Een elftal vragen aan...Justin Pieters

12.09.2020

We zijn zeven weken ver in een lang uitgerokken voorbereiding, maar de periode van matchen met inzet is eindelijk aangebroken. Eén van de nieuwkomers die zich al meteen in de kijker speelde, is Justin Pieters. Ook hij mag de vragen beantwoorden in onze rubriek ''een elftal vragen aan...''. 

Naam:

Justin Pieters

Geboortedatum:

10 februari 1997

Rugnummer:

19

Positie: 

6 of 8

1. Bij welke club(s) heb je je jeugdopleiding gekregen en bij welke andere club(s) heb je gespeeld voor je naar KRC Gent kwam?

Toen ik 8 jaar was ben ik begonnen met voetballen bij KSK Ronse en ik ben er gebleven tot ik 12 jaar was. Vanaf de U12 tot de Beloften heb ik bij KAA Gent gespeeld. Na mijn periode bij de Beloften van KAA Gent ben ik teruggekeerd naar KSK Ronse en daar heb ik dus de voorbije vier seizoenen gespeeld. 

2. Wat doe je naar voetballen bij KRC Gent? 

Ik heb een diploma leerkracht lichamelijke opvoeding, maar ik ben nu net gestart als leerkracht in het lager onderwijs, ik werk momenteel als zorgleerkracht en ik geef bewegend leren in het College in Ronse. 

3. Wat zijn je persoonlijke doelstellingen dit seizoen?

Ik hoop in elk geval dat we met de ploeg opnieuw in de top 5 kunnen meedraaien, daar moeten we toch écht naar streven. Zelf hoop ik zoveel mogelijk speelminuten te kunnen afdwingen en in die minuten hoop ik dat ik de ploeg toch wat kan bijbrengen en dat ik mijn steentje kan bijdragen aan hopelijk goede resultaten. 

4. Heb je een vast ritueel voor een wedstrijd?

Er is niet meteen iets waar ik écht sterk in geloof, maar ik denk wel dat ik onbewust altijd dezelfde handelingen doe: eerst mijn rechterkous aandoen en dan pas mijn linkerkous. Dat klopt gewoon meer in mijn hoofd. Maar bijgelovig ben ik niet. 

5. Wat is je mooiste moment als voetballer tot nu toe?

Dan zijn er drie momenten waar ik meteen aan terugdenk: in mijn periode bij de Beloften van KAA Gent zat ik in de selectie voor de match op Valencia in de UEFA Youth League en ik mocht toen ook invallen. Dat zijn toch wedstrijden die je niet snel vergeet. Bij KSK Ronse hebben we de promotie afgedwongen, via de eindronde, van derde amateur naar tweede amateurklasse en ik heb toen ook gescoord in de slotwedstrijd en vorig jaar was er ook nog de bekerwedstrijd op eigen veld met KSK Ronse tegen kampioen KRC Genk, een mooie affiche en dat zijn wedstrijden met toch dat tikkeltje extra. 

6. Heb je ook een favoriete voetballer? Vertel ook waarom.

Dat was Ronaldinho, omwille van zijn techniek en hoe hij plezier beleefde in het spelletje. Hij was in elk geval altijd een plezier om naar te kijken.

7. Wie is de beste voetballer met wie je tot nu toe hebt samengespeeld?

In mijn periode bij KAA Gent was dat toch zeker David Hubert, omwille van zijn goeie pastechniek. Bij KSK Ronse denk ik dan meteen aan Alexander Frutos, omwille van zijn enorme uitstraling, zijn ervaring en maturiteit en omdat het iemand is die op gelijk welk moment het verschil kan maken. En ook Luc Baas, de doelman van KSK Ronse. Hij is daar toch al jarenlang een vaste waarde en zeer betrouwbare doelman met een groot hart voor die club. Van al die spelers heb ik toch wel veel opgestoken.

8. Wie is jouw grootste supporter?

Daar moet ik niet over nadenken: dat is mijn papa. Hij mist eigenlijk geen enkele wedstrijd. Hij gaat ook alles bijhouden wat in de krant verschijnt enz. 

9. Wie wordt kampioen dit jaar in Tweede Nationale VV A?

Ik zou toch zeggen dat KSC Lokeren-Temse dé favoriet is in deze reeks. Ik verwacht ook dat Sparta Petegem weer een heel constant seizoen zal spelen, dat blijft gewoon een heel sterke ploeg. En ik hoop natuurlijk dat we zelf ook zo hoog mogelijk eindigen. 

10. Favoriete Netflixserie? 

Peaky Blinders

11. Wat hoop je bereikt te hebben op het einde van je carrière? 

Met KSK Ronse heb ik al wel een keer een promotie kunnen vieren, via de eindronde toen, maar ik hoop dat ik toch minstens één keer in m'n carrière met mijn ploeg kampioen kan spelen.