Een elftal vragen aan...Jelle Walraeve

01.10.2020

Nadat hij deze zomer, samen met Sebastiaan Haers, tijdens de voorbereiding vanuit de beloften nog werd toegevoegd bij de A-kern mocht Jelle Walraeve vorige week al meteen zijn debuut maken tijdens de eerste competitiematch op het veld van KSK Ronse, nadat Kevin Hebbelinck al vroeg in de wedstrijd geblesseerd naar de kant moest. En ook zaterdag kreeg eigen jeugdproduct Jelle Walraeve opnieuw speelminuten, nadat hij een kwartier in de tweede helft de moegestreden Hasan Ertürk mocht komen vervangen. Kortom, het is de hoogste tijd om Jelle Walraeve voor te stellen in onze rubriek: "Een elftal vragen aan..."

Naam:

Jelle Walraeve

Geboortedatum:

29 maart 2001

Rugnummer:
22
Positie?

7 of 11

1/ Waar heb jij je jeugdopleiding gekregen en bij welke club(s) heb je gespeeld voor je naar onze Ratjes kwam?

Mijn eerste club was SKV Oostakker, waar ik begon te voetballen toen ik vijf jaar was, nadien heb ik twee seizoenen voor VSV Gent gespeeld. Nadien ben ik overgestapt naar de Ratjes, waar ik twee seizoenen heb gespeeld en dan heb ik vier jaar lang mijn opleiding gekregen bij KSC Lokeren en sinds vorig seizoen speel ik opnieuw bij KRC Gent. 

2/ Wat doe je naast voetballen bij KRC Gent? 

Ik heb net mijn middelbare school afgemaakt en dit jaar wil ik een politieopleiding volgen gedurende één jaar. 

3/ Hoe verloopt jouw voorbereiding op een wedstrijd? Heb je een vast ritueel? 

Mijn voorbereiding verloopt altijd rustig zodat ik geconcentreerd aan een wedstrijd kan beginnen, maar een vast ritueel heb ik niet echt. 

4/ Wat is jouw mooiste ervaring als voetballer tot nu toe? 

Mijn eerste jaar bij KSC Lokeren waar we naar Engeland zijn geweest met het team om een match te gaan spelen in en tegen Chelsea FC, dat is wel de mooiste herinnering tijdens mijn opleiding. 

5/ Wie is jouw favoriete voetballer? Waarom?
Zonder twijfel Cristiano Ronaldo, omwille van zijn winnaarsmentaliteit en omdat hij helemaal op zijn eentje een match kan beslissen of kan doen kantelen. Het is een heel complete voetballer waar ik enorm naar opkijk, voor mij is hij de onbetwiste nummer 1.  
6/ Heb je ook een favoriete club? Waarom? 

Real Madrid. Al van toen ik klein was is dat mijn favoriete club, omwille van de prijzen die ze pakken als team en omdat er spelers van wereldklasse spelen, stuk voor stuk. Dat is elk seizoen opnieuw een team om naar op te kijken. 

7/ Wie is de beste voetballer met wie jij hebt samengespeeld? 

Bij KSC Lokeren heb ik met veel goeie voetballers samengespeeld, maar er zijn er twee die er ook toen al bovenuit staken: Milan De Mey, die nu deel uitmaakt van de A-kern bij Waasland-Beveren en Dylan Mbayo, die nu in de A-kern zit van KAA Gent. 

8/ Wie is jouw grootste supporter? 

Mijn ouders zullen er sowieso elke match wel bij zijn. 

9/ Wat is je favoriet Netflix-serie?

Prison Break

10/ mijn favoriete gerecht is:

wat ik graag eet, dat is is kip met rijst en currysaus, want dat is iets dat makkelijk binnengaat. 

11/ Welk doel hoop je bereikt te hebben voor het einde van je carrière? 

Dat weet ik op dit moment nog niet. Ik laat het nog allemaal wat op mij afkomen, ik wil graag zoveel mogelijk progressie maken en zoveel mogelijk speelminuten proberen afdwingen. Alles wat gebeurt in positieve of negatieve zin zijn belangrijk om stappen vooruit te kunnen zetten.