Covid-19 tackelt al meteen het prille seizoen …

28.07.2020

Het zat er aan te komen dat, gelet op de enorme toename in besmettingsgevallen, een normaal verloop van het voetbal, een kort leven beschoren zou zijn. Vandaag, 28 juli, besliste Voetbal Vlaanderen dat alle regionale wedstrijden in het veldvoetbal, minivoetbal en futsal niet mogen doorgaan tot en met 25 augustus. Op die manier hoopt men de competities zo min mogelijk in het gedrang te brengen en een uniforme maatregelen te treffen voor gans voetballend Vlaanderen.

Voetbal Vlaanderen neemt uniforme beslissing voor heel Vlaanderen ..

Voetbal Vlaanderen nam zijn verantwoordelijkheid om een eenduidige communciatie te formuleren die toepasbaar is op (zo goed als gans Vlaanderen), nl. opschorten van wedstrijden tot en met 25 augustus. Voetbal Vlaanderen wil op die manier verhinderen dat onze spelers en hun entourage andere mensen in andere regio's gaan besmetten.

Het verbod van Voetbal Vlaanderen is niet alleen van toepassing op wedstrijden bij volwassen, ook U19- en U21-wedstrijden mogen niet gespeeld worden in geheel Vlaanderen. Het gaat om wedstrijden in het amateurvoetbal en het provinciaal voetbal en niet in de Jupiler Pro League en 1B.

Hoe dan ook lijkt in het beste scenario met een heropstart vanaf 25 augustus, voor een te korte voorbereidingsperiode te zorgen waardoor wellicht Voetbal Vlaanderen de start van de competitie zal moeten uitstellen.

Bekijk hier het artikel van Voetbal Vlaanderen op Sporza 

Voorbereiding van de Ratjes …

De voorbereiding van onze Ratjes (en van alle andere Vlaamse ploegen) ligt dus meteen overhoop. De spelers en staf reageerden ontgoocheld maar begrijpen ook de moeilijke situatie waarin het land zich momenteel bevindt. Net als in maart, staat de gezondheid op de eerste plaats.

Onze club zal zich nu beraden en uitzoeken wat het best mogelijke scenario is. Trainen mag evenwel, maar of dit opportuun is met een onzekere toekomst is weer een ander verhaal. En hoe hou je een groep scherp en gretig zonder doel … Vragen waarop we hopelijk de komende dagen een antwoord kunnen geven .. 

Jeugdvoetbal …

Tot slot, jeugdvoetbal. Trainen mag nog steeds voor de jeugdspelers. Jeugdploegen mogen wel nog vriendschappelijke wedstrijden spelen tot en met de U17. Enkel de ouders van de spelers zijn toegelaten als toeschouwers. Toernooien zijn wel verboden.

Onze club heeft volgende richtlijnen opgesteld:

Spelers komen zoals gevraagd gekleed toe.

  • Bij goed weer gaan de spelers recht naar het plein.
  • De sporttassen worden aan de zijkant op het plein gezet (bij regen in de kleedkamer).
  • Douchen doen we thuis ....

Ouders staan conform de regels uit elkaar.

  • Fysieke begroetingen zijn in deze tijden uit den boze.
  • Mondmaskers zijn verplicht...
  • Handen ontsmetten aan de ingang

Wie zich niet aan de regels houdt, brengt de club en sport in gevaar en zal de toegang ontzegd worden.

 

#SamenTegenCorona

#StaySafe