90s week: 8ste finale tegen Eendracht Aalst.

12.02.2024
De 90s-week catapulteert ons vandaag opnieuw terug naar het seizoen 1996-1997. Want nadat we eerder in de 1/16de finale al het grote RFC Antwerp van trainer Georg Kessler hadden verslagen na een ware penaltythriller volgde opnieuw een wedstrijd in het Ottenstadion, want in de 1/8ste finale mochten we opnieuw 'thuis' aantreden tegen het Eendracht Aalst van Jan Ceulemans. Onder leiding van trainer Leo Van der Elst speelden onze Ratjes toen een heel goeie partij en pas helemaal in de slotfase kon Yves Vanderhaeghe met een strak schot de wedstrijd beslissen. 

Racing had in de jaren 90 een stevige reputatie opgebouwd als 'bekerploeg'. Het seizoen 1996-1997 was het moment waarop we twee keer achter elkaar mochten aantreden in het Ottenstadion. De thuiswedstrijd tegen Eendracht Aalst was al de 1/8ste finale van de Beker van België, geleid door scheidsrechter Javaux. Er waren 3.000 toeschouwers aanwezig op deze midweekmatch. Eendracht kwam in de eerste helft op voorsprong via Janos Banfi, maar in de tweede helft was het Kevin Reyns die gelijk kon maken. En pas in de ultieme slotfase was er een kanonskogel van Yves Vanderhaeghe waardoor de Ajuinen toch met de zege gingen lopen. Dit duel was ook de clash tussen succescoach Jan Ceulemans, die het toen zeer goed deed bij Eendracht Aalst, tegen Leo Van der Elst, die in de competitie wisselend succes kende, maar wel een zeer succesvolle reeks in de beker neerzette. 

Racing had toen een goeie ploeg met doelman Tom Hofman in een permanente uitblinkersrol. Ook wijlen Amidu Bangura behaalde in deze match een aantal speelminuten, maar verder zijn er nog vele klinkende Racing-nameren uit de nineties-periode zoals Bart Pannecoucke, Kevin Reyntjens en Stéphane Monnier en Kurt De Mol in het hart van de defensie, Wim Geeraerts op de linksachter, Geert Valck op de rechter- en Didier Verheuge op de linkerflank. En in de spits liepen toen mannen als Kevin Reyns en Karel 'Charly' De Waele.