FC Latem wint met 3-5 tegen verdienstelijke beloftenploeg.

23.08.2020

De beloftenploeg van trainer Rozbeh Hemadi speelde van vanmorgen een interessante en ook verdienstelijke oefenmatch tegen FC Latem uit eerste provinciale. Onze Ratjes speelden een prima eerste helft en mochten gaan rusten met een 2-0 voorsprong met doelpunten van Quiten De Cock en Matthias De Clercq. Na de rust veranderde het spelbeeld met de inbreng van de meer ervaren pionnen bij FC Latem. Nadat Vankeymeulen eerst de 2-1 kon scoren en Cedrick Deceuninck even later kon gelijkmaken werden de bezoekers de betere ploeg en onder impuls van ex-Racingers Cedric en Gilles Deceuninck - die elk twee keer raak troffen - won FC Latem uiteindelijk nog met 3-5.

Beide ploegen begonnen afwachtend aan de wedstrijd en het was FC Latem dat een eerste keer voor gevaar kon zorgen, maar het schot van Stijn Hoebeke vanaf de linkerkant ging naast. Even later was er opnieuw een prikje van de bezoekers: Bram Vlerick mocht voorzetten vanop rechts, Hoebeke was opnieuw bij de pinken, maar hij kon de bal niet binnenkoppen. Onze beloftenploeg kwam beter in de match en op het kwartier was er een eerste keer écht dreiging: Elian Colpaert met de prima corner tot bij Quinten De Cock, maar zijn schot werd in extremis afgeblokt. Even later was het opnieuw Racing dat kwam opzetten: goeie vrije trap deze keer van Quinten De Cock en het schot van de inkomende Ilian Favoreel ging op de keeper. Racing was nu dominant en kreeg ook kansen: goeie actie van Matthias De Clercq, maar het schot van Quinten De Cock ging over het doel. Halfweg de eerste helft kwam Racing dan verdiend op voorsprong: zowel De Cock als De Clercq mochten dreigen en aanleggen in de zestien meter, maar het was uiteindelijk Quinten De Cock die de verdiende 1-0 op het bord kon zetten. Racing deed het prima in de eerste helft en FC Latem kwam er tot dan toe weinig uit. Racing kreeg zelfs nog een uitstekende kans om de score te verdubbelen, maar Thibo De Schryver was te verrast om te kunnen afwerken. Iets over het half uur was er een snelle uitbraak van onze Ratjes vanop de linkerkant, de snelle en vaardige Matthias De Clercq pakte uit met een goeie actie en hij krulde de bol mooi met rechts in de verste hoek, 2-0. Knappe goal! De thuisploeg zat in een goeie flow en kwam er regelmatig goed uit, snelle combinatie tussen Demircan Ozer en Jonas Francisco, maar Francisco besloot op de bezoekende doelman Dossche (ex-Racing). FC Latem kon weinig dreigen in de eerste helft, het schot van Bram Vlerick ging maar net over het doel.

Een pak wissels bij FC Latem na de rust, dat z'n meer ervaren pionnen in de basis bracht en dat leverde ook meteen meer dreiging op. Biko Fordjour besloot wat onbesuisd over en naast. Toch was het telkens Fjordour die gevaarlijk kon zijn, met een listige vrije trap probeerde hij Thibo Demaret te verrassen, maar hij tikte de bal nog in corner. De bezoekers namen steeds meer de match in handen en er kwam al een waarschuwing toen Cedrick Deceuninck maar net naast kopte. Even later strafte Lorenzo Vankeymeulen een aarzeling in de thuisdefensie af en hij zette de 2-1 op het bord. Racing kreeg het moeilijker door het forse tempo van de bezoekers en toen Vankeymeulen vanuit buitenspel toch mocht doorgaan kon Cedric Deceuninck simpel de gelijkmaker scoren, 2-2. Onze Ratjes kwamen er nog moeilijk uit en FC Latem profiteerde van de ruimtes die groter worden. Fordjour was keer op keer gevaarlijk bij de bezoekers, hij leverde een prima assist en het opnieuw Cedric Deceuninck die de 2-3 kon scoren. Met nog een kwartier te spelen maakte die andere ex-Racinger Gilles Deceuninck er zelfs 2-4 van. Racing speelde een zeer verdienstelijke wedstrijd, maar het meer ervaren FC Latem was in de tweede helft gewoon de betere ploeg, toch konden onze Ratjes nog een keer prima omschakelen en dat leverde ook een fraaie treffer op van Demircan Ozer, 3-4. En met een droge knal vanuit de tweede lijn maakt opnieuw Gilles Deceuninck er tien minuten voor tijd nog 3-5 van.

Onze Ratjes kunnen terugblikken op een zeer interessante oefenwedstrijd tegen de eerste provincialer. De bezoekers uit Latem behaalden uiteindelijk een logische zege nadat ze in de tweede helft een versnelling hoger schakelden, maar toch zorgden onze Ratjes in de eerste helft voor veel dreiging en lieten ze op dat moment vaak ook fraaie combinaties zien.