Een elftal vragen aan...Mackim Joos

23.08.2020

Met twee oefenmatchen in eigen huis op amper enkele dagen tijd in het vooruitzicht, begint het bij onze Ratjes en zeker bij onze supporters toch te kriebelen. Woensdag komt SK Lochristi uit Derde Nationale op bezoek om 19u30 en zaterdag ontvangen we Royal Knokke FC uit Eerste Nationale, om 17u. En laat dat nu net de ex-ploeg zijn van 'onze' Mackim Joos. Want bij alle nieuwkomers zit er deze keer ook één vertrouwd gezicht, voor alle Racing-vrienden is Mackim Joos dus absoluut geen onbekende. Na twee seizoenen - eerst bij Mandel United en vorig seizoen dus Knokke FC - komt hij dus terug thuis in Oostakker. Ook hij mag dus niet ontbreken in de rubriek: ''Een elftal vragen aan...''. 

Naam:

Mackim Joos

Geboortedatum:

24 maart 1993

Rugnummer: 

18

Positie: 

2 of 3

1. Waar heb jij je jeugdopleiding gekregen en bij welke club(s) heb je gespeeld voor je naar onze Ratjes kwam?

Ik ben begonnen bij Club Brugge en ik ben er gebleven tot en met de U13. Nadien heb ik de overstap gemaakt naar KSV Roeselare en daar heb ik ook een profcontract getekend. Toen ik 20 jaar was ben ik dan naar de Ratjes gekomen en ik heb hier vijf schitterende jaren beleefd. Twee seizoenen geleden ben ik dan getransfereerd naar het zeer ambitieuze Mandel United en na één seizoen ben ik dan vertrokken naar het al even ambitieuze Royal Knokke FC. De voorbije twee seizoenen verliepen voor mij wat wisselvallig en daarom verkoos ik om terug te keren naar 'het vertrouwde nest', want hier voel ik me goed. 

2. Wat doe je naast voetballen voor KRC Gent?

Ik ben zaakvoerder van Carsteam BVBA in Zedelgem en ik doe dus de aan- én verkoop van tweedehandswagens. 

3. Wat is jouw doelstelling dit seizoen? 

Ik wil zelf graag zoveel mogelijk wedstrijden spelen en ik hoop dat ik geen domme blessures krijg. Met de Ratjes hoop ik stiekem om de top 3 te kunnen spelen, maar dat zal van veel factoren afhangen. 

4. Hoe verloopt jouw voorbereiding op een wedstrijd? Heb je een vast ritueel?

Vroeger had ik een vast ritueel maar met de jaren is dat ritueel een beetje vervaagd, omdat bijgeloof ook veel kan doen in het hoofd van een voetballer. 

5. Wat is jouw mooiste ervaring als voetballer tot nu toe?

Dat is moeilijk om een keuze te maken: ik heb met KSV Roeselare nog een match gespeeld op een zinderende Bosuit tegen Antwerp FC, maar ik denk ook aan de bekermatch met onze Ratjes, toen we met een jonge ploeg en ondanks veel geblesseerde op een bomvol Kiel mochten spelen tegen Beerschot en pas in de slotfase van de bekermatch onderuit zijn gegaan. In de CrokyCup blijft de overwinning met Mandel United op Waasland-Beveren ook een fantastische herinnering. 

6. Wie is de beste voetballer met wie jij hebt samengespeeld? 

Ook alweer een moeilijke keuze. De meeste spelers zullen misschien een aanvaller of een middenvelder noemen, maar ik kies toch voor Brandon Mechele. Ik heb nog met Brandon Mechele samengespeeld bij Club Brugge en met hard werken én met de juiste mentaliteit is hij toch uitgegroeid tot een vaste waarde. 

7. Wie is jouw grootste supporter?

Ze kan het zelf nog niet zeggen, maar ik denk toch wel mijn dochter Alexine. Daarnaast heb ik in de familie nog een paar jonge supporters waar ik ook trots op ben!

8. Welke club wordt kampioen in Tweede Nationale VV?

Zeer moeilijk te voorspellen, vind ik. Ik denk écht dat dit een spannende competitie wordt en elk detail zou wel eens van groot belang kunnen zijn. 

9. Wat is je favoriete Netflix-serie?

La Casa de Papel, Elite en Undercover.

10. Mijn favoriete gerecht is:

De chocolademousse van mijn vrouw Gaëlle.

11. Het muzieknummer dat mij het best kan oppeppen voor een wedstrijd is:

Explode van Jordan and Baker.