Transfernieuws: Steph Van Cauwenberge extra doelman.

07.04.2021

Onze Ratjes hebben met de 22-jarige Steph Van Cauwenberge nog een extra doelman aangeworven.

Steph Van Cauwenberge begon zijn voetbalcarrière bij KAA Gent, waar hij vijf jaar heeft gespeeld. Nadien volgden nog eens vier seizoenen bij Cercle Brugge, om vervolgens z'n jeugdopleiding af te maken bij SV Zulte Waregem

Bij SV Zulte Waregem maakte hij bovendien - samen met Sammy Bossut en Louis Bostyn - ook een tijdje deel uit van de A-kern. In 2017 maakte hij vervolgens als prof de overstap naar KSV Roeselare, waar hij drie seizoen aan de slag was. Na het faillissement van KSV Roeselare volgde door corona nog een heel korte passage bij RFC Wetteren.

Vanaf de U15 tot en met de U18 zat hij ook telkens in de nationale selectie. Misschien wel hét hoogtepunt in zijn carrière was het WK met de U17 in Chili, waar de jonge Rode Duivels bovendien een bronzen medaille hebben behaald. In de match voor de derde plaats versloeg de nationale U17 met ook jongens als Dante Vanzeir, Wout Faes en Gaetan Coucke Mexico met 3-2. 

Steph Van Cauwenberge: ''KRC Gent is een mooie traditieclub en ik kijk er echt naar uit om hier te tonen wat ik in mijn mars heb. Bovendien woon ik in de regio, in Evergem, dus deze verplaatsing is ook een stuk aangenamer dan iedere keer richting West-Vlaanderen rijden. Ik combineer nu sinds een tijdje het voetbal met een job in de zaak van mijn ouders. Zij hebben een vis- en traiteurzaak Patrick, waarmee we de markten in de regio doen."

Sportief manager Eric Ceulemans is overtuigd van het potentieel van Steph Van Cauwenberge: "met de transfer van Steph beschikken we nu over drie goeie doelmannen en die heb je zeker nodig op ons niveau. Bryan Londot heeft al één en ander bewezen ondertussen en Mathias Wyngaert is een talent uit eigen jeugd die al heeft laten zien dat hij zich heel goed heeft ontwikkeld. Maar nu Steph Van Cauwenberge er bijkomt zal dit de concurrentie tussen hen alleen nog wat groter maken en Steph past ook perfect in het plaatje van jonge talenten uit de regio die we hier volop kansen willen geven.''