Boek 125 jaar Racing Gent voorgesteld.

09.03.2024
Gisteren is in het Gentse stadhuis het boek ''125 jaar Racing Gent'' officieel voorgesteld. Auteur David Du Seuil overhandigde het eerste exemplaar aan Schepen van Sport Sofie Bracke en Burgemeester Mathias De Clercq.

Om de 125ste verjaardag een beetje in de bloemetjes te zetten hebben een aantal mensen van Vriendenkring De Ratjes een tijd geleden beslist om een boek met de sportieve geschiedenis uit te geven. Auteur van het boek is David Du Seuil, die niet aan zijn proefstuk toe is. Bij de honderdste verjaardag realiseerde hij voor de eerste keer een eenvoudige uitgave. Deze keer mocht het een meer luxueuze versie zijn. 

David Du Seuil is dus aan de slag gegaan en het is een kwalitatief mooi boek geworden. De inhoud is uitgegroeid tot iets minder dan 250 bladzijden. Op de voorkaft staan vijf Racing-spelers afgebeeld die in de Belgische nationale ploeg hebben gespeeld. 

Gisteren is het boek officieel voorgesteld met een feestelijke receptie op het Stadhuis van Gent. Schepen van Sport Sofie Bracke heeft in haar speech ook woorden van dank uitgesproken voor iedereen die in al die jaren een bijdrage heeft geleverd aan het uitbouwen van Racing Gent tot een echte traditieclub en ze wou vooral de vele vrijwilligers bedanken, omdat die ook altijd een groot hart en een sterk engagement hebben getoond voor kwalitatieve jeugdwerking. 

Hoe kun je het boek bestellen?

Er zijn 500 exemplaren gedrukt, waarvan 100 genummerd. Deze genummerde exemplaren kosten 30 euro, de niet-genummerde kosten 25 euro. De betaling gebeurt bij levering van het boek. Je kunt bestellen via Norbert Joos op 0499 710 510 of via norbert.joos@telenet.be