Sponsor in de kijker: Aquatoppools

14.03.2021

Genieten van een verfrissende duik in je eigen zwembad? Voor veel mensen is het niet langer alleen maar een droom. Want zwembaden worden voor meer mensen betaalbaar dankzij het grote aanbod en de verschillende types. Als je de aanleg of aankoop van een zwembad overweegt, ga dan eens langs bij onze nieuwe partnerbij onze Ratjes: Aquatoppools in Lochristi.

Steeds meer Vlamingen laten een zwembad installeren in hun tuin. Mogelijke verklaringen voor de forse toename van het aantal Vlamingen met een eigen zwembad zijn: de lage intrestvoeten, de lagere prijs voor een privézwembad en het feit dat die een meerwaarde betekent voor de woonst. En ook de coronacrisis speelt ongetwijfeld een rol, nu steeds meer Vlamingen van plan zijn om ook deze zomer meer vakantiedagen in eigen land door te brengen. 

Zwembadbouwers hebben sinds de eerste lockdown meer dan hun handen vol, wie ook droomt van een zwembad in de tuin heeft best wat geduld. Maar als je dan toch je droom wil realiseren, dan kies je maar beter voor een betrouwbare partner. Onze nieuwe sponsor Aquatoppools uit Lochristi is gespecialiseerd in het aanleggen of plaatsen van betonnen zwembaden, polypropyleenzwembaden, maar ook monoblok zwembaden.

Claudine en Patrick zijn al meer dan 15 jaar actief in het vak en na meer dan 500 afgewerkte projecten kunnen ze je dus perfect advies geven over welk type zwembad je het best kunt kiezen of waar je allemaal moet op letten bij de aankoop. Claudine focust zich op de dienst na verkoop en het adviseren van alle nieuwe klanten, terwijl Patrick meestal op een werf terug te vinden is: ofwel om een nieuw zwembad te plaatsen, of om een onderhoud of een opmeting te doen." 

Wat zijn de belangrijkste trends die je opmerkt bij Aquatoppools? 

Claudine: ''Wat momenteel heel erg in trek is, dat zijn de polypropyleenzwembaden. Dat zijn zwembaden, monoblok maar op maat gemaakt bestaande uit platen van tien mm dikte. Het voordeel van deze zwembaden is dus dat deze volledig op maat worden gemaakt en dat klanten de breedte, lengte en diepte kunnen kiezen volgens hun eigen wensen. Ze kunnen dan ook kiezen of ze bijvoorbeeld nog een trap in hun zwembad willen integreren of misschien liever een zitzone of plage. Als ze kiezen voor een extra rolluik, dan kan dat ook allemaal mooi worden weggewerkt. Onze grootste troef is dat we onze zwembaden plaatsen op een gewapende betonplaat en niet op een stabilisé en de zijkanten worden dan aangevuld met isolatiebeton.''

Wie al een beetje zit te dromen, die moet wel wat geduld hebben, want het is blijkbaar erg druk sinds de coronacrisis? 

Claudine: ''Het aantal aanvragen blijft nog altijd groot, sinds de coronacrisis is de vraag alleen nog maar gestegen, dat is natuurlijk heel leuk als je in deze sector actief bent. Het mag eens een jaar of twee heel hectisch zijn. We zijn gepassioneerd met ons vak bezig en we willen graag de droom van de mensen op de best mogelijke manier realiseren. De mensen moeten natuurlijk wel een beetje geduld hebben, we kunnen dat zwembad niet meteen plaatsen, wie nu denkt dat ze nog een zwembad kunnen laten plaatsen voor de zomer, die is te laat. Eigenlijk moet je er rekening mee houden dat we zes tot zeven maanden op voorhand werken, dus nu zijn we al volop plannen aan het maken voor de aanleg van zwembaden in het najaar. Het voordeel van Aquatoppools is wel dat we de productie van die polypropyleenzwembaden helemaal zelf doen, in een zusterfirma van ons die ook in Lochristi is gevestigd. Dat betekent wel dat we veel korter op de bal kunnen spelen dan de concurrentie die vaak de zwembaden uit het buitenland laat overkomen.  

Jullie zijn niet alleen zwembadbouwers, je hebt ook een groot aanbod van spa's en jacuzzi's?

Claudine: "De mensen hebben soms veel zorgen en stress en dan wil je graag eens kunnen genieten. En een spa, in de volksmond beter bekend als jacuzzi, zorgt voor pure ontspanning. Winter of zomer, je kunt altijd ontspannen met bubbels en rust. Alles is bovendien te verkrijgen in verschillende formaten, allemaal op maat van je tuin of terras. Bovendien zijn swimspa's dan weer de ideale vervanging voor een zwembad." 

Website:

http://www.aquatoppools.be 

Toonzaal:

RELAXCENTRUM LO

Beerveldsebaan 2B

9080 Lochristi

Bellen?

tel: 09/328.18.10

gsm: 0497/663.863

Openingsuren? 

Donderdag tot zaterdag, doorlopend open van 10u tot 17u.