Eindstand KSV Oudenaarde - K. Racing Club Gent (10.12.2022)

Clubs

0-3
Datum:
10.12.2022
Matchtype:
Competitie
Scheidsrechter:
Lauren Cools

De temperatuur flirtte met het vriespunt, het toeschouwersaantal was aan de schaarse kant vanwege het WK voetbal, maar de vreugde van onze Ratjes was groot na een overtuigende en ook verdiende overwinning op en tegen KSV Oudenaarde. Ook al moest de thuisploeg door blessures flink wat basisspelers aan de kant laten, de Ratjes toonden zich bijna doorlopend dominant en de goals waren niet alleen mooi, ze zullen ook een flinke opsteker zijn voor Joran Triest en Samuel Addo, die toch graag hun doelpuntensaldo blijven aandikken. 

Coach Jannes Tant was ziek en moest verstek geven, en dus mocht T2 Wesley De Smet zaterdagavond de troepen aansturen. Raf Leemans kwam opnieuw in de ploeg na zijn schorsing. De bankzitters die een dekentje hadden gezocht om de kou te trotseren waren: Kelvin Nfodjo, Emile De Keulenaere, Niels Enow en Mathias Wyngaert

Racing begon meteen scherp aan de wedstrijd en dat leverde in de derde minuut meteen gevaar op: Lars Cooman pakte uit met een prima diepe bal door het centrum, maar doelman Verbrugge was ver uitgekomen om te beletten dat Joran Triest kon aanleggen. Eén minuut later was er een goeie actie van Kevin Hebbelinck vanop rechts, maar hij kon de bal net niet verlengen tot bij de aanstormende Joran Triest. KVS Oudenaarde begon afwachtend, de eerste poging kwam er in de vijfde minuut met een schot van Robbe Vandenheede. Na een goeie openingsfase verwaterde het spel met veel gebikkel in het middenveld. Pas op het kwartier was er opnieuw een mogelijkheid: eerst was er Lars Cooman met een goeie interceptie, maar zijn bal op Kevin Hebbelinck was net een beetje te ver. Net voorbij het kwartier kon Justin Pieters goed doorsteken naar Joran Triest, maar zijn knal ging op de vuisten van Verbrugge. Racing voetbalde met veel drang naar voor: Lars Cooman lanceerde Samuel Addo op de linkerflank, hij zette goed door, maar werd afgevlagd voor twijfelachtig buitenspel. Misschien wel de beste kans tot