Eindstand K. Racing Club Gent - RFC Wetteren (13.01.2024)

Clubs

2 - 3
Datum:
13.01.2024
Matchtype:
Competitie
Scheidsrechter:
Verslycken Yves

De Ratjes konden thuis ook niet zegevieren tegen rode lantaarn RFC Wetteren en zijn zo 2024 met een 0 op 6 gestart. De match begon in mineur voor de Ratjes die zich bij de eerste aanval van de bezoekers veel te makkelijk ringeloren zodat Lecour voor een vroege voorsprong kon zorgen. Er zat geen tempo en lijn in het spel van de Ratjes die halfweg de eerste periode - na een fraaie goal van Broeckaert - plots tegen dubbele achterstand aankeken. Pas dan versnelden de Ratjes en dat leverde meteen succes op. Triest kon de aansluitingstreffer binnenknallen vanop de stip. Racing nam nu het initiatief maar kwam echter niet tot grote kansen. Na de kantwissel was Racing baas en loerde RFC Wetteren op de counter, met succes, want ex-Racinger Vandekerckhove kon te makkelijk op het uur zijn ploeg naar dubbele bonus trappen. Match gespeeld? De Ratjes veerden wel recht en de wederoptredende Triest zorgde nog voor een match door 20 minuten voor het einde de 2-3 binnen te knikken. In de slotfase drukten de Ratjes wel, Wetteren wankelden maar trok toch de zege over de streep. Een figuurlijke streep door de rekening van de Ratjes, die nu met 2 lastige uitmatchen moeten opletten geen negatief reeksje neer te zetten.

Verslag

RFC Wetteren trok de winterstop in als rode lantaarn (én met een match meer want ze speelden nog voor kerst de match van speeldag 18). In de winterstop werd Carl De Geyseleer als nieuwe oefenmeester binnengehaald en men rekende op het schokeffect. De Ratjes waren dus gewaarschuwd en hadden ook iets recht te zetten na de nederlaag op Brakel. Racing coach Coulibaly recupereerde heel wat jongens: De Keulenaere (genezen), Cooman (einde schorsing), Triest (hersteld), .. Dat scheelt toch al een slok op de borrel. Berbic viel af als 16e man. Wisselspelers waren: Cooman Ebbe, Biebuyck, Alvarez en Nfodjo.

De eerste thuismatch van 2024 kon hopelijk de opgebouwde reputatie in 2023 doortrekken, maar onze jongens verschenen niet scherp aan de aftrap want al na 2 minuten liepen de Ratjes tegen een achterstand aan. Geen druk op de man in bal en tot 2x toe kon vrij ingetrapt worden. Lecour kon Wetteren dus al vroeg laten juichen nadat de eerste poging op de paal belandde (2’). De Ratjes moesten dus meteen aan de bak maar kregen de trein niet snel op de rails. Het ontbrak wat aan ideeën en lef. Steriel maar goed voetbal, maar het droeg niet tot de zone van de waarheid. Diezelfde Lecour kreeg nog een 2e mogelijkheid maar werd nog afgeblokt. Ondertussen waren we al 20 minuten ver in een kansarme pot voetbal. Halfweg die eerste periode kreeg Wetteren veel vrijheid op links, waarbij Boudry een voorzet kon versturen naar de 2e paal. Cooman kon net niet bij de bal en topschutter Broeckaert pakte de voorzet enig mooi in 1 tijd op de slof. Londot was kansloos en plots stond het 0-2 (23’). 2 doelpunten op 2.5 kansen! De Ratjes reageerden nu wel meteen. Het tempo ging de hoogte in en het spel werd directer. Een splijtende actie volgde en waarbij Lokilo de bal achteruittrok tot bij Triest, wiens schot geblokt werd door een loshangende bezoekende hand. De ref aarzelde niet en wees naar de stip. Weinig protest ook van de bezoekers. Triest kreeg zo een gouden kans om bij de eerste echte kans zijn ploeg terug in het spoor te brengen. Doelman Van Wassenhove koos de goed hoek, maar de elfmeter was feilloos getrapt. 1-2 (29’). En we hadden terug een match. Toen Diallo snel de bal wou pakken, was de doelman eerder op het leer. Er werd wat geduwd en de poppetjes gingen even aan het dansen. Diallo kreeg geel, de doelman niet (bizar). Toen Davies verhaal wou halen bij de ref kreeg hij ook geel onder de neus (29’). Dat was toch te veel van het goede … Racing had nu de match overgepakt, maar de kansen bleven heel schaars. We noteerden 1 goede voorzet van Lokilo waarbij Triest afgeblokt werd en Taty-Chibinda de rebound net over trapte (36’). Wetteren hield voor het overige goed stand, maar kon ook niet meer uitbreken. Ruststand: 1-2, er was nog een match.

Dezelfde 11 jongens mochten het in de 2e helft proberen. Deze keer waren ze attenter bij de aanvang van de helft. De Ratjes eisten het balbezit op en Wetteren trok in de loopgraven, maar dan snel uit te breken. Lecour leek zo’n counter af te rondden, maar bij zijn kopbal stond hij buitenspel. Dus dat feestje ging niet door (52’). Het spel speelde af op de helft van Wetteren, maar het tempo lag te laag om ze uit verband te spelen. En met een diepe bal kon Broeckaert aan de haal, maar hij vond Londot op zijn pad (56’). Op het uur was het wel prijs (driemaal is scheepsrecht). Van Calenbergh zette zich op links door, haalde de achterlijn en zette hard voor .. tot bij de moederziel alleenstaande Vandekerckhove die zijn eerste van het seizoen maar binnen te lopen had. Zo veel ruimte!!! 1-3 (61’). De opdracht was terug wat moeilijker voor een zoekend Racing, dat wel snel de knop kon omdraaien. Een deviatie van Broeckaert aan de eerste paal (op corner) ging nog over, maar van dan af duwden de Ratjes het gaspedaal in met een vlottere balcirculatie en hoger tempo. Een schitterende doorsteekbal zette Addo alleen voor de doelman maar die redde in de carambolle (64’). Pech voor onze aanvaller. Coulibaly bracht met Biebuyck en Nfodjo 2 verse krachten voor Dierickx en Diallo (65’). De druk nam toe en nadat Cooman op links eindelijk eens in het offensief trok (met 2 één-twee’s) werd zijn perfecte voorzet door Addo heerlijk binnen het kader gebuffeld, maar ook sterk gepareerd door doelman Van Wassenhove. Hier deed niemand iets verkeerd. De corner die volgde was wel raak. Perfect aangesneden en Triest scoorde zijn 2e van de avond (2-3) (69’). We hadden terug een match!! De Ratjes moesten nu alles op alles zetten, maar het spel lag vaak stil door fouten, waardoor het een offensief in horten en stoten was. Lokilo werd afgelost door Alvarez (77’). Racing pinde Wetteren vast op eigen helft. De druk nam toe, maar doelman Van Wassenhove gaf geen krimp. De tijd tikte genadeloos verder, maar Racing bleef aandringen in de hoop op een later gelijkmaker. Triest kwam er heel dicht bij maar de poging in de draai zeilde een half metertje over het doel (89’). Er was veel blessuretijd waarin de Ratjes bleven komen en ballen in het pak pompen. Een ultieme hoekschop lokte zelfs Londot mee naar het front, maar het mocht niet baten. De gelijkmaker viel niet … Eindstand: 2-3.

Ook in eigen huis begon het jaar dus in mineur. 6 tegentreffers op 2 speeldagen is iets te veel van het goede om matchen te kunnen winnen. Daarnaast waren er wel kansjes om ene punt uit de brand te slepen, maar het moet meezitten. Op naar 2 uitmatchen nu .. om deze statistieken wat op te krikken.

 

Volgende match

Zondag 21/01/2023 trekken de Ratjes naar hun zwarte beest KFC Sparta Petegem, de ploeg van o.a. Blancke en Vercruysse. Afspraak om 15u00. Supporters op post!

Adres: Petegem stadion, Gaversesteenweg 240 , 9800 Petegem A/De Leie

 

Wedstrijdinfo

KRCG: Londot – Volckaert – Dierickx (65’ Nfodjo) – Taty-Chibinda – Davies – Addo – Cooman – De Keulenaere – Diallo (65’ Biebuyck) – Lokilo (77’ Alvarez) – Triest.

Invallers: Cooman Ebbe

Doelpunten: 0-1 RFCW (Lecour) (3’); 0-2 RFCW (Broeckaert) (23’); 1-2 Triest (pen) (29’); 1-3 RFCW (Vandekerckhove) (61’) en 2-3 Triest (69’).

Geel: Davies, Triest, De Keulenaere en Diallo

Rood: niemand

 

Media: