Update transfernieuws: nog vier nieuwkomers.

09.06.2022
Met de ervaren verdediger David Kokhyia uit Georgië, flankverdediger Lander Van den Heede van KMSK Deinze, defensieve middenvelder Jonathan Mukuna-Trouet en Lars Cooman die doorschuift vanuit de eigen Beloftenkern heeft KRC Geng nog vier nieuwkomers toegevoegd aan de lijst van spelers die hun contract hadden verlengd. Eerder hadden al aangekondigd dat ook Zaven Yagan, Niels Enow en Thomas Van Renterghem onze rangen kwamen versterken. 

David Kokhyia

De 29-jarige David Kokhiya is een centrale verdediger die afkomstig is uit Georgië. Hij heeft er al een hele interantionale carrière opzitten, want hij speelde onder andere voor Dynamo Kiev in Oekraïne, bij FC Volga Nizhny Novgorod in Rusland, FC Vovjvodina in Servië, FC Balti in Moldavië en in eigen land was hij actief voor FC Gagra en FC Zugdidi. Hij maakte ook deel uit van de nationale ploeg bij de U17, U19 en U21. Hij is recent met zijn gezin naar België verhuisd en woont nu in Gent. Na twee seizoenen zonder club wil hij zich weer volop in de kijker spelen. 

Lander Van den Heede

De 20-jarige Lander Van den Heede is een linksvoetige flankverdediger die overkomt van KMSK Deinze. Hij is een vinnige verdediger met veel power en duelkracht. 

Jonathan Mokunu-Trouet

De 22-jarige Jonathan Mokunu-Trouet is een balvaste en technisch sterke centrale middenvelder, hij wordt vooral uitgespeeld op posities 6 en 8. In het verleden was hij aan de slag bij White Star Brussels, RSC Anderlecht, KV Woluwe-Zaventem en KSK Lierse. Recent speelde hij voor RW Walhain en KSKV Zwevezele

Lars Cooman

De 19-jarige Lars Cooman heeft Racing-bloed, want hij begon al op zeer jonge leeftijd te voetballen voor onze Ratjes, maar nadien kreeg hij zijn jeugdopleiding bij KAA Gent, RSC Anderlecht en SV Zulte-Waregem. Nu schuift hij vanuit onze Beloften door naar de A-kern. Lars is een aanvallende middenvelder met een groot scorend vermogen. Voor de Racingers die zich de vraag stellen: is hij familie van? Ja! Lars is de kleinzoon van clubicoon Emiel Cooman

Deze spelers vervolledigen de kern voor het seizoen 2022-2023:

Bryan Londot, Samuel Davies, Mathijs Favoreel, Kevin Hebbelinck, Raf Leemans, Victor Vankerkhoven, Dalvin Erevbenagie, Matties Volckaert, Mathias Wyngaert, Joran Triest, Justin Pieters, Thibo Demaret, Zaven Yagan, Thomas Van Renterghem en Niels Enow. 

Nog nieuws uit eigen huis:

Sportief manager Eric Ceulemans tekende onlangs een overeenkomst voor onbepaalde duur. En ook over de locatie is er nu volledige zekerheid: volgend seizoen spelen onze Ratjes gewoon in Oostakker, afwisselend met de KAA Gent U23, die in Eerste Klasse Amateur uitkomen. Ook de KAA Gent Ladies spelen nog altijd hun thuiswedstrijd in Oostakker.