Eindstand K. Racing Club Gent - KSV Oudenaarde (24.02.2024)

Clubs

3 - 1
Datum:
24.02.2024
Matchtype:
Competitie
Scheidsrechter:
Jari Van Laere

De Ratjes boekten een meer dan verdiende zege tegen een bijzonder bleek KSV Oudenaarde. De jongens van Coulibaly stonden met de rug tegen de muur en moesten dringend punten pakken. De oplawaai in Petegem moest zo snel mogelijk uitgewist worden. Met een piepjong elftal werd fris voetbal gebracht maar het miste ‘panache’ in de rechthoek. Een voorsprong aan de rust zou evenwel gewettigd geweest op basis van het balbezit en de kansjes. In de 2e helft was het al snel raak via Berbic na een fraaie actie. Oudenaarde moest nu komen en probeerde de match te doen kantelen, maar doelgevaar bleef uit. Hun eerste echte kans was evenwel meteen raak in 2 tijden via Heirwegh (1-1). Het was even opletten geblazen, maar de opleving van Oudenaarde was van korte duur. Coulibaly dropte vers bloed in de ploeg en de aalvlugge Rommens zou de "gamechanger" blijken te zijn. Met een knappe actie zette hij de Ratjes kort voor het einde op 2-1 en in blessuretijd leidde hij ook de penalty fout op Alvarez in. Cooman zette de kers op de taart met een feilloze elfmeter (3-1). De eerste viering van 2024 was een feit en dat deed deugd! Proficiat!

Verslag

KSV Oudenaarde zakte met vertrouwen af naar de Chillax-Arena, want de recente 7 op 9 had hen toch wel uit de zorgenzone gespeeld. De ploeg van Leleu speelt ook met veel jeugdige talenten, maar zou deze avond niet kunnen optornen tegen wat Coulibaly op het blad zette. De oudste speler was Zeulevoet met zijn 24 jaar (02/2000), de jongste Van Hoecke (17 jaar) en gemiddeld 19.9 jaar! Dat kon tellen in misschien wel de belangrijkste match van het jaar voor de Ratjes. Geen Nfodjo, Biebuyck, Davies, Triest (met succes geopereerd aan de schouder), Vankerckhoven (revalidatie), Diallo, Mukuna, .. De jonge Dormaels kreeg zijn kans in de basis. Wisselspelers waren: Cooman Ebbe, De Keulenaere, Rommens en Alvarez. Newman viel af als 16e man.

De Ratjes begonnen heel gezwind aan de partij met fris combinatievoetbal. De rechterflank draaide meteen op volle toeren. De voorzet van Lokilo – na goed doortikken van Dierickx – was net te ver (3’). De Ratjes monopoliseerden de bal tegen een heel afwachtend Oudenaarde. Kapitein Volckaert met één van zijn typische gekrulde diepe ballen, lanceerde zo Lokilo in de rug van de defensie, maar een glijdende Verbrugge was een fractie eerder op het leer (8’). Een aangenaam begin van de Ratjes . De eerste bal tussen de palen kwam op naam van Berbic, die kon uithalen na een knappe één-twee (11’). Bij Oudenaarde draaide het vierkant. Een misverstand achterin zorgde voor Gents balbezit waarbij Berbic niet aarzelde en snoeihard uithaalde, pal op het hoofd van een verdediger. De rebound was voor Zeulevoet, die afgeblokt werd (12’). Het balbezit van de Ratjes was eigenlijk indrukwekkend maar we misten venijn in de zone van de waarheid. Zo ook bij een goede flankvoorzet van een sterk spelende Dierickx, die net voorlangs ging tot bij Cooman. De rebound ging naast (22’). Op het half uur was er Gents appel voor een overtreding op doorgebroken speler (Zeulevoet), maar die kreeg de fout tegen wegens handspel (30’). Een heerlijke aanval zou snel erna volgen. Vaak in ééntijd maar de poging van Zeulevoet was te zwak om Verbrugge, getraind door ex-Racing doelman Tim Hélin, te verrassen (31’). Het tempo stokte wat in het 3e kwartier, maar in de problemen of onder druk kwamen onze Ratjes hoegenaamd niet. Het grootste gevaar van de bezoekers kwam er op stilliggende fasen, toen Mézine aan de eerste paal een corner probeerde te deviëren, maar naast (40’). De Ratjes versnelden terug. Ditaal zorgde de linkerflank met een goed voor de dag komende Dormael voor de dreiging. Via de één-twee met Cooman werd Berbic gevonden in de rechthoek. Die fungeerde als pivot en speelde af voor Ferrera, wiens plaatsbal in de handen verdween (41’). Het slotakkoord van een aangename eerste helft (van de Ratjes) was voor Cooman, die in de combinatie op links een mooie voorzet verstuurd. Scherp, maar een glijdende Zeulevoet kwam een teenlengte te kort om de nul van het bord te werken. Ruststand: 0-0, jammer dat de Ratjes niet konden scoren ondanks overwicht en vooral veelvuldig balbezit!

Geen wissels bij de Ratjes, wel bij Oudenaarde, maar het waren opnieuw onze jongens die gretig uit de kleedkamer kwamen. Het lobje van Lokilo ging over (48’). Even later kon de sterke Taty-Tchibinda oprukken en aanleggen, net iets te overhaast en dus naast (50’). Aan de overzijde mocht de rijzige De Waele oprukken maar zijn schot miste heel wat richting (51’). Ondertussen was de wind wat komen opzetten. Maar loon naar werken zou volgen voor de Ratjes. Dierickx zette zich heel knap door op rechts, haalde de achterlijn en vond Berbic, die in één tijd fraai Verbrugge te grazen nam (1-0) (52’). Op basis van het geleverde spel meer dan verdiend! Oudenaarde moest reageren en leek het initiatief te pakken, maar eigenlijk zonder doelgevaar. Het offensief stokte al snel en de Ratjes hielden de controle. Combinerend zou het voor Oudenaarde niet lukken. Dan maar in de kluts, waarbij Heirwegh te veel vrijheid kreeg en eerst zijn inzet nog gekeerd zag worden door Vanden Borre, maar in de rebound wel het leer tegen de touwen joeg (1-1) (66’). De gelijkmaker geheel uit het niets. Het was nu opletten geblazen voor de Ratjes, die even de controle verloren en gelukkig konden rekenen op een secure Vanden Borre, die Heirwegh van zijn 2e van de avond hield (69’). Maar de jonge Ratjes reageerden gevat. Cooman met de steal en infiltratie, maar hij besloot te snel op doel, en dus naast (71’). Racing coach Coulibaly wisselde doelpuntenmaker Berbic voor Rommens (76’). En die snelheid en vers bloed deden de Ratjes duidelijk deugd. Verdediger Jorquin probeerde met een lob onze doelman te verschalken maar de poging verdween over doel (80’). Zeulevoet werd afgelost door Alvarez, die voor de aanvallende druk moest zorgen. Ingraven was niet de bedoeling bij de Ratjes, die niet tevreden konden zijn met een puntje en dus de aanvallende kaart bleven trekken. En met succes. Rommens zette de turbo aan, passeerde 3 man, sneed vanop rechts naar binnen en krulde heerlijk binnen in de verste bovenhoek! Wat een goal! En wat een bevrijding bij de jonge bende (2-1) (85’). Vasthouden dit. De Keulenaere moest voor stabiliteit op het middenveld zorgen in de plek van Lokilo (87’). De ploeg knokte voor iedere bal en maakte iedere schuchtere poging van Oudenaarde snel onschadelijk. Volckaert en Van Hoecke heersten achterin, zowel met de voeten, de body en het hoofd! Oudenaarde moest risico’s nemen in het slot. Jorquin pakte uit met een knal, maar geen probleem voor Vanden Borre (91’). Rommens onderschepte – na sterk verdedigend werk – de aanval van Oudenaarde en zette meteen de tegenaanval in. Alvarez dook in de ruimte, werd gevonden en in de rechthoek neergehaald door Jourquin, die zeichzelf daar ongelukkig bij blesseerde, maar ook een penalty veroorzaakte (92’). Cooman kreeg de kans om de match helemaal dicht te gooien en faalde niet! 3-1 (93’). Meteen boeken toe. Eindstand: 3-1.

Een meer dan verdiende zege voor de Ratjes gekruid met mooie doelpunten. Een opsteker voor de groep die terug weet wat juichen is na afloop, de eerste van 2024. Is operatie redding nu gelanceerd? Dat zullen we volgende week weten. Maar chapeau voor de groep, die alles gegeven heeft en vooral goed speelde.

 

Volgende match

Zondag 03/03/2024 trekken naar Oostkamp voor een duel tegen Jong Cercle, dat daar zijn thuismatchen speelt. In de heenmatch werd het 1-2 voor Jong Cercle. Afspraak om 15u00. Supporters op post!

Adres: KSV Oostkamp stadion, Albrecht Rodenbachstraat domein "De Valkaart", 8020 Oostkamp

 

Wedstrijdinfo

KRCG: Vanden Borre – Volckaert – Van Hoecke – Berbic (76’ Rommens) – Taty-Tchibinda – Ferrera – Dierickx – Lokilo (87’ De Keulenaere) – Dormaels – Addo (83’ Alvarez) – Cooman Lars.

Invallers: Cooman Ebbe

Doelpunten: 1-0 Berbic (52’); 1-1 KSVO (Heirwegh)(66’); 2-1 Rommens(85’) en 3-1 Cooman (93’) pen

Geel: Alvarez

Rood: niemand

Media: