Onze Ratjes staan terug op het trainingsveld ..

23.07.2020

Maandag 20 juli 2020 om 18u30, kleedkamer A-kern PGB-stadion .. de verwelkomingsspeech van onze coach Jannes Tant naar zijn nieuwe spelersgroep toe verliep atypisch: mondmaskers beheersten het beeld. Het is een must in Coronatijden. Onze club leeft de maatregelen goed na, handen ontsmetten, mondmaskers en afstand houden waar mogelijk. Hopelijk blijft “bubbel nr 11” zo gespaard van Coronaleed en kan er relatief normaal gewerkt worden. Een prachtig zomerzonnetje begeleidde onze fanion op het subliem onderhouden trainingsveld voor de eerste oefenstonde. Iedereen tekende present en toonde een gretige indruk .. maar hoe kan het anders na al die voetballoze maanden.

Een nieuwe start ..

12 maart 2020 .. toen ging de stekker uit het vorige seizoen. Meer dan 4 maand (!) later konden de voetbalschoenen terug aangetrokken worden. Een nieuw seizoen, nieuwe omstandigheden, nieuwe gezichten, nieuwe doelstellingen .. maar vooral onzekere tijden. Is dit een 2.0 versie van het voetbal? Wie weet? Wat we wel weten is dat de volledige spelersgroep present tekende voor de eerste training o.l.v. Jannes Tant, Wesley De Smet en Pascal Martens.

Heel wat nieuwe gezichten bij de 23-koppige selectie, heel veel youngsters ook, maar dat is al een tijdje de filosofie binnen de club: jongeren een kans geven. Naast jonge veulens, ook ervaren pionnen met o.a. de ruggengraat van het elftal van afgelopen seizoen : De Backer, Vercruysse, Davies, Leemans, Caryn, Vankerkhoven, Elewaut en Hebbelinck én nieuwkomers Joos, Chergui, Pieters, Triest en Londot. Deze laatste is één van de 3 nieuwe doelmannen waar keepertrainer Martens (bezig aan zijn 14e seizoen,.. wat een monument!) mee aan de slag mag.

 

Richting eerste oefenwedstrijd …

De trainingsarbeid zal nu stelselmatig opgebouwd worden. Veel trainen en relatief weinig oefenduels, het geijkte recept van onze coach. En nu is dat zeker niet onverstandig in deze onvoorspelbare Coronatijden. Hoe zal het seizoen verlopen? Niemand weet het. We kunnen enkel week per week bekijken en hopen dat enkel het vormpeil in stijgende lijn gaat en een piek bereikt en niet zozeer de besmettingsgraad.

Dus oproep aan iedereen! Hou jullie allemaal aan de regels. Zoveel mogelijk mondmaskers aan en regelmatig handen ontsmetten, alleen zo kunnen we terug naar een normalere situatie waarin we alles terug kunnen en mogen gaan doen, ook gezellig naar de voetbal gaan …

Eerste ‘doel’ is de vriendschappelijke wedstrijd op 1 augustus in eigen huis tegen ‘1e nationaler’ R Knokke FC, de ploeg die vorig seizoen afgetekend en oververdiend de titel pakte in de reeks waar onze Ratjes 5e eindigen én tevens ex-club van Mackim Joos, die terugkeerde naar de vertrouwde ‘stal’. Meteen een mooie affiche, maar we weten uit voorgaande seizoenen dat oefenmatchen niet altijd de weerspiegeling zijn van het seizoen ... 

 

Voorbereidingsduels ...

Hieronder krijg je een overzichtje van de voorbereidingsduels. 

zat 1 aug 2020 - 17u - vriendschappellijk - KRCG vs R Knokke FC

zat 8 aug 2020 - 14u30 - vriendschappellijk - HSV Hoek vs KRCG

zat 15 aug 2020 - 19u - Croky Cup R2 - KRCG vs St.Meerbeek/St.Josse

zat 21 aug 2020 - 19u - Croky Cup R3 thuis bij winst in R2

Foto's en video's