Update: versterkte samenwerking met KAA Gent.

07.06.2023

Komend seizoen zal de band tussen KAA Gent en KRC Gent nog nauwer aangehaald worden. In het kader van die intensieve samenwerking wordt Elimane Coulibaly de hoofdcoach bij onze partnerclub. Eric Ceulemans blijft aan het roer als sportief manager en zal vanaf 1 juli ook deel uitmaken van de scoutingscel voor Jong KAA Gent. 

KAA Gent wil zijn sportieve visie en filosofie uitdragen naar de hele regio. KRC Gent is een belangrijke schakel in dat verhaal. Talentvolle jonge spelers die in verdere ontwikkeling zijn bij KAA Gent zullen zich bij het eerste elftal van KRC Gent verder kunnen ontplooien. Op die manier kan het eerste elftal van KRC Gent een springplank zijn voor onze jeugd, die in 2e Amateur ervaring kan opdoen. Elimane Coulibaly is daarbij als coach de ideale verbindingsman. Hij voetbalde zelf bij beide clubs en was vijf seizoenen lang assistent-trainer bij de beloften van KAA Gent. 

De sterke samenwerking tussen KAA Gent en KRC Gent is een grote stap vooruit in de ontwikkeling van het Gentse topvoetbal. KRC Gent zal verder bloeien. De club behoudt zijn kleuren, zijn eigen identiteit in de regio, en blijft gebruik maken van de accommodatie in Oostakker. Er zal nog meer aandacht zijn voor de integratie en ontwikkeling van de jeugd. KRC Gent is en blijft een sterke aantrekkingspool voor talentvolle jongeren. De jeugdopleiding blijft dan ook vanzelfsprekend behouden. 

Michel Louwagie, CEO KAA Gent: “KAA Gent wil blijven inzetten op de ontwikkeling van de jeugd. De samenwerking met KRC Gent past in de globale visie van onze club en in het bijzonder in het project Elk Talent Telt. KAA Gent investeert daarom ook graag in de opleiding van jonge voetballertjes die trots de zwart-witte kleuren dragen. Datzelfde geldt ook voor alle andere clubs die deel uitmaken van Elk Talent Telt. De stamnummers 7 en 11 bewijzen dat KAA Gent en KRC Gent al een mooie geschiedenis hebben geschreven. Een intensieve samenwerking kan een win-win zijn voor een mooie toekomst.”