Jan Versleijen aangesteld als nieuwe hoofdcoach voor volgend seizoen.

23.12.2022

Vandaag heeft onze club Jan Versleijen aangesteld als nieuwe hoofdcoach voor volgend seizoen. De 66-jarige Nederlander heeft een Pro Licence diploma en kan een indrukwekkend CV voorleggen, met veel internationale ervaring, want hij was trainer-coach in tien verschillende landen. 

Sportief manager Eric Ceulemans geeft toelichting bij de keuze: ''Voor de buitenwereld is dit misschien een verrassende naam, maar voor ons is dit een weldoordachte keuze. Jan Versleijen was als coach aan de slag bij Eredivisie-clubs met naam en faam. Hij begon zijn carrière als trainer bij FC VVV Venlo, met Go Ahead Eagles promoveerde hij naar de Eredivisie en nadien was hij ook trainer bij onder andere FC Dordrecht en De Graafschap. Dat is op zich al een mooi palmares. Maar voor ons was het ook belangrijk dat we na het tijdperk met Jannes Tant onze filosofie trouw konden blijven. We staan als club voor verzorgd en aanvallend voetbal. Jan Versleijen past perfect in dat profiel, want hij ademt het 4-3-3 systeem dat we graag hanteren. Hij is doordrongen van die filosofie van de Nederlandse voetbalschool. Een aantal jaar geleden was hij ook nog actief als coach in het buitenland bij onder andere Al Jazira en Ajax Cape Town. Zijn internationale ervaring en het feit dat hij goed met jonge spelers kan werken brengt een enorme surplus, hij trainde bijvoorbeeld ook de nationale ploeg van Nederland U17-U19 en Australië onder 20. Nog meer recent was hij sportief directeur bij Al Jazira en Al Nasr in de Verenigde Arabische Emiraten. Vorige zomer is hij verhuisd naar onze regio en nu heeft hij al een aantal maanden de leiding over onze postformatie van U17 tot en met U21. We hebben hem leren kennen als een sterke persoonlijkheid. Het is een rustige man, maar ook iemand met een enorme passie voor het voetbal en het is iemand die zijn voetbalfilosofie goed kan overbrengen op een spelersgroep. Hij is eigenlijk altijd al, maar zeker de laatste jaren, intensief bezig geweest met de doorstroming van talentvolle jongeren naar het eerste elftal. We zijn ervan overtuigd dat hij daar met zijn enorme ervaring ook nog een extra toegevoegde waarde kan zijn. Ik ben er dus echt van overtuigd dat we met Jan Versleijen de geknipte opvolger hebben gevonden voor Jannes Tant volgend seizoen."

Ook Jan Versleijen is blij met de kans die hij krijgt als nieuwe coach volgend seizoen: "Ik vind dit een hele mooie uitdaging. Ik krijg deze kans natuurlijk omdat ik de club de voorbije maanden echt van binnenuit heb leren kennen. Ik heb al met verschillende mensen intensief kunnen samenwerken en ik heb ook een bijzonder goed contact met Jannes Tant. We hebben dezelfde filosofie over voetbal. In elke club waar ik heb gewerkt is er één constante: ik wil spelers beter maken door veel individuele accenten te leggen. Het is ook een voordeel dat ik de ploeg de voorbije maanden heel vaak aan het werk heb gezien. Ik ken de kwaliteiten en de werkpunten. We hebben een team dat het iedere tegenstander moeilijk kan maken, vooral dankzij een combinatie van snelheid en technisch vermogen. Ook al ben ik zelf al dertig jaar weg uit Nederland, ik ben sterk gevormd door die Nederlandse voetbalschool, maar door mijn omzwervingen is dat wel het systeem van de Nederlandse voetbalschool met een internationaal tintje geworden. Want ook binnen dat 4-3-3-systeem heb je veel mogelijke variaties. Als coach wil ik vooral op een heel open manier communiceren met m'n spelers, en ik wil ook altijd duidelijkheid brengen, want ze moeten zich thuis voelen om goed te kunnen presteren. Racing wil de lijn doortrekken om talentvolle jongeren te laten doorstromen en daar kan ik wel flink wat ervaring voorleggen, dus ik ben er ook van overtuigd dat de herkenbare spelstijl van de voorbije seizoenen zal kunnen worden doorgetrokken''.

In de loop van de volgende dagen zullen we ook nog een aantal contractverlengingen bekendmaken.