Er is geloot voor ronde 4 en 5 in de Croky Cup.

09.07.2022

Er is één gouden regel in het voetbal: je mag het vel van de beer nooit verkopen voor hij geschoten is. We gaan dus niet al te ver vooruitblikken in de Croky Cup, want de opdracht is om eerst de tweede en derde ronde te overleven. Maar we willen je toch al even meegeven dat er deze week is geloot voor de vierde en vijfde ronde in de Croky Cup. Hieronder de mogelijke tegenstanders, als Racing er zou in slagen om zich te kwalificeren. 

Eerder was al bekendgemaakt dat Racing voor het eerst in actie komt in de tweede ronde van de Croky Cup, op zondag 7 augustus om 16 uur tegen de winnaar van het Waalse duel tussen CS Pays Vert Ostische Ath (D3) tegen Soignies Sports (1e provinciale Henegouwen)

Bij een eventuele kwalificatie voor de derde ronde volgt dan opnieuw een thuiswedstrijd, op zondag 14 augustus om 16 uurDe meest waarschijnlijke opponent is dan Entente Acren Lessines (D2)tenzij Malmundaria of Givry voor een verrassing zorgen.

Indien Racing ook dat duel zou winnen, dan volgt er in de vierde ronde een uitwedstrijd, op zondag 21 augustus om 16 uur. In dat geval is de kans het grootst dat het een verplaatsing wordt richting Thes Sport Tessenderlo (Eerste Amateurklasse), tenzij Sprimont (D3), Louwel (prov Limburg), Excelsior Mariakerke (1e prov Oost-Vlaanderen) of Oppuurs FC (1e provinciale Antwerpen) daar in een eerdere fase giantkiller zijn. 

Als het bekeravontuur heel vlot zou verlopen, dan volgt er in het weekend van 28 augustus dus ook nog een vijfde ronde. In dat geval zou het opnieuw een thuiswedstrijd zijn, de tegenstanders die daar het meest waarschijnlijk zouden zijn, dat zijn: Hoogstraten VV (D2) of Tubize Braine-Le-Comte (D2). Maar zoals gezegd bij het begin van dit artikel: laten we maar niet te ver vooruitkijken, de eerste opdracht is dus: de kwalificatie afdwingen voor de derde ronde op zondag 7 augustus in eigen huis tegen een ongetwijfeld stugge tegenstander uit Wallonië.