Lees meer over het Racing Gent archief.

02.01.2024
Hij is er. De website met het archief van Racing Gent. Dit is een initiatief van Vriendenkring De Ratjes. 

Op de website https://www.racinggentarchief.be kun je vanaf nu het rijke en interessante archief van KRC Gent bekijken. Het is voorlopig zeer onvolledig, en het zal ook per definitie onvolledig blijven om men nooit alles kan recupereren en ook nooit alles kan vertellen. 

De Vriendenkring De Ratjes toont in elk geval de ambitie om dit archief steeds verder aan te vullen met alles wat ze voorlopig hebben gevonden en met alles wat vele supporters en sympathisanten hen reeds hebben bezorgd. Tegelijk doen ze een warme oproep om alles wat er nog in je bezit is tijdelijk ter beschikking te stellen. De Vriendenkring De Ratjes zal het materiaal scannen en op korte termijn ook terugbezorgen aan de eigenaar. Voor De Vriendenkring De Ratjes draait het alleen om het digitaliseren van dergelijk materiaal. 

Op deze archiefwebsite wil De Vriendenkring De Ratjes vertellen over het begin van de club, over de succesjaren, maar ook over de pijnlijke momenten in de clubgeschiedenis. Ze willen je inzage geven in de vele foto's die ze hebben teruggevonden, de vroegere logo's van de club en allerhande verzamelobjecten die ooit zijn uitgebracht. 

De website staat in elk geval open voor jouw eigen verhalen en opmerkingen. Lees de website en blijf hem vooral lezen, want iedere week zal deze website groeien, omdat Racing het verdient dat haar geschiedenis en erfgoed wordt bewaard.