel de zege veilig stelde met 2 heel fraaie goals (Lokilo en Triest). Jong Essevee zocht nog een eerredder maar doelman Ebbe Cooman ging toch met de verdiende cleansheet aan de haal. 3 Punten in de pocket, een 7 op 9. Oktober is vooralsnog een goede maand voor de Ratjes, die met efficiënt voetbal nu wel oogsten. Proficiat!!

Verslag

Jong Essevee begon met een zware erfenis aan het siezoen. Als één van de revalties hadden ze heel wat te verdedigen, maar jammer genoeg voor hen niet met gelijke wapens want de talentrijke groep werd uit elkaar getrokken. De meeste bepalende spelers werden weggeplukt. Ook de Ratjes hadden één van die parels binnengehaald (Biebuyck). Voor deze confrontatie kon coach D’Hollander ook niet rekenen op de geschorste Capelle en Labie (opgeroepen bij A-kern). Ook bij hen geen reserve doelman op de bank .. Als dat maar goed komt. Racing coach Coulibaly recupereerde Lokilo en die startte meteen in de basis ten kost van Quiepo-Gomez. Doelman Londot was out en Ebbe Cooman (ex-Essevee) kreeg zijn kans in doel. Voor enkele geblesseerden komt het eind van de tunnel in zicht. Zij zullen aanpikken.. . Wisselspelers waren: Wyngaert, Alvarez, Van Hoecke en Quiepo-Gomez. Newman viel af als 16e man.

De match begon zeer afwachtend van beide teams. Aftasten, een beetje zoeken, waardoor er eigenlijk niets gebeurde op het veld. Pas in minuut 11 kon er doelgevaar opgetekend worden. Biebuyck kreeg een kansje, maar de doelman lanceerde snel de omschakeling waarbij Essevee de Ratjes toch wel verraste op snelheid. Vooral Sergeant trok een fameuze spurt en dook in de rug van Dierickx op, die de voorzet nog net voldoende kon beroeren waardoor de deviatie van Sergeant (zoon van ex-Prof Tony Sergeant) naast de kooi van Ebbe Cooman verdween (11’). Oef. De Ratjes waren zoekende. De combinaties liepen niet zoals ze hoorden te lopen. De bezoekers kregen wat meer vertrouwen en voetbalden niet onaardig maar nooit in de zone van de waarheid. De match kabbelde dus voort en zou eigenlijk pas in het 3e kwartier wat op gang komen. Eerst ging een schot van Essevee hoog over (32’), waarna de Ratjes een fraaie aanval in elkaar knutselden waarbij de kaats van Triest op Biebuyck net niet goed was zodat onze youngster niet kon aanleggen (34’). En net zoals bij de eerste kans schakelde Essevee heel snel om. Bracke pakte uit met een indrukwekkende spurt en kwam schuin voor doel maar plaatste het leer naast doelman Cooman maar ook de goal (34’). Ongetwijfeld de beste kans van de partij! De Ratjes namen nu over. Lokilo pakte uit met een dribbel en schot, maar geen probleem voor doelman Dobbels (37’). De druk werd opgevoerd en na snel balverlies in de bezoekende defensie kon Lokilo terug zijn kans gaan, maar viseerde de doelman (41’). De Ratjes schakelden na een vrije trap snel om. Er was een overtal situatie maar Biebuyck speelde iets te hard in op Diallo, bijgevolg weg kans (42’). De wind had de Ratjes veel parten gespeeld, want het was moeilijk om de bal van de eigen helft te krijgen. Maar straks was het de beurt aan de Ratjes … We dreigden nog 1x en hoe. Triest werd gevonden randje zestien. Die bleef sterk aan de bal, maakte zich vrij en haalde snoeihard uit. De bal stuiterde via de onderkant van de lat net voor de lijn terug het veld in. Diallo was goed gevolgd en leek de 1-0 binnen te knikken maar of door het effect op de bal of door een speling van de wind, miste Diallo onbegrijpelijk zijn rebound kopbal voor leeg doel .. Dit had de 1-0 moeten zijn (45’). Ruststand: 0-0, na een kansarme eerste helft waar er wat vuur was in het slotkwartier. Wie scoort wint, dat soort match kreeg je.

