Vier beloften mogen stage doen bij A-kern.

16.05.2021

Tijdens de voorbereiding krijgen opnieuw vier beloftenspelers de kans om stage te lopen bij de A-kern: Iian & Mathijs FavoreelQuinten De Cock en Robbe Delpiedsente

Het is niet voor het eerst dat beloften bij de voorbereiding op het nieuwe seizoen volop de kans krijgen om zich te tonen bij de A-kern. Vorig jaar mochten Jelle Walraeve en Sebastiaan Haers stage lopen. Zij werden nadien ook effectief toegevoegd bij de A-kern. Meer zelfs Jelle Walraeve stond tijdens de eerste competitiematch op KSK Ronse al meteen 60 minuten in de basis. 

Sportief manager Eric Ceulemans: "Na een evaluatie van de technische staf wordt bepaald wie er mag blijven of voor wie het nog wat te vroeg is voor een definitieve indeling bij de A-kern. Op deze manier laten we de poort naar de A-kern wijd open staan voor gemotiveerde en getalenteerde jonge spelers."

Welke spelers van de beloftenkern mogen stage doen bij de A-kern? 

Quinten De Cock: hij wordt in augustus 19 jaar en is een aanvaller die kan worden uitgespeeld op positie 9 of 10. Hij is rechtsvoetig, heeft een goede traptechniek en is technisch sterk. Twee seizoenen geleden kwam hij over van RFC Wetteren. 

Robbe Delpiedsente: werd in januari 18 jaar, speelt op positie 5. Hij is goed tweevoetig en heeft een goede techniek en passing. Hij is een eigen jeugdproduct. 

Ilian & Mathijs Favoreel: ze zijn tweelingbroers en eigen jeugdproducten, in november worden ze 20 jaar. Ilian speelt op positie 6 of 8 en heeft een groot actieradius, hij is sterk in het duel en ook kopbalsterk. Mathijs kan worden uitgespeeld op positie 3 of 4, heeft veel duelkracht en een goed positiespel en beschikt over een goede inspeelpas.