Fase 2 wegenwerken Sint-Jozefstraat.

27.11.2022
Op maandag 5 december start fase 2 van de wegen- en rioleringswerken in de Sint-Jozefstraat. Volgens de huidige planning wordt er nog gewerkt tot eind maart 2023. 

In deze fase zal er geen doorgaand gemotoriseerd verkeer mogelijk zijn in de Sint-Jozefstraat, enkel diensten zullen worden toegelaten. Maar belangrijker voor wie richting Eikstraat wil rijden: het verkeer zal wél opnieuw mogelijk zijn vanuit de Krijtekerkweg richting de brug en omgekeerd. 

De filter van de Eksaardserijweg (aan Edugo Campus De Brug) zal ingevoerd zijn tegen 5 december. Hierdoor is dit deel van de Eksaardserijweg vanuit de Groenstraat enkel nog toegankelijk voor diensten. Vanuit de Krijtekerkweg kan gemotoriseerd verkeer niet meer afdraaien in de richting van Edugo Campus De Brug. Voetgangers en fietsers kunnen met de fiets aan de hand via een corridor langs de werf gaan. De aannemer vraagt met aandrang de signalisatie ter plaatse te volgen. 

We zijn het nog niet helemaal zeker, maar als we de informatie goed interpreteren dan zal het dus binnenkort dus niet meer nodig zijn om de lange omleiding via de Gentstraat te volgen richting KRC Gent als je vanuit de Groenstraat komt. Dat zou in elk geval goed nieuws zijn, als dat dus op 5 december zal worden bevestigd.