Inkomende transfer: Mamadou Diallo.

01.06.2023
Met de 20-jarige flankaanvaller Mamadou Diallo, die overkomt van KFC Sint-Lenaarts, heeft KRC Gent nog inkomende transfer afgerond.  

Racing heeft met Mamadou Diallo nog een bijkomende transfer gerealiseerd. De 20-jarige flankaanvaller komt over van KFC Sint-Lenaarts uit de Derde Amateurafdeling. De twintigjarige Antwerpenaar met roots in Guinea kreeg zijn jeugdopleiding bij Germinal-Beerschot en Berchem Sport. Bij Berchem kreeg hij ook z'n kans in de A-kern, nadien maakte hij de overstap naar KFC Sint-Lenaarts. 

Sportief directeur Eric Ceulemans is tevreden met deze inkomende transfer: ''Mamadou is een lichtvoetige flankaanvaller, met een goeie balbehandeling en veel snelheid. Ondanks zijn late aansluiting bij KFC Sint-Lenaarts door een verblijf in Portugal kwam hij toch nog vier keer tot scoren en zijn statistieken met enkele assists mochten er ook zijn. Hij is vooral iemand die voldoet aan het profiel waar we steeds naar op zoek gaan: het is een jonge speler met veel potentieel om te groeien, hij is technisch sterk en hij is bijzonder leergierig. En op de flank waren we zeker nog op zoek naar extra versterking. Dus hij past in het plaatje.''

Ook Mamadou Diallo klinkt opgetogen: ''Racing is een mooie club die staat voor aanvallend voetbal. Het stadion en de omkadering ogen heel fraai en dat sprak me ook aan toen ik de match van mijn broer (die bij Lokeren-Temse speelt) had bijgewoond. Ik ben student marketing aan de AP Hogeschool in Antwerpen en ik woon in Wilrijk. Ik ben in elk geval blij en dankbaar met deze kans. Ik heb veel zin in dit nieuw avontuur."