Geen wissels bij beide ploegen. De wind was nog sterker komen opzetten, net als de regen. En met die wind in de zeilen trokken de Ratjes meteen in het offensief. Een snelle balrecuperatie resulteerde in een snelle prik. Diallo – Triest – Diallo maar die laatste ging zijn eigen kans, in plaats van terug topschutter Triest te vinden, en liep zich vast (46’). Jong Essevee werd meteen vastgezet op eigen helft en zij ervaarden nu het effect van de wind op uitvoetballen. Dat lukte moeilijk. De duels werden nu door de Ratjes gevonden en toen Triest ontsnapte vond hij de paal, maar werd ook afgevlagd voor buitenspel (52’). Net zoals vorig week speelde de jong Taty-Chibinda opnieuw een heel sterke partij op het middenveld en ei zo na bekroonde die zijn sterke prestatie met een treffer, maar hij schampte zijn kopbal op voorzet van Lars Cooman (55’). Zoals zo vaak moet je profiteren van het momentum. Als dat niet gebeurd, dan neemt de tegenpartij over en zo leek het ook hier te gebeuren. Jong Essevee probeerde uit de omknelling heen te geraken en stak een paar keer schuchter de neus aan het venster. Vanaf het uur namen de Ratjes terug het commando over met sterke flankverdedigers (Cooman en Dierickx) die vooral voor de aanvallend impulsen zorgden en zo druk opvoerden. Een goeie steal van Cooman lanceerde Diallo op links. Diens voorzet/schot werd door de doelman geblokt maar Biebuyck stond op de goede plek om zijn eerste voor de Ratjes tegen de touwen te jagen. Een bevrijding voor hem en de Ratjes, uitgerekend tegen zijn ex-ploeg. Oef 1-0 (67’). De voorsprong was er en gaf het vertrouwen meteen een boost. De Ratjes hadden Jong Essevee beet en duwden door. En al gauw was er succes. Opnieuw lag Diallo aan de basis van de actie. Goeie dribbel en schot, dat door Dobbels weggebokst werd, maar tot bij Lokilo die meteen de score verdubbelde (75’) (2-0). De bezoekers lagen nu helemaal in de touwen en de Ratjes combineerden nu heel vlot. Na een goeie balrecuperatie op rechts versnelde Dierickx. Zijn voorzet was op maat voor Diallo die echter Triest in zijn rug voelde en met een slimme overstap de verdedigers op het verkeerde been zetten. Afwerken was een koud kunstje voor Triest. Een kopie van de Chadli goal tegen Japan. 3-0 (79’). Lars Cooman werd nog gewisseld voor Quiepo-Gomez (81’). Eén minuut later moest broer Ebbe Cooman aan het werk op een kopslag van Bracke, maar het leek moeilijker dan het was, maar toch deed de jonge doelman het met bravoure (82’). De Ratjes controleerden. Jong Essevee probeerde de eerredder te maken maar de pogingen van Pissens (84’) en El Boutaibe (85’) misten ruim het kader. Diallo kreeg ook nog een applauswissel in de 87e minuut. Van Hoecke kwam hem aflossen, maar veel gebeurde er in de partij niet meer. Eindstand: 3-0!

Opdracht volbracht voor de Ratjes. Deze match moest absoluut gewonnen worden en dat deden onze jongens in een degelijke 2e helft. De wind speelde hier toch wel een rol en dan zag je dat de Ratjes over meer ervaring in de rangen beschikten. En vooral doeltreffendheid. De drie 100% in de 2e helft werden allemaal afgewerkt! Met 7 op 9 zijn de Ratjes de goede weg ingeslagen .. een lange weg wel, maar de start is alvast hoopvol. Laat ons hier op verder borduren in de komende matchen, waarin we wellicht wat volk recupereren.

Volgende match

Zondag 29/10/2023 trekken de Ratjes naar KVV Zelzate, de ploeg die fameus startte dit seizoen en lang de ranking aanvoerde. Het nieuwe complex is nog niet speelklaar dus zakken we nog eens af de Patronagestraat. Afspraak om 14u30. Supporters op post!

Adres: Zelzate stadion, Patronagestraat 52, 9060 Zelzate

 

Wedstrijdinfo

KRCG: Ebbe Cooman – Volckaert – Davies – Dierickx – Cooman Lars (82’ Quiepo-Gomez) – Taty-Tchibinda Ceti – De Keulenaere – Diallo (87’ Van Hoecke) – Biebuyck (67’ Alvarez) – Lokilo – Triest (K).

Invallers: Wyngaert

Doelpunten: 1-0 Biebuyck (57’), 2-0 Lokilo (75’) en 3-0 Triest (79’).

Geel: Cooman Lars en Davies

Rood: niemand

Media: