Eindstand Royal Stade Brainois - K. Racing Club Gent (19.08.2018)

Clubs

1-0
<a href="/match/royal-stade-brainois-k-racing-club-gent-19082018">Royal Stade Brainois - K. Racing Club Gent (19.08.2018)</a>

Met een mooie affiche volgende week tegen Tubeke (1B) in het vooruitzicht stond er voor onze Ratjes een interessant bekerduel op het programma tegen Stade Braine (3de Amateurklasse), maar na een nederlaag het kleinste verschil is de vierde ronde dit jaar onze eindhalte in de Croky Cup. De stugge thuisploeg toonde veel agressiviteit en speelde goed georganiseerd. Na de vroege en vooral vermijdbare 1-0 konden we daar zelf gewoon te weinig tegenover zetten om aanspraak te maken op meer. De kwalificatie van de Henegouwers is dus zeker niet onverdiend. De Ratjes probeerden nog wel in het slotkwartier en gingen ook beter voetballen na de inbreng van Caryn en Wymeels, maar al bij al waren we te weinig gevaarlijk. 

Meer >>

Croky Cup .. uitslagen Ronde 3 en vooruitblik Ronde 4

14.08.2018
<a href="/nieuws/croky-cup-uitslagen-ronde-3-en-vooruitblik-ronde-4">Croky Cup .. uitslagen Ronde 3 en vooruitblik Ronde 4</a>

De 3e ronde van de Croky Cup werd afgelopen weekend afgehandeld. De 1e amateurclubs maakten hun intrede. Benieuwd hoe onze 14 overgebleven reeksgenoten het er van afgebracht hebben? Bekijk hieronder de resultaten. En wie is de nieuwe tegenstander van de Ratjes na onze 2-0 zege tegen UCE Liège.

 

De Ratjes in de Croky Cup ...

De Ratjes hadden aan een zuinige 2-0 zege voldoende om de kwalificatie af te dwingen en zo een nieuw hoofdstuk aan het bekerverhaal te breien. In de 4e ronde, op zondag 19 augustus, strijden de Ratjes in Henegouwen tegen Royal Stade Brainois, een 3e amateurclub met als inzet een 5e ronde tegen Proximus League ploeg AFC Tubize.

Meer >>

Benefiettornooi U14

14.08.2018
<a href="/nieuws/benefiettornooi-u14">Benefiettornooi U14</a>

Op woensdag 29 augustus wordt er op het A-terrein van KRC Gent een driehoekstornooi gespeeld tussen de U14 van KAA Gent, Sporting Lokeren en KRC Gent.

Programma

  • 18u30: KRC Gent - Sporting Lokeren
  • 19u15: Sporting Lokeren - KAA Gent
  • 20u00: KRC Gent - KAA Gent

Warme beenhesp

Vanaf 19:00 uur kan je in de VIP-ruimte warme beenhesp à volonté eten. Volwassenen betalen 15 euro, kinderen onder de 12 jaar 8 euro. We voorzien een alternatief met kip. Inschrijven kan via uw afgevaardigde, bij het kantinepersoneel of via
volgend mailadres lg@krcgent.be. Tussen 15:00 en 19:00 uur kan je ook gewoon telefoneren naar het algemeen nummer van de club: 09 230 24 44. Je hoeft het bedrag niet vooraf over te schrijven, de betaling kan ter plaatse. 

Benefiet Filip De Cloet

De opbrengst van dit tornooi gaat integraal naar onze trainer U14 Filip De Cloet die, samen met zijn familie, getroffen werd door een zware woningbrand. De club – al haar medewerkers, spelers en supporters – wil op die manier steun betuigen aan Filip voor de materiële schade die hij heeft geleden.

 
 
 
Meer >>

Eindstand K. Racing Club Gent - UCE Liège (12.08.2018)

Clubs

2 - 0
<a href="/match/k-racing-club-gent-uce-li%C3%A8ge-12082018">K. Racing Club Gent - UCE Liège (12.08.2018)</a>

De Ratjes bekeren verder na een 2-0 overwinning tegen een moedig UCE Liège. Een felle start werd niet beloond met een doelpunt (en penalty), waarna de Ratjes domineerden zonder veel doelkansen af te dwingen. Bij de kansen die wel gecreëerd werden ontbrak er telkens iets om de bezoekende goalie Santamaria te verrassen. Doelman De Schampheleere kon rustig toekijken in de eerste helft. Weinig kentering in het spelbeeld in de 2e helft. De Ratjes hadden de bal, maar ook weinig inspiratie om er iets mee aan te vangen. Het PGB-stadion schrok op toen op het uur Grava en Abdoulaye 2 mooie kansen voorgeschoteld kregen. Racing coach Tant zorgde voor vers krachten en enkele positiewissels, waardoor er schwung in het elftal kwam. Twee klassenflitsen later stond de stand plots 2-0 na fraaie treffers van Elewaut. De veer was gebroken bij de moedige Luikenaars. Onze jongens kregen nog een aantal goede mogelijkheden om de score verder uit te diepen.

Meer >>

Pagina's