Eindstand K Olsa Brakel - K. Racing Club Gent (07.01.2024)

Clubs

3-0
Datum:
07.01.2024
Matchtype:
Competitie
Scheidsrechter:
Kenneth Dhondt
Onze Ratjes verloren kansloos met 3-0 tegen een stug en efficiënt Olsa Brakel. Racing kwam met een fel gewijzigd elftal aan de aftrap, want er ontbraken heel wat basisspelers, maar het ontbrak vandaag vooral aan het geloof dat er wel degelijk iets te rapen viel. Want net op een moment dat Racing de match onder controle had, liet het zich vangen door een vermijdbaar doelpunt te incasseren. En toen ook de tweede treffer te makkelijk viel, voelde je meteen dat het niet meer voor vandaag zou zijn. Racing probeerde wel, maar het was allemaal wat te steriel en zonder overtuiging. De zege van de thuisploeg was dan ook logisch en verdiend. 

Coach Elimane Coulibaly moest puzzelen bij de eerste match van de terugronde: in de punt van de aanval was Joran Triest nog niet voldoende hersteld, maar ook Lukas Rommens sukkelt met een blessure en Emile De Keulenaere was ziek (net voor de start van zijn examens) en was dus niet inzetbaar. Victor Vankerkhoven is nog voor langere tijd out door een rugblessure. Lars Cooman was bovendien geschorst vanwege zijn derde gele kaart. Er was ook goed nieuws: Maxim Addo Zeulevoet was speelgerechtigd en hij kwam meteen aan de aftrap. De bankzitters vandaag waren: Dennis Berbic, Enrique Quiepo-Gomez, Emile Van Hoecke en Mathias Wyngaert

De match begon met een lange studieronde en in het eerste kwartier vielen er - aan beide kanten - geen kansen te noteren. Er werd wel vlot gecombineerd, maar de match bleef erg gesloten. Op het kwartier was er wel een eerste waarschuwing, toen Milan Cambier na een corner van dichtbij net over de lap schoot. Een minuut later probeerde Junior Taty-Tchibinda het met een schot vanuit de tweede lijn, maar er zat te weinig overtuiging in zijn schot. In de 20ste minuut strafte Milan Cambier een aarzeling in onze defensie genadeloos af en hij knalde van dichtbij binnen. Racing leek de match nochtans onder controle te hebben, maar deze tegentreffer viel toch te makkelijk. Een minuut later moest Bryan Londot goed plat gaan op een schot van Robbe Cappelleman. Hij tikte het schot nog met de vingertippen in corner. In de 37ste minuut was er een gevaarlijke fase van de Ratjes: Matties Volckaert zocht Maxim Addo Zeulevoet met een verre bal, Addo Zeulevoet kopte door naar de vrijstaande Bryan Lokilo, hij nam de bal in één tijd op de slof, maar hij kraakte een beetje zijn schot, waardoor de bal toch nog vrij ver naast ging. Racing toonde nu wel meer drang naar voor en de beste aanval kwam er in de 44ste minuut: Maxim Addo Zeulevoet zocht en vond Axel Dierickx op de rechterflank, hij bracht de bal goed voor doel, maar het schotje van de glijdende Alex Alvarez-Fernandez ging maar centimeters naast. Dit was een goeie mogelijkheid! Net voor de rust was er opnieuw een goeie mogelijkheid toen Maxim Addo Zeulevoet werd gelanceerd op links, hij zette de bal scherp voor, maar er was niemand die goed was gevolgd om te besluiten. En zo gingen we rusten met een 1-0 achterstand. 

Racing was niet alert bij aanvang van de tweede helft. Eerst was er nog een waarschuwing in de 48ste minuut toen Bram Van Eerstvelde strak voor doel gaf vanop links, maar Milan Cambier kwam ingelopen aan de eerste paal, maar hij besloot naastIn de 53ste minuut lieten we ons opnieuw te makkelijk wegzetten en Milan Cambier moest niet al te veel moeite doen om de 2-0 op het bord te zetten. Bovendien moest ook Mamadou Diallo met een enkelblessure naar de kant, Enrique Quiepo-Gomez kwam hem vervangen. En in de 55ste minuut was er een prima Bryan Londot nodig om een schot van Bram Van Eerstvelde onschadelijk te maken. Racing probeerde nog wel een vuist te maken, maar het ontbrak aan geloof en overtuigingskracht. En in de 70ste minuut was het helemaal over toen was ons lieten verrassen bij een vrije trap aan de linkerkant. De flankaanvaller van de thuisploeg mocht rustig voorzetten en het was Mathias Lievens die de 3-0 op het bord zette. Racing wist nu met zekerheid dat het vandaag een verloren zaak was, het probeerde nog wel om een eerredder te maken. De beste kans was in de 75ste minuut voor Bryan Lokilo, maar zijn schot werd nog afgeweerd in corner. 

Racing is met een domper gestart aan het nieuwe jaar, want de 3-0 nederlaag kwam er toch na tegengoals die te makkelijk vielen. Er waren door de lange lijst van afwezigen zeker verzachtende omstandigheden, anderzijds ontbrak het vandaag aan schwung en ook aan het geloof dat er ook vandaag punten te rapen waren. Sommigen kwamen in de vrieskou toch maar bleek voor de dag. Volgende week zal iedereen dus opnieuw met het spreekwoordelijke mes tussen de tanden moeten voetballen, zoals het ook voor nieuwjaar het geval was. 

Opstelling

Bryan Londot - Kelvin Nfodjo - Samuel Davies - Mathis Biebuyck - Bryan Lokilo - Mamadou Diallo (54 min: Enrique Quiepo-Gomez) - Axel Dierickx - Alex Alvarez-Fernandez (65 min: Dennis Berbic) - Junior Taty-Tchibinda - Matties Volckaert - Maxim Addo Zeulevoet. 

Goals

20 min: 1-0 Milan Cambier

53 min: 2-0 Milan Cambier

70 min: 3-0 Mathias Lievens

Geel

53 min: Matties Vockaert

88 min: Mathis Biebuyck