Update contractverlengingen en transfers.

16.01.2022

Dit is de meest recente update van alle contractverlengingen en de inkomende of uitgaande transfers bij onze A-kern:

Contractverlengingen

Nadat we begin januari al hadden bekendgemaakt dat de volledige technische staf - met T1 Jannes Tant, T2 Wesley De Smet en keepertrainer Pascal Martens - een contractverlenging had getekend en dat bij onze spelers Victor Vankerkhoven, Matties Volckaert en Mathijs Favoreel al hun handtekening gezet, kunnen we vandaag meedelen dat nu ook Kevin Hebbelinck, Justin Pieters, Joran Triest, Raf Leemans, Samuel Davies, Bryan Londot, Matthias Wyngaert en Thibo Demaret hun contract bij onze Ratjes hebben verlengd. Op die manier kunnen we toch al een heel groot en belangrijk deel van onze kern samenhouden. 

Brian Vercruysse en Bjorn Caryn verlaten de club. 

Behalve Brian Vercruysse, die volgend seizoen voor Sparta Petegem zal voetballen, nemen we ook afscheid van Bjorn Caryn. Hij maakt de overstap naar Hoger Op Kalken.  

Jelle Walraeve heeft tijdens de winterstop laten weten dat hij met onmiddellijke ingang stopt met voetballen. Hij maakt dus geen deel meer uit van de A-kern, maar met Bolivar Seck is er dus al een nieuwe en snelle Senegalese flankaanvaller van 20 jaar inzetbaar, hij  wordt tot eind dit seizoen uitgeleend door KAA Gent. 

Sportief manager Eric Ceulemans: ''Ik ben tevreden dat we het grootste deel van de kern toch kunnen samenhouden. Na de onzekerheid rond de toekomst van de club in november, kregen veel van onze spelers tal van aanvragen van andere clubs uit Eerste of Tweede Nationale, maar ze spelen graag voor Racing en je voelt dat ook zij geloven dat er nog progressie zit in deze groep. Het belangrijkste op korte termijn is natuurlijk dat we op zo kort mogelijke termijn het behoud verzekeren en hopelijk kunnen we volgend seizoen dan terug iets hoger mikken. Met Brian Vercruysse en Bjorn Caryn verdwijnen er twee jongens die met een groot hart voor Racing speelden, maar ze hebben allebei aangegeven dat het voor hen tijd was om andere lucht op te snuiven. Bjorn Caryn was een échte Racinger die erin is geslaagd om door te stromen vanuit onze jeugdwerking naar de A-kern, het is logisch in het huidige voetballandschap dat je niet de hele tijd aan slechts één club verbonden kan blijven. We wensen hen alle succes toe. Onze filosofie zal op dat vlak niet veranderen, we blijven werken aan de ontwikkeling van zoveel mogelijk Gentse voetballers die kunnen doorstromen en voluit hun kans krijgen in het eerste elftal van KRC Gent. Ook volgend seizoen zullen er weer jongeren van onze Beloftenploeg een volwaardige kans krijgen om een basisplek te veroveren, zoals Matties Volckaert dit seizoen al heeft gedaan."

Bjorn Caryn maakt dus de overstap naar Hoger Op Kalken, dat nu met ruime voorsprong aan de leiding staat in Eerste Provinciale, en zal dus volgend seizoen in Derde Nationale  spelen: ''Ik ben dankbaar voor alle kansen die ik in deze club heb gekregen, ik zal met hart en ziel blijven spelen voor deze club tot het einde van dit seizoen. Ik heb hier mooie jaren beleefd en ik koester alleen maar fantastische herinneringen aan deze mooie, warme club, maar ik voelde ook dat ik nood had aan een nieuw avontuur."

Inkomende transfer

Ondertussen wordt er ook volop werk gemaakt van een aantal inkomende transfers: zo komt Niels Enow Ayuk over van Olsa Brakel. 

Niels Enow Ayuk is een 20-jarige aanvaller die kan worden uitgespeeld op de posities 7, 11 of ook op 9. Hij is snel en technisch vaardig en was dit seizoen een aspirant in de A-kern van Olsa Brakel, waar hij ook zijn jeugdopleiding heeft doorlopen. 

Er is ondertussen ook nog een andere speler aangetrokken, waarvan we nu nog de naam niet kunnen bekendmaken.