Wie zijn de Racing-'youngsters'? Wij stellen voor: Indy Van Volsem

19.05.2020

Jongeren uit de eigen jeugdwerking nog meer kansen geven, dat is één van de doelstellingen bij KRC Gent voor volgend seizoen. Om die reden heeft onze club nog drie 'youngsters' toegevoegd aan de A-kern: doelman Mathias Wyngaert en daarnaast ook nog Matties Volckaert en Emile De Keulenaere. En ook vorig seizoen waren er al twee van onze Ratjes die speelminuten konden sprokkelen in de eerste ploeg: Lorenzo Destaercke en Indy Van Volsem. Een goed moment om deze laatste nog even voor te stellen. 

Naam: 

Indy Van Volsem

Geboortedatum:

21 februari 1999

Woonplaats:

Gent

Lengte:

1m75

Beste voet?

Rechtervoet

Bij KRC Gent sinds: 

Sinds mijn 12 jaar. Mijn eerste trainer bij Racing was Filip De Cloet.

Vorige club(s):

Ik ben begonnen bij de U10 van VSV Gent, na drie seizoenen ben ik overgestapt naar Racing.

Mijn favoriete positie(s)?

Verdedigende middenvelder, want ik ben van opleiding eigenlijk een middenvelder. De laatste drie seizoenen speelde ik vaak op de 6. Ik hou ervan om de buffer te zijn op het middenveld en om het spel te verdelen. Ik speel ook graag als 8, dan kan ik zowel aanvallend als verdedigend mijn steentje bijdragen.

Mijn grootste kwaliteit is:

Mijn drang naar voor en mijn voetballend vermogen. Ik hou het graag simpel en probeer zo snel mogelijk de vrije man te zoeken.

Ik wil vooral nog beter worden in:

Aanvallend wil ik nog sterker worden, ik vind mezelf iets teveel verdedigend spelen én denken. Ik denk dat ik aanvallend meer steun moet bieden en aanwezig moet zijn.

Wat is je mooiste herinnering als voetballer tot nu?

Dat was zonder twijfel mijn debuut in de eerste ploeg het voorbije seizoen, thuis tegen KSV Temse. Ik ben toen gestart op de 5. Dat is een moment dat ik niet snel zal vergeten.

Wat studeer je OF wat is je beroep?

Ik studeer Lichamelijke Opvoeding en Bewegingsrecreatie aan HoGent.

Wie is je favoriete voetballer en wat maakt hem voor jou zo bijzonder?

Ik ben een grote fan van Kylian Mbappé en Jadon Sancho. Het zijn 2 talenten die een inspiratiebron zijn voor veel voetballers. Ik vind het indrukwekkend dat ze hun ploeg een overwinning kunnen schenken met hun individuele klasse. Ze maken veel doelpunten, maar ze laten ook scoren.

Wat is je favoriete club? Waarom?

Ik ben een grote fan van FC Barcelona en van Chelsea. Als kind keek ik vaak voetbal en zat ik altijd met volle teugen te genieten van het indrukwekkende tiki-taka van Barcelona. Iedere voetballer droomt ervan om in zo een ploeg te spelen, er is zoveel talent aanwezig. Ik ben ook fan van Chelsea, omdat ze bekend staan voor hun goede jeugdopleiding. Ze geven hun jeugdspelers veel kansen en spelen mooi voetbal.

In welk stadion zou je ooit eens willen spelen? Waarom? 

Als we groot mogen dromen, dan kies ik voor Camp Nou. Een groot stadion met een enorme historiek én een enorme sfeer. 

Van welke trainer heb jij het meest bijgeleerd?

In de jeugd van de Racing heb ik altijd veel opgestoken van Filip De Cloet. Hij hield het altijd simpel en hij hamerde erop om altijd te zoeken naar een voetballende oplossing. Onder Filip was het mijn eerste seizoen bij Racing Club Gent en ik heb toen enorme stappen gezet. Dit seizoen heb ik op tactisch vlak veel geleerd van Jannes Tant. Ook verdedigend heb ik veel bijgeleerd aangezien ik op 5 speel, sinds ik in de A-kern zit. 

Wat zijn je verwachtingen van je tweede seizoen in de A-kern?

Vorig seizoen mikte ik op enkele speelminuten en dat is aardig gelukt. Dit seizoen hoop ik nog meer minuten te verzamelen en het team iets bij te brengen. 

Wie is jouw grootste supporter?

Mijn ouders en mijn broers. Ik zal altijd steun krijgen van hen. Ze kunnen niet vaak komen kijken, omdat mijn broers zelf voetballen en mijn vader trainer is bij VSV Gent. Als ze kunnen komen, staan ze klaar om voor mij te supporteren. 

KRC Gent betekent voor mij:

Een club die al heel veel heeft gedaan voor mij. Ik speel dit jaar al mijn tiende seizoen op Racing en ik heb van elk jaar genoten. Ik heb ook het geluk gehad ieder jaar een team had dat bestond uit een groep vrienden.