Bart Van Renterghem is de nieuwe T1.

28.06.2024

Bart Van Renterghem volgt Elimane Coulibaly op.

Racing Gent heeft met Bart Van Renterghem (51) een nieuwe hoofdcoach aangesteld. Bart is de opvolger van Elimane Coulibaly, die afgelopen seizoen aan het roer stond en wiens contract ten einde liep.

Bart Van Renterghem heeft al heel wat watertjes doorzwommen in het voetbal. Hij was eerder hoofdcoach bij onder meer Eendracht Aalst en SK Ronse en Technical Advisor bij FCV Dender EH. Hij richtte de voetbalschool FootInstruct op, deed ervaring op als docent bij de Universiteit Gent en draagt bij tot de vorming van jong talent aan de Gentse Topsportschool.

Ook in de scouting verdiende Van Renterghem al zijn strepen. Hij is actief als scout bij de Belgische voetbalbond en bij KAA Gent. Bij de Buffalo’s trainde hij overigens ook de U21 tussen 2016 en 2019.

De band met KAA Gent is voor Van Renterghem een belangrijke aspect in de samenwerking met Racing Gent. “De link tussen beide clubs is onmiskenbaar. Het project waarbij we elkaar beter kunnen maken, spreekt me erg aan. Voorts is het belangrijk dat Racing zijn Gentse karakter bewaart. Daar wil ik mee over waken”, zegt hij.

Racing Gent bedankt Elimane Coulibaly voor zijn inzet. Afgelopen seizoen loodste hij zijn jonge ploeg naar een mooie 12e plaats in de 2e Afdeling van Voetbal Vlaanderen.