Overlijdensbericht Bob Buba Saidy.

09.02.2023
Bob Buba Saidy

Onze club rouwt om het overlijden van Bob Buba Saidy, jeugdtrainer bij de U13. We willen in de eerste plaats in naam van de hele Racing-familie onze deelneming betuigen aan zijn echtgenote Nell, zijn zoon Ruun-Arne en zijn andere kinderen Frank-Yander, Linn-Ante, Tamsir en Yens-Loren. Ook de ploegmakkers van Ruun-Arne bij U13 en hun ouders beleven uiterst moeilijke momenten omdat ze worden geconfronteerd met het grote verdriet van hun ploegmaat, maar tegelijk verliezen ze zelf ook hun trainer die ze op handen droegen en van wie ze ontzettend veel hebben geleerd. Ook bij de ouders en bij de collega-trainers en medewerkers was trainer Buba enorm geliefd en werd hij sterk gewaardeerd door omwille van zijn kwaliteiten als coach én om wie hij was als mens. 

Sportief manager Eric Ceulemans is heel erg aangeslagen door het overlijden van Bob Buba Saidy: "Het was een ongelijke strijd, een laatste match die hij helaas niet heeft kunnen winnen. Twee weken geleden heb ik Buba nog gezien en gesproken en hij heeft ook toen op mij een grote indruk nagelaten. We zullen hem in onze club altijd herinneren als de goedlachse trainer die altijd met 200% overgave het beste voor had met z'n spelersgroep waarvoor hij door het vuur ging. Altijd positief ingesteld en ook altijd positief coachend om élke speler en ook het team beter te maken. We willen vooral onze blijken van medeleven betuigen aan zijn vrouw Nell en zijn zoon Ruun-Arne (doelman op de foto onderaan) die ook bij onze U13-ploeg speelde en zijn andere kinderen.''

'Onze Buba' was zijn spelers van U13 en ook bij de ouders, collega-trainers en andere medewerkers gekend als een vrolijke en vooral hulpvaardige familieman. Een geïnspireerde en vooral ook heel inspirerende coach voor anderen, die vol overgave bij elke training en tijdens elke wedstrijd het beste uit zijn spelers wist te halen. Keer op keer positief met de focus op wat iedereen goed deed en hij slaagde er ook altijd in om op een positieve manier aan te brengen wat misschien nog beter kon, maar telkens met veel warmte en positiviteit. En dat allemaal samen met zijn zoon Ruun-Arne die ook bij hem in de ploeg zat en die dezelfde spirit als z'n papa uitstraalt. Voor ons als club was het engagement van Buba en vooral wat hij zijn spelers van de U13 de voorbije seizoenen heeft bijgebracht onbetaalbaar én van een grote meerwaarde. We zijn dankbaar voor wat hij spelers en ouders heeft bijgebracht en voor de enorme teamspirit waar hij heeft voor gezorgd. We beseffen dat het bijzonder moeilijk is voor Ruun-Arne en voor Nell en de familie om om te gaan met het verlies van hun dierbare, maar alle spelers en ouders van U13 en iedereen binnen onze Racing-familie zal proberen om de familie de volgende dagen en weken met veel liefde en warmte te omringen. 

Ter nagedachtenis van Bob Buba Saidy vraagt de familie of iedereen die dat wenst een bijdrage wil doen in de strijd tegen kanker. Je kunt doneren aan de Stichting tegen Kanker via de bijhorende link. 

Wie aanwezig wil zijn op de uitvaart van Bob Buba Saidy wordt uitgenodigd voor het Vrijdaggebed Salat al-Djuma gevolgd door het dodengebed in de Imam Malik Moskee in de Hoedhaarstraat in Lokeren op vrijdag 10 februari om 13u15. Aansluitend wordt Bob begraven op de Islamitische begraafplaats Heimolen in Sint-Niklaas. 

 

Downloads: