Bedankt kapitein!

01.04.2021
Het zag er lange tijd naar uit dat onze kapitein Stef De Backer ook volgend seizoen in het Racing-shirt zou spelen, maar een aanlokkelijk voorstel van FCV Dender EH heeft daar in laatste instantie toch nog verandering in gebracht. 

De voorbije drie seizoenen was Stef De Backer een sterkhouder in de verdediging. Hij wou graag nog deze boodschap overbrengen aan de supporters: ''Beste Racing-vrienden, ik heb dan toch nog de beslissing genomen om de Ratjes te verlaten, omdat ik een nieuwe sportieve uitdaging wil aangaan bij FCV Dender EH. Niet alleen een club waar ik een reeks hoger kan spelen, maar ook de club waar ik zes jaar lang bij de jeugd heb gespeeld. Het was altijd mijn ambitie om die stap te zetten als de kans zich voordeed. Ik kijk terug op drie mooie jaren, waarbij we altijd onze doelstellingen hebben behaald om mee te draaien in de top van de klassering. Spijtig genoeg was het voorbije seizoen maar van korte duur. Ik heb me altijd gewaardeerd gevoeld in deze club en ik voelde me goed bij het bestuur en de staf en heel geliefd bij de supporters. Dat is de reden waarom ik alleen maar goeie herinneringen zal overhouden aan deze mooie club. Ik ben fier dat ik in die periode kapitein mocht zijn van de Ratjes. Als we een vrije speeldag hebben, dan zal ik zeker nog regelmatig langskomen om een wedstrijd bij te wonen. Ik wil iedereen bij de Ratjes bedanken en veel succes wensen.'' 

Onze sportief manager Eric Ceulemans heeft begrip voor de keuze van Stef De Backer: "Vanaf het moment dat Stef de overstap had gemaakt van HSV Hoek naar onze Ratjes heeft hij altijd veel ambitie getoond. Er waren ook elk seizoen kapers op de kust. Deze keer heeft Dender een voorstel gedaan dat voor ons niet haalbaar was. Bovendien is Dender een club waar hij een verleden heeft, het is een beetje terug naar zijn roots. Hij kan dichter bij huis gaan voetballen én een reeks hoger. We kunnen hem alleen maar bedanken voor de mooie periode bij onze club en we wensen oprecht veel succes bij zijn nieuwe club." 

Racing zal rustig de tijd nemen om te bekijken hoe het vertrek van Stef De Backer kan worden opgevangen: ''Wij blijven in elk geval de koers aanhouden van de voorbije jaren. Het is onze doelstelling om telkens jonge talenten te gaan zoeken en die kansen geven om zich verder te ontwikkelen. Toen Stef de overstap heeft gemaakt naar onze Ratjes was hij amper 21 jaar en voor velen nog onbekend, en hij heeft zich hier kunnen ontwikkelen tot een echte sterkhouder. Onze club zal hier uitkijken naar een geschikte vervanger. Met Sebastiaan Haers beschikken we in de verdediging trouwens nog over iemand met veel potentieel."