Eindstand KSC Blankenberge - K. Racing Club Gent (20.09.2020)

Clubs

1 - 1 (3 - 2 nv)

Het bekeravontuur van de Ratjes eindigt in de 4e ronde. Onze jongens verloren in een zonovergoten Blankenberge van de enthousiaste gastheren, nadat die een scheve situatie diep in de 2e verlenging nog konden ombuigen. Er zat spanning op de match mede door de “banden” die teams met elkaar hadden en dat was merkbaar in de beginfase toen beide teams het bij een aftastfase hielden. Nadat Longueville de vuisten van Londot getest had, kwamen de Ratjes beter voetballend in het stuk voor maar het tempo lag te laag. De thuisploeg was gretiger en speelde no-nonsense voetbal (=snel diep). Longueville miste nog een reuzenkans en Elewaut trof de lat alvorens uitgerekend Bruning, ex-Racing, zijn ploeg op het half uur op voorsprong trapte. Opnieuw topschutter Longueville ontsnapte op slag van rust aan de buitenspelval maar hij hield het spannend en miste. Na de pauze namen de Ratjes resoluut de partij in handen.

Meer >>

Ronde 4 van Croky Cup gaat ZONDAG door ...

15.09.2020
<a href="/nieuws/ronde-4-van-croky-cup-gaat-zondag-door">Ronde 4 van Croky Cup gaat ZONDAG door ...</a>

Het duel in de 4e ronde van de Croky Cup gaat zondag 20 september om 16u door in Blankenberge. Onze club probeerde nog om op zaterdagavond te spelen zodoende een extra rustdag te krijgen met het oog op de midweekmatch (=competitiestart bij KSK Ronse) in het verschiet, maar de lokale autoriteiten hielden het toch bij het originele tijdstip. Het wordt dan een leuk dagje aan zee met hopelijk een mooie afsluiter, maar makkelijk wordt het niet want dit KSC Blankenberge heeft een stevige reputatie opgebouwd. 

Tickets zijn beschikbaar ter plekke. Alle gegangbare corona-maatregelen (mondmasker, handen ontsmetten, registratie ter plekke, afstand houden, .. ) zijn uiteraard ook geldig. 

Later deze week kan je een voorbeschouwing lezen over deze eerste verplaatsing voor de Ratjes. 

#RacingOnTour

Meer >>

Eindstand K. Racing Club Gent - KFC Vigor Wuitens Hamme (12.09.2020)

Clubs

3 - 1
<a href="/match/k-racing-club-gent-kfc-vigor-wuitens-hamme-12092020">K. Racing Club Gent - KFC Vigor Wuitens Hamme (12.09.2020)</a>

Een goed voetballend Racing bekert verder na een verdiende zege tegen KFC VW Hamme (3A). In de eerste helft wervelden de Ratjes maar vergaten ze de match te beslissen. Met een krappe 1-0, gevleid voor Hamme, werd de rust ingetrokken. De bezoekers kwamen heel scherp en gretig uit de kleedkamer en overtroefden de Ratjes, die te slap het 4e kwart afwerkten. De gelijkmaker van kapitein Vergeylen, viel uit de lucht maar was van knappe makelij. Het schudde de Ratjes terug wakker en de jongens van Tant pakten onder impuls van de sterk ingevallen Hebbelinck de draad van het goede frisse voetbal terug op. Triest scoorde tegen zijn ex-ploeg met het hoofd op hoekschop van Leemans, die zelf de fraaie openingstreffer voor zijn rekening genomen had. Onze nr 10 leverde ook nog de 3-1 panklaar af voor Hebbelinck die zo de kroon op het werk zette.

Meer >>

Een elftal vragen aan...Justin Pieters

12.09.2020
<a href="/nieuws/een-elftal-vragen-aanjustin-pieters">Een elftal vragen aan...Justin Pieters</a>

We zijn zeven weken ver in een lang uitgerokken voorbereiding, maar de periode van matchen met inzet is eindelijk aangebroken. Eén van de nieuwkomers die zich al meteen in de kijker speelde, is Justin Pieters. Ook hij mag de vragen beantwoorden in onze rubriek ''een elftal vragen aan...''. 

Naam:

Justin Pieters

Geboortedatum:

10 februari 1997

Rugnummer:

19

Positie: 

6 of 8

1. Bij welke club(s) heb je je jeugdopleiding gekregen en bij welke andere club(s) heb je gespeeld voor je naar KRC Gent kwam?

Toen ik 8 jaar was ben ik begonnen met voetballen bij KSK Ronse en ik ben er gebleven tot ik 12 jaar was. Vanaf de U12 tot de Beloften heb ik bij KAA Gent gespeeld. Na mijn periode bij de Beloften van KAA Gent ben ik teruggekeerd naar KSK Ronse en daar heb ik dus de voorbije vier seizoenen gespeeld. 

Meer >>

Pagina's