Eindstand FC Gullegem - K. Racing Club Gent (24.09.2023)

Clubs

3-1
Datum:
24.09.2023
Matchtype:
Competitie
Scheidsrechter:
Tom Patrouille
Racing keerde met lege handen terug uit de Poezelhoek, nadat het copy paste deed van de voorbije wedstrijden: Racing lag niet echt onder en kreeg ook voldoende mogelijkheden om zelf te scoren, maar aan de overkant werd elk foutje genadeloos afgestraft. De vermijdbare rode kaart voor Bryan Lokilo bij een 3-1 achterstand luttele minuten voor tijd maakt de terugreis extra zuur. En zo wordt de komende weken extra belangrijk om opnieuw eens broodnodige punten te pakken. 

Racing kon nog altijd geen beroep doen op Victor Vankerkhoven, die mogelijk langere tijd out is met een rugletsel. Raf Leemans had terug last van z'n knieblessure en ook Kelvin Nfodjo en Lukas Rommens waren nog niet terug uit blessure. Alex Alvarez Fernandez verhuisde naar de bank, Mamadou Diallo kwam op de linkflankpositie en Lars Cooman ging een rijtje hoger spelen in steun van Joran Triest. Bankzitters vanmiddag waren Ebbe CoomanEmile De Keulenaere en ook Bryan Lokilo, die na z'n revalidatie eindelijk terug bij de selectie was. 

Het eerste kwartier was een lange studieronde van de beide teams, met afwachtend voetbal. Racing zorgde voor het meeste diepgang en kon ook af en toe gevaarlijk zijn: in de 8ste minuut verstuurde Matties Volckaert een goeie diepe bal naar Joran Triest, maar de bal stuiterde net verkeerd, waardoor Joran Triest een wenkende kans toch niet kon afmaken. De thuisploeg combineerde goed en zocht de beweeglijke spitsen Dirk-Jan Dewaegemaeker en Aaron Dhondt, maar écht gevaarlijk konden ze in het eerste kwartier niet worden. In de 19de minuut verstuurde Bryan Londot een diepe bal tot bij Mamadou Diallo, hij kon met een actie z'n verdediger uitschakelen, maar z'n schot ging voorlangs. Net op het moment dat Racing dus dreigender werd sloeg FC Gullegem toe: de thuisploeg mocht veel te makkelijk door het centrum infiltreren in de 16m, en toen Axel Dierickx het been even liet hangen wees scheidsrechter Tom Patrouille prompt naar de stip. Het was Aaron Dhondt die de elfmeter feilloos in doel schoot. Racing moest even herstellen van de opdoffer en kwam nog moeilijk tot kansen. Iets voorbij het half uur waren er wel weer twee goeie mogelijkheden: in de 34ste minuut kon Joran Triest z'n goed doorzetten via het centrum, maar z'n doorsteekpas naar Mamadou Diallo miste precisie en weg was de wenkende kans voor onze flankaanvaller die in een ideale positie stond. Twee minuten later was Axel Dierickx ver mee opgerukt op de rechterflank, hij haalde de achterlijn, maar koos dan voor een harde voorzet, die ging voorbij Joran Triest en Mamadou Diallo. Een 45-pass was een betere optie geweest, want op die fase stond Lars Cooman in een kansrijke positie. In de 39ste minuut kwam Racing nog één keer piepen toen Joran Triest de bal kon onderscheppen, maar de bal kwam niet tot bij de vrijstaande Lars Cooman. Racing voetbalde zeker niet onaardig, maar net voor de rust kregen we nog een vermijdbare goal te incasseren toen Bryan Londot zich op een zeldzaam foutje liet betrappen: toen hij wou uitvoetballen door het centrum gaf hij de bal ongelukkig in de voeten van Indy Vancraeyveldt, die ijzig kalm bleef en uitpakte met de perfecte lob net onder de lat binnen. We mochten gaan rusten met een 2-0 achterstand, balen! 

Na de rust kenden we een moeilijk openingskwartier, waarbij weinig echte kansen bij elkaar konden voetballen. Het was de thuisploeg die af en toe kon prikken. In de 49ste minuut was er eerst nog een schot van Dirk-Jan Dewaegemaeker dat maar net naast de kruising binnenging. Tussendoor was er nog een prima voorzet van Lars Cooman, maar de bal ging voorbij de aanstormende Joran Triest en Enoch Amoah. Op het uur kreeg de thuisploeg een vrije trap vanop de linkerflank, de bal werd in de tweede zone gedropt en daar kreeg Dirk-Jan Dewaegemaeker veel te veel ruimte om binnen te koppen, de 3-0 stond op het bord en de match leek gespeeld. Tot er plots toch weer hoop was toen Mamadou Diallo in de 66ste minuut Racing terug kon brengen tot 3-1. FC Gullegem leek wat nerveus worden en er kwam toch wat meer druk naar voor. Coach Elimane Coulibaly had ondertussen gewisseld en zowel Bryan Lokilo als Alex Alvarez Fernandez in de ploeg gebracht voor Enoch Amoah en Emile Van Hoecke en eerder was Emile De Keulenaere al de geblesseerde Mathis Biebuyck komen vervangen. Racing toonde wel drang naar voor, maar verder dan wat hete standjes kwamen we niet echt. De wil was er wel, maar de bal wou ook nooit echt goed vallen om nog een écht slotoffensief te kunnen inzetten. De thuisploeg schuwde de duels niet en in de eindfase lieten we ons iets te fel meeslepen: in de 87ste minuut gingen zowel Bryan Lokilo als de Gullegemse verdediger stevig in duel, Bryan Lokilo reageerde en scheidsrechter Tom Patrouille bestrafte Bryan Lokilo met de rode kaart In dezelfde fase stuurde hij ook Victor Van De Wiele van het veld met een tweede gele kaart Een ongelukkig einde van de wedstrijd natuurlijk, want nog een rode kaart incasseren bij een 3-1 achterstand en dat net voor affluiten, dat soort dingen moeten we toch echt proberen te vermijden. Het was een ongelukkige fase voor de nochtans goed ingevallen Bryan Lokilo

Aan de inzet en de gedrevenheid lag het zeker niet, Racing toonde zich gretig en strijdvaardig, maar het ontbrak ook wel een beetje aan echte ideeën om het Gullegemse geheel te ontmantelen. Racing liet zich betrappen op dezelfde knelpunten als de voorbije weken: voetballend lagen we zeker niet onder, maar in de zone van de waarheid ontbrak het aan efficiëntie op de weinige momenten dat we konden toeslaan en verdedigend lieten we opnieuw steekjes vallen, op crucriale momenten. Als we in de beide 16 meter gebieden de volgende weken beter kunnen doen, dan zullen de punten ook wel volgen. We moeten geloof en vertrouwen blijven tonen dat ook dit jong team de komende weken terug broodnodige punten kan gaan pakken. 

Opstelling:

Bryan Londot - Enoch Amoah (64 min Bryan Lokilo) - Emile Van Hoecke (67 min Alex Alvarez Fernandez) - Samuel Davies - Mathis Biebuyck (53 min Emile De Keulenaere) - Joran Triest

- Mamadou Diallo - Lars Cooman - Axel Dierickx - Ceti Junior Taty-Tchibinda en Matties Volckaert

Goals:

21 min: 1-0 Aaron Dhondt (penalty)

44 min: 2-0 Indy Vancraeyveldt

60 min: 3-0 Dirk-Jan Dewaegemaeker

66 min: 3-1: Mamadou Diallo

Gele kaarten

Emile Van Hoecke, Lars Cooman, Axel Dierickx

Rode kaart

Bryan Lokilo