Eindstand K. Racing Club Gent - KVV Sint-Denijs Sport (02.08.2023)

Clubs

1 - 1
Datum:
02.08.2023
Matchtype:
Oefenwedstrijd

Het vernieuwde en vooral verjongde Racing trapte het seizoen op gang tegen de nieuwbakken 3e Amateurploeg KVV Sint-Denijssport, waar onder andere ex-Racingers Gilles Michiels en Malick Gaye, de clubkleuren verdedigen. De zomer was zeker niet van de partij want de regen viel met bakken uit de lucht. Het seizoen werd dus meteen goed ‘ingezegend’. Hoofdcoach liet 22 jongens opdraven want de Ratjes zijn nog in volle opbouw. De eerste helft was er veel balbezit maar geen doelkansen, de 2e helft was dominant en doelgerichter. Sint-Denijs Sport had vlak voor de rust de beste kansen maar Londot stond tweemaal pal. Na de pauze kwam Racing via nieuwkomer Diallo op voorsprong en leek een zuinige zege over de streep te trekken tot in de 90e minuut een schot afweek en over doelman Cooman in doel verdween. 1-1 dus na een match waaruit weinig conclusies getrokken hoeven te worden. De staf noteerde alvast de licht- en werkpunten genoteerd.

Verslag

KVV Sint-Denijs Sport treedt dit seizoen voor het eerst sinds het bestaan in de nationale reeksen aan. Ze werden vice-kampioen in 1e Prov Oost-Vlaanderen na Borsbeke, maar die besloten om de stap niet te zetten. Bijgevolg konden de troepen van coach Alexander zich opmaken voor nationaal voetbal. Er zaten 2 ex-Racingers bij de selectie: Gilles Michiels en Malick Gaye (39 jaar en nog steeds topfit !!), broer van Ameth die ondertussen jeugdtrainer is bij de Racing. De vernieuwde Racing staf met hoofdcoach Elimane Coulibaly, T2 Thomas Lataer, T3 Kristof van Nieuwenhuyse en KT Pascal Martens vatte het seizoen aan met een kleine kern, die aangevuld werd met een aantal beloften. Kapitein Leemans (patellapees) en Wyngaert (adductoren) waren er wegens lichte blessures niet bij. 23 spelers stonden op het blad en zouden speelminuten krijgen.

Een eerste match is altijd wat koffiedik kijken. De Ratjes waren nog maar anderhalve week aan de voorbereiding gestart en dus nog in volledige opbouw. Ook de weersomstandigheden waren niet altijd ideaal geweest. Wat wel ideaal was, was de grasmat. Een prachtig veld, een biljart .. als dit niet uitnodigt tot geweldig combinatievoetbal, wel dan weten we het niet meer.

Racing eiste meteen het balbezit op met een jeugdige startelf (6 spelers van 20 of jonger). Bij afwezigheid van Leemans was Van Renterghem de eerste kapitein. Van de ploeg die vorig jaar op de slotspeeldag Lokeren-Temse partij gaf, startten slechts 3 namen: Van Renterghem, Londot en Mukuna. Veel balbezit, maar geen diepgang. Doelkansen bleven uit. Pas in minuut 27 trapte Newman de eerste kans iets te onbesuisd van dichtbij naast. In de beginfase lag de balcirculatie hoog, maar dat ebde weg naarmate de match verstreek. Sint-Denijs bood heel goed weerwerk, verdedigde sterk en probeerde toch ook op de omschakeling gevaarlijk te zijn. Dat lukte pas in het 3e kwartier. Eerst moest Londot attent zijn op een poging tot lob van Dekeyser, ongevaarlijk (32’). 3 Minuten later was er een grote kans voor de bezoekers maar Vlerick vond Londot op zijn weg. Onze doelman had dan weinig te doen, maar stond er meteen zoals we hem kennen (35’). De Ratjes waren het spoor even bijster in de slotminuten van de eerste helft en daar rook Sint Denijs hun kans. Zo sprokkelden ze toch meer doelkansen dan onze Ratjes. In minuut 41 ging nieuwkomer Alvarez op wandel in de zestien, maar ging iets te makkelijk neer in de kleine rechthoek. Aan de overzijde kreeg Londot het laatste woord, toen hij een corner die door Dupont op doel gedevieerd werd, neutraliseerde (44’). Ruststand: 0-0, balbezit voor de Ratjes, beste kansen voor de bezoekers.

Na de pauze kwam een nieuw elftal het veld in. De jonge Ebbe Cooman kwam in doel. Ebbe is de broer van Lars die ook zijn opwachting maakte .. op het middenveld. Het tempo ging na de pauze – in de gietende regen – meteen met een ruk de hoogte in. Heel veel druk naar voren en zeer dominant balbezit van de Ratjes. De omknelling nam toe, net als de dreiging en doelpogingen. Op het uur ontsnapte Diallo en moest Gayé een professionele fout maken net buiten de rechthoek. Volgens het boekje rood voor de ervaren pion, maar aangezien het een oefenduel was mocht hij meteen ook gewisseld worden om verder met 11 tegen 11 te kunnen spelen (60’). Triest en Davies namen plaats achter de bal, maar onze topschutter kreeg de eer. De bal ging een metertje over de kooi van Verbruggen. Het vizier moet duidelijk nog even bijgesteld worden, maar Triest was zeer bedrijving op het veld (61’). De druk bleef aanhouden, maar tot uitgespeelde kansen kwamen we moeilijk. De laatste pas zat nog niet goed. Pas een kwartier voor het einde werd de ban gebroken. Met een versnelling sneden de Ratjes vlotjes door de boter. Cooman haalde zwaar uit, Verbruggen loste en Diallo was er als de kippen bij om zijn rekening bij de Ratjes te openen (75’) (1-0). Sint-Denijs bleef eervol weerwerk bieden maar kwam er de 2e helft niet meer uit. Anderzijds konden de Ratjes de kloof niet verder uitdiepen. Coomans plaatsbal kon gekeerd worden door de doelman, terwijl broer Ebbe aan de overzijde een goeie reflex in huis had om de gelijkmaker – na een buitenspel – van het bord te houden (80’). Nieuwkomer Diallo liet zich nog een paar keer opmerken en ook zijn schot ging rakelings naast (86’). De match leek af te stevenen op een zuinige zege voor de Ratjes maar in de slotminuut volgde er nog een tegenaanval van de bezoekers en het schot van Van Leirberghe kreeg een lift tegen een verdediger waardoor het zo over de kansloze Cooman in doel verdween. Het was meteen goed voor de einstand: 1-1.

Geen zege voor het verjongde Racing in de eerste oefengalop. Uitslagen zijn niet van tel, zeker niet in de opbouwfase waarin de Ratjes verkeren. De groep moet nog gevormd worden. Conclusies zijn er nog niet te trekken, behalve dat er werk aan de winkel is, maar dat is een open deur intrappen. Coach Coulibaly zag wat hij wou zien en zowel de licht- als werkpunten zullen genoteerd worden.

 

Volgende match

Woensdag 09/08/2023 ontvangen de Ratjes KVE Drongen met o.a. Maxime Pieters en Kevin Frans. Afspraak om 19u30. Supporters op post!

Adres: Chillax Arena, Eikstraat 85A, 9041 Oostakker

 

Wedstrijdinfo

KRCG 1e helft: Londot – Van Renterghem (K) – Desmet – Mukuna – Diebuyck – De Keulenaere – Quiepo Gomez – Berbic – Newman – Alvarez – Eyenga Lokilo.

KRCG 2e helft: Cooman E – Nfodjo – Volckaert – Davies – Cooman L – Van Hoecke – Vankerkhoven – De Clercq – Kibelo (72’ Newman) – Diallo – Triest (K).

Invallers: Debra

Doelpunten: 1-0 Diallo (75’) en 1-1 KVVSDS (Van Lerbeirghe) (90’)

Geel: niemand

Rood: Gaye (60’)

Media: