Overtuigende zege voor beloften KVK Ninove.

21.08.2022

Gisteren speelden onze Beloften hun enige oefenwedstrijd in eigen huis: de bezoekers van KVK Ninove waren in alle linies de betere ploegen en wonnen dan ook verdiend met overtuigende cijfers. Eindstand: 2-6.

Voor de ploeg van trainer Arne Laureyns dient de voorbereiding om te bouwen aan een nieuwe beloftenploeg. In het tussenseizoen zijn er heel wat spelers van vorig seizoen vertrokken en vele nieuwkomers moeten nog de tijd krijgen om zich aan te passen. De oefenmatchen zijn dus heel belangrijk om te werken aan de automatismen en om een nieuw geheel te smeden. De Ratjes botsten gisteren op een sterke tegenstander: KVK Ninove is een sterk collectief met een goeie voorlinie, de bezoekers toonden zich erg gretig en pakten regelmatig uit met hoge pressing. Onze Racing-beloften waren zoekende en dat vertaalde zich in veel slordigheden en afval in het spel, de thuisploeg zat nooit echt goed in de wedstrijd en slaagde er maar sporadisch in om Dennis Berbic te bedienen in de punt van de aanval.

Afgevaardigde Bart Van Parys moest opdraven als gelegenheidsscheidsrechter, en hij vervulde die rol perfect. De bezoekers van KVK Ninove namen al ruim afstand in een dolle tien minuten, halverwege de eerste helft. Individuele fouten waren telkens de inleiding tot een vermijdbare tegengoal. Slordig uitverdedigen was de inleiding tot de 0-1 in de 25ste minuut, want Bessedjerari twijfelde niet. Nog geen minuut later was het alweer raak, opnieuw na balverlies, deze keer op het middenveld. Deze keer was het Van Der Hoeven die kon draaien en schieten en de 0-2 op het bord kon zetten. Racing was de kluts kwijt en liet zich te makkelijk aftroeven op de linkerflank: Bessejedrari bediende Jacobs en het stond 0-3 na een half uur.

Meteen na de drankpauze kon Racing zich even herpakken. Ondanks protest na een voorafgaande fout scoorde Santo Lo Guidice de aansluitingstreffer met een mooie schot. Jarno Van Quaquebeke probeerde de bakens te verzetten op het middenveld en probeerde z'n ploeg mee op sleeptouw te nemen. Maar de hoop werd snel de kop ingedrukt toen Nzembele kort voor de rust de 1-4 kon maken voor KVK Ninove

De tweede helft begon goed voor de thuisploeg en al snel kon Kelvin Debra de aansluitingstreffer maken vanop de stip, 2-4 in de 50ste minuut. Maar even later nam KVK Ninove opnieuw wat meer afstand in de score toen Brabants D'Hooghe vanop links mocht aanleggen en zo stond de 2-5 op het bord. Met nog een kwartier te spelen was het diezelfde Brabants D'Hooghe die mocht doorgaan op de linkerflank en vanuit een schuine hoek zette hij de 2-6 eindstand op het bord.

Het is een leerzame oefenwedstrijd geweest voor onze beloftenploeg. Met deze vernieuwde ploeg die zich nog volop moet aanpassen kwam deze match tegen een sterk KVK Ninove toch te vroeg. De bezoekers lieten zien dat ze gisteren in elke linie toch een stukje beter waren en elk foutje werd genadeloos afgestraft, zeker omdat de bezoekers beschikken over een sterk offensief blok. Racing moet nu vooral trachten om de indivuele foutjes eruit te krijgen richting competitiestart.