Eindstand K. Racing Club Gent - KVV Zelzate (31.08.2024)

Matchtype:
Competitie
Scheidsrechter:
Jeroen Platteau

In de openingswedstrijd van de competitie in de Tweede Amateurafdeling kreeg Racing met titelfavoriet KVV Zelzate meteen een stevige tegenstander. Onze Ratten speelden een verdienstelijke wedstrijd, maar de bezoekers toonden zich matuur en vooral dodelijk efficiënt op de bepalende momenten. Een schot van Gianni Deneve vanuit de tweede lijn en een rommelig doelpunt in de slotfase zorgden voor een 0-2 eindstand.

Cedric Van Meirvenne komt over van KAA Gent en sloot deze week aan bij de groep en hij verscheen meteen aan de aftrap. Ook David Mukuna Trouet was na een maandelange revalidatie klaar voor een plek in de basis. Vanaf dit seizoen is er één extra bankzitter en ook één extra wissel toegelaten. De bankzitters gisteren waren: doelman Wout Van Laere en Jasper Peirs, Augusting Newman, Denzel Laroy en Maxim Addo Zeulevoet

KVV Zelzate zat meteen goed in de wedstrijd en legde een hoog tempo op. Racing kwam twee keer goed weg, want in de eerste en in de tiende minuut troffen de bezoekers twee keer het doelkader. Racing zocht en vond wat meer rust in het spel en kwam geleidelijk ook beter in de match. In de tiende minuut was er een prima actie van de doorgebroken Lukas Rommens op de linkerflank. Zijn actie was goed, de voorzet eveneens, maar aan de tweede paal kwam Lars Hitchison net te laat om binnen te tikken. Dit was een goeie mogelijkheid! Halfweg de eerste helft kon Warre Desmet dreigen vanuit de tweede lijn, maar zijn schot werd afgeblokt in corner.  KVV Zelzate had vaak de bal en probeerde te zoeken naar de snelle omschakeling, maar Racing kon het goed opvangen. En op de momenten dat het echt kon dreigen was er een sterke Ebbe Cooman. In de 40ste minuut was er de gevaarlijkste fase voor Racing, met een prima doorsteekbal van Warre Desmet - met de buitenkant van de voet, achter de verdediging - en zo werd David Mukuna gelanceerd. Hij mocht alleen doorgaan op doelman Darko Van Rie, maar hij besloot iets te overhaast en van iets te ver naast het doel van de bezoekers. Na een aangename eerste helft mochten beide ploegen gaan rusten met een 0-0 ruststand.

Ook in de tweede helft bleef het spelbeeld ongewijzigd: de bezoekers hadden vaak de bal, maar ze konden wat meer prikken dan in de eerste helft. Rond de vijftigste minuut was er twee keer kort op elkaar een goeie Ebbe Cooman nodig om schoten op doel onschadelijk te maken. En net toen Racing nog eens had kunnen tegenprikken met een goeie actie van de snelle Lars Hitchinson en twee minuten later nog eens opnieuw toen de doorgebroken David Mukuna de mee opgerukte Lukas Rommens kon bedienen, die net niet kon afrondenwas het op het uur dan toch raak voor de bezoekers toen Gianni Deneve teveel tijd en ruimte kreeg om aan te leggen en zijn schot van buiten de zestien meter ging voorbij een kansloze Ebbe Cooman binnen.

Racing moest even de rug rechten, maar ging op zoek naar de gelijkmaker. Lars Hitchinson kreeg nog dé kans op de gelijkmaker, maar doelman Darko Van Rie hield zijn netten schoon. En op zo'n momenten toont een ervaren en geslepen ploeg als KVV Zelzate zich ook dodelijk efficiënt, want op een moment dat je zou denken dat Racing misschien toch nog een gelijkspel uit de brand zou kunnen slepen, sloegen de bezoekers genadeloos toe op een rommelige fase voor doel. Vier minuten voor het einde was het ofwel de voet van Brendan Schoonbaert of toch nog het been van Emile Van Hoecke die de bal over de lijn deden verdwijnen.

Geen puntenwinst voor onze Ratjes, maar dat is geen schande tegen een sterk en ervaren ploeg als KVV Zelzate. Belangrijker om vast te stellen is dat er duidelijk progressie is geboekt in vergelijking met de voorbereidingswedstrijden: Racing dwong toch een aantal goeie kansen af en stond ook meestal goed georganiseerd te voetballen. Het verschil zat hem duidelijk in de efficiëntie. KVV Zelzate slaagde er wel in om de kansen af te maken op het goeie moment, waarbij Racing zeker bij de eerst goal de bezoekers toch net iets teveel liet begaan, en zelf liet Racing een paar goeie mogelijkheden onbenut. Dat zijn interessante leermomenten voor deze jonge ploeg, maar toch was de prestatie hoopgevend, zodat we zeker de volgende weken de eerste punten kunnen gaan sprokkelen.

Goals:

59min 0-1 Gianni Deneve

86min 0-2 Brandon Schoonbaert