Zwaar verdict voor Lander Vanden Heede.

10.08.2022

Slecht nieuws voor nieuwkomer Lander Vanden Heede: de jonge linksachter die is overgekomen van KMSK Deinze was zondag in de bekermatch tegen CS Pays Vert Ostiches Ath nog maar net ingevallen voor de gekwetste Victor Vankerkhoven toen hij zich na een stevig duel ernstig heeft geblesseerd aan de knie. Eerst werd nog gedacht aan een kwetsuur aan de mediale band, maar verder onderzoek in het ziekenhuis heeft uitgewezen dat het verdict veel zwaarder is dan eerst gedacht. 

Een scan in het ziekenhuis heeft vanmorgen aangetoond dat de laterale en mediale band van Lander Vanden Heede (rechts op de foto) zwaar zijn aangetast, bovendien is de voorste kruisband afgescheurd en ook de meniscus blijkt geraakt. Dat betekent dat Lander Vanden Heede voor een lange revalidatie staat van enkele maanden, wellicht zal hij pas ergens in de lente weer fit zijn. Dat is een heel zware dobber voor iemand die nog maar net nieuw is bij onze club, bovendien is Lander iemand die ook tijdens de eerste trainingsweken liet zien dat hij heel gretig was om zich hier te bewijzen. Het enige wat we kunnen doen is hem namens iedereen in onze club een goeie revalidatie wensen. 

Ook voor onze club is het plotse uitvallen van Lander Vanden Heede een streep door de rekening in het verdedigende compartiment. Om die reden zal er op korte termijn nog worden gezocht naar bijkomende versterking.