Initiatie wandelvoetbal op zondag 17 april.

05.04.2022

Een leven lang voetbal! Daar gaan we voor. En wel zo actief mogelijk. Omdat wandelvoetbal dé ideale teamsport is voor 55-plussers wil onze club de ambitie uitspreken om de kleine groep van enthousiaste liefhebbers nog verder uit te breiden, want we willen een team samenstellen dat op regelmatige basis aan wandelvoetbal kan doen. In november deden we voor het eerst een initatie, maar om nog meer mensen te laten kennismaken met dit concept organiseren we op zondag 17 april om 10u30 een nieuwe initiatie, op het jeugdcomplex van KRC Gent in de Eikstraat in Oostakker. 

Op scoren staat geen leeftijd. 

''Je stopt niet met voetballen omdat je te oud bent, je wordt oud omdat je stopt met voetballen." Het is een gevleugelde uitspraak van Sir Stanley Matthews. Als sportievelingen de 55 jaar gepasseerd zijn, stoppen ze vaak met sporten. Meer dan de helft geeft aan te stoppen met sporten door gezondheidsproblemen. Jammer, zeker als je weet dat sport en beweging de gezondheid van deze groep van 55-plussers juist positief beïnvloedt. Bovendien is wandelvoetbal ook een prima initiatief om de sociale contacten te onderhouden. 

Maak kennis met wandelvoetbal op KRC Gent: initiatie op zondag 17 april om 10u30.

Coördinator Marc Careel: "Wandelvoetbal is gemaakt op maat van de 55-plusser om levenslang voetbalplezier te hebben. De spelregels en ook het tempo zijn aangepast aan de doelgroep. Ook onervaren spelers kunnen perfect hun eerste voetbalpasjes zetten. Het belangrijkste verschil zit al in de naam: je mag zelfs niet lopen, alleen wandelen. Concreet wil dat zeggen dat er steeds één voet op de grond moet blijven. Twee andere regels die specifiek zijn voor het wandelvoetbal zijn het feit dat de bal niet boven heuphoogte mag komen en dat fysiek contact verboden is."

"Het initiatief is heel laagdrempelig. Iedereen kan het eens komen uitproberen, zonder verdere verplichtingen. Het is leuker om het eens te ervaren en te beleven. Als je wil deelnemen op zondag 17 april aan de initiatie in de voormiddag (10u30) dan volstaat het om even een mail te sturen met vermelding van jouw contactgegevens naar communicatie@krcgent.be en nodig ook gerust vrienden of familieleden uit die ook al de leeftijd van 55 jaar hebben bereikt, we willen graag de komende maanden een nog grotere groep van vrienden en liefhebbers vormen waarmee we dus regelmatig eens wandelvoetbal kunnen spelen. Dat houdt ons allemaal jong van geest."