Overlijden van club-icoon Doris Parmentier.

24.02.2023
We hadden dit weekend al een aantal foto's van Doris Parmentier op onze Instagrampagina gezet met de aankondiging dat ze helaas is overleden net voor haar honderste verjaardag, maar daags voor in intieme kring afscheid van haar wordt genomen willen we haar ook herdenken met een artikel op onze website. 

Doris Parmentier was vele decennia lang één van onze allertrouwste supporters. De trouwe achterban van Racing door de jaren heen weet dat Doris zolang haar gezondheid dat toeliet aanwezig was bij élke wedstrijd, zowel thuis als op verplaatsing. En ze kwam ook kijken naar alle jeugdwedstrijden. Zo was Doris Parmentier niet alleen onze trouwste supporter, maar ze was zeker ook onze oudste supporter. Jammer genoeg heeft ze haar honderste verjaardag net niet mogen vieren. Ze werd geboren op 25 februari 1923 en ze is overleden vorige week, op 17 februari 2023. 

Doris Parmentier is bij veel voormalige jeugdspelers ook bekend vanwege de trofee Parmentier die naar haar is vernoemd. De trofee Parmentier werd bij elke categorie uitgereikt aan de spelers die zich het meest verdienstelijk had gemaakt. Niet alleen op sportief vlak, maar vooral vanwege de fair-play. Want alleen de spelers die geen gele of rode kaarten hadden gekregen kwamen in aanmerking om die trofee in ontvangst te nemen. 

We willen aan de familie en vrienden van Doris Parmentier onze oprechte deelneming betuigen. We zijn dankbaar dat ze jarenlang met zoveel trots haar liefde voor onze club heeft uitgedragen. Spelers, supporters en bij uitbreiding de hele Racing-familie is dankbaar voor de vele fijne voetbalherinneringen die we samen met haar hebben beleefd. Iedereen herinnert zich Doris als een lieve en warme vrouw met het een groot hart voor het (jeugd)voetbal en voor onze Ratjes in het bijzonder. We zullen haar nooit vergeten! 

Op onze Instagram hebben we ook nog een foto gedeel van haar grootvader Albert Parmentier uit de jaren 10.