Racing op zoek naar 55-plussers voor wandelvoetbalploeg.

11.11.2021

Vandaag vond de kick-off plaats van het wandelvoetbal bij onze Ratjes, met een vriendenwedstrijd tussen onze - ondertussen grijze - Ratten en HT Gantoise Legends is officieel het startgeschot gegeven van onze plannen om de komende weken en maanden een team van 55-plussers samen te stellen dat op regelmatige basis aan wandelvoetbal kan doen. 

Wandelvoetbal is de ideale formule voor 55-plussers die in beweging willen blijven.

Sportief manager Eric Ceulemans legt uit: "Wandelvoetbal is een voetbalformule voor senioren (55+), en ook al heeft de KAA Gent Foundation met de HT Gantoise Legends al een tijdje een echt wandelvoetbalteam, toch hebben we gemerkt dat de formule bij veel mensen nog niet echt bekend is. Nochtans is het een heel aantrekkelijk concept dat op veel vlakken een positieve invloed kan hebben: in de eerste plaats fysisch natuurlijk, omdat 55-plussers op een leuke manier in beweging kunnen blijven, maar ook op sociaal vlak, want omdat je geen ex-voetballer moet zijn om dit te kunnen doen, biedt het de mogelijkheid aan mensen mét of zonder voetbalverleden samen te sporten.

Onze jeugdwerking heeft al jarenlang een uitstekende reputatie en als Elk Talent Telt-partnerclub vervullen we onze rol met verve om tal van Gentse talenten de best mogelijke opleiding te bieden, maar een aanbod voor senioren hadden we nog niet. Ook daar levert de KAA Gent Foundation al een tijdje uitstekend werk en dat heeft ons geïnspireerd om nu ook écht het initiatief te nemen om hiermee van start te gaan. Want dit is niet zomaar een intentie, we willen de komende weken en maanden zoveel mogelijk ex-spelers, maar ook grootouders van onze jonge Ratjes of buurtbewoners uit Oostakker, Sint-Amandsberg en de hele regio van North Sea Port uitnodigen om dit eens uit te proberen. Op dit moment zijn er nog geen nieuwe data vastgelegd, maar daar willen we snel werk van maken. De eerste stap is nu om zoveel mogelijk geïnteresseerden te verzamelen. De drempel om in te stappen is laag, want iedereen kan dit doen. Ik heb het zelf ook kunnen uitproberen en ik vind het een verrassend leuke formule."

Gezocht: andere nieuwsgierige 55-plussers die binnenkort wandelvoetbal willen spelen.

Ook onze coördinator onderbouw Marc Careel, die het initiatief had genomen om dit project binnen onze club op te starten, blikt tevreden terug op de initiatie vandaag: ''Het is een erg leuke bijeenkomst geworden. Na de inspanning vanmorgen was er trouwens ook tijd voor ontspanning nadien, want de wandelvoetballers van de HT Gantoise Legends zijn nadien ook blijven eten op ons mosselfestijn. Voor ons was dit een eerste échte kennismaking met het wandelvoetbal. We hadden wel één training achter de rug, maar verder was het voor iedereen nog wat nieuw en dus ook nog een beetje aanpassen aan de regels van het wandelvoetbal, die toch helemaal anders zijn dan bij het gewone voetbal. Maar dat maakt het net leuk. Want als ik mensen probeer enthousiast te maken om ook mee te doen met het wandelvoetbal, dan reageren ze vaak dat ze niet meer kunnen lopen. Maar dat is nu net waarom wandelvoetbal voor iedereen een goeie formule is, want bij wandelvoetbal mag je zelfs niet lopen. Je mag ook geen tackle uitvoeren en de bal mag ook niet boven heuphoogte worden gespeeld. Het is dus heel gemoedelijk, je mag ook niet duwen. Eigenlijk moet je de ruimte op het veld proberen te benutten en je ploegmaat bereiken met een goeie pas. Het tempo is dus helemaal afgestemd op het tempo van een 55-plusser en je hoeft dus ook niet te denken dat je vroeger moet gevoetbald hebben om dit te kunnen doen. Dit kan voor iedereen leuk zijn. Om te starten hadden we een zestal geïnteresseerden, maar de komende tijd willen we de groep van geïnteresseerden zoveel mogelijk uitbreiden. We gaan zoeken naar momenten waarop het voor zoveel mogelijk mensen past om aan wandelvoetbal te doen."

Meer informatie of wil je zelf graag wandelvoetbal spelen?

Wie meer informatie wil of wil zich wil aanmelden of af en toe aan wandelvoetbal te doen, die kan een mail sturen naar communicatie@krcgent.be, met vermelding van jouw leeftijd en je contactgegevens.