Sponsor in de kijker: Leus Bouwmaterialen

09.03.2021

Leus Bouwmaterialen is al jarenlang een gevestigde waarde bij alle bouwers en verbouwers in en rond Gent. Het bedrijf met vestigingen in Melle en in Sleidinge kent al een lange traditie en het wordt ondertussen geleid door de vierde generatie van de familie Leus, dit is dus echt wat ze noemen: een familiebedrijf. 

Olivier Leus schetst even de historiek van Leus Bouwmaterialen: ''Alles begon in 1890, toen het bedrijf is opgericht door Germain Leus. Sinds 1921 zijn we al gevestigd in Melle. Tot op vandaag is ons bedrijf nog altijd gevestigd vlakbij de oevers van de Schelde. In 1949 nam Albert Leus de zaak over en toen is er ook een tweede zaak geopend in Sleidinge. In 1986 werd het aanbod nog verder uitgebreid onder impuls van de broers Jacques & Michel Leus. En ondertussen staat al de vierde generatie aan het roer van onze firma. Ikzelf volg samen met mijn broer de zaken op in Melle en mijn nicht runt de zaak in Sleidinge."

Waarin probeert Leus Bouwmaterialen zich te onderscheiden? 

''In de eerste plaats willen we altijd advies geven op maat van de klant. We hebben een team van gedreven medewerkers met een enorme kennis van de materialen en onze vaste klanten weten ook dat we echt de tijd nemen om vragen van klanten te beantwoorden. We willen altijd de beste service leveren! We hebben ondertussen al een stevige reputatie opgebouwd, zowel bij aannemers als bij particulieren. De beste keus bij Leus is ook niet zomaar een slogan: we bieden een ruim gamma aan kwaliteitsproducten aan en toch zijn onze prijzen scherp.''

Door jullie ligging kun je ook een groot gebied rond Gent bereiken? 

"Klopt. Door onze vestiging in Sleidinge kunnen we iedereen ten noorden van Gent bedienen en via onze vestiging in Melle zijn we bereikbaar voor iedereen in de zuidelijke rand van Gent. KRC Gent ligt dus perfect in het midden en is voor ons dan ook de ideale partner om onze naam nog meer bekend te maken bij alle bouwers en verbouwers in de regio. Want ook in Gent zelf klinkt Leus Bouwmaterialen bij veel mensen bekend in de oren. We hebben een groot wagenpark, waardoor we snel en efficiënt kunnen leveren, zowel in het centrum als daarrond. Ik denk dat het net door onze goeie service is dat de mensen ook steeds blijven terugkomen"

Jullie aanbod is de laatste jaren steeds verder uitgebreid. Een bewuste keuze? 

"De meeste mensen kennen ons misschien in de eerste plaats door het ruime aanbod aan keramisch vloer- of wandtegels, de natuursteen en gevelstenen of betonblokken. Maar we geloven sterk in de one-stop-shop ervaring: je kunt bij ons dus niet alleen je tegels kopen aan een voordelige prijs, je vindt er ook alle andere materialen die je nodig hebt, zoals lijm, voegsel, gereedschappen, vloerverwarming, enz. Maar we proberen ook altijd goed in te spelen op de veranderende vraag van onze klanten: zo is er de laatste jaren steeds meer vragen naar klinkers of tegels die waterdoorlatend of waterpasserend zijn, want er zijn steeds meer steden of gemeenten waar de regels op dat vlak strenger worden. Dus onze klanten willen daar ook meer keuze en daar kunnen we met het gamme van Stone & Style goed op inspelen. Onze toonzalen zijn ook altijd vrijblijvend te bezoeken tijdens de openingsuren, voor wie daar meer informatie over wil. Een afspraak maken is handig voor je eigen dagplanning en omdat je dan gericht al je vragen kunnen beantwoorden. Maar voor wie alles graag online bekijkt en bestelt hebben we sinds kort nu ook bouwkampioen.be opgericht, de eerste Belgische online webshop in bouwmaterialen, isolatie en tegels. Leus Bouwmaterialen is dus nog altijd een bloeiend familiebedrijf dat zich ook steeds meer aanpast aan de noden van de klanten van vandaag en dat is ook onze sterkte.'' 

Adres Melle:

Pontstraat 54, 9090 Melle

e-mail: melle@leus.be

Adres Sleidinge

Dorp 3, 9940 Sleidinge

e-mail: sleidinge@leus.be 

Website:

https://leus.be/