Update contractverlengingen A-kern.

06.01.2023
Nadat nog voor de kerstvakantie met Jan Versleijen al een nieuwe T1 was aangesteld voor volgend seizoen, is er net voor de start van de tweede seizoenshelft nog wat positief sportief nieuws te melden met de contractverlenging van een aantal vaste waarden. 

Sportief manager Eric Ceulemans geeft een stand van zaken: "De aanstelling van Jan Versleijen als nieuwe coach voor volgend seizoen was een heel belangrijke eerste stap, maar er is de voorbije weken ook hard gewerkt om onze kern zoveel mogelijk samen te houden. Ik ben in elk geval opgetogen met wat we tot nu toe al hebben kunnen realiseren. Voor de samenstelling van de technische staf bekijken we rustig de mogelijke opties voor de rol van T2, maar we gaan daar niet overhaast te werk gaan. Keepertrainer Pascal Martens blijft op post. Hij is een trouwe clubman die een belangrijke schakel vormt in het geheel, hij heeft een goeie band met de spelersgroep, hij is ook een echte vakman die er telkens in slaagt om de keepers progressie te laten maken. 

Het huiswerk met de contractverlengingen met de spelerskern schiet goed op: onze kapitein Raf Leemans heeft een nieuwe overeenkomst ondertekend, dat wordt dan zijn 7de seizoen. Een verlengd verblijf van de kapitein is ook een belangrijk signaal voor de rest van de spelersgroep, want dat geeft aan dat Racing een warm nest is. Ook heel belangrijk natuurlijk is onze topschutter: Joran Triest. Er was flink wat interesse van andere clubs, maar hij heeft toch ook met volle overtuiging gekozen voor een extra jaar Racing en dat stemt ons uitermate tevreden. En ook Victor Vankerkhoven heeft deze week zijn contractverlenging ondertekend. Met zijn werkkracht en scorend vermogen blijft hij een zeer belangrijke schakel op ons middenveld. Dit seizoen hebben onze supporters met Lars Cooman een nieuw jong talent zien ontbolsteren. Hij was dé ontdekking van de heenronde en heeft alle Racing-harten al snel kunnen veroveren, want in de hele familie Cooman stroomt bovendien het Racingbloed door de aderen. Het is dan ook super nieuws dat hij als eerste had toegezegd om een jaar langer te blijven. Bovendien is hij op meerdere posities inzetbaar en dat biedt perspectieven. Ook Matties Volckaert doet er nog een seizoen bij, hij kende door een blessure een moeizame start van het seizoen, maar ondertussen heeft hij zich terug in de ploeg geknokt. Voor ons is het heel belangrijk dat we spelers van eigen kweek langer aan ons kunnen binden. Dat geldt dus ook voor Emile De Keulenaere, die ook op Cercle Brugge liet zijn dat hij een meerwaarde kan zijn. Thomas Van Renterghem is door zijn langdurige blessure nog niet in actie gekomen dit seizoen, maar we zijn overtuigd dat hij met zijn ervaring een meerwaarde kan zijn in de verdediging en hij blijft ook volgend seizoen. Net als tweede doelman Mathias Wyngaert en Niels Enow. Dat betekent dat we nu ongeveer halfweg zitten in de samenstelling van een goeie, uitgebalanceerde en competitieve spelerskern. Met een aantal andere certitudes zijn de gesprekken nog volop aan de gang, maar die gesprekken verlopen in een constructieve sfeer. In principe kunnen we in de loop van volgende week nog een aantal contractverlengingen aankondigen en ondertussen wordt er ook volop werk gemaakt van het aantrekken van een aantal versterkingen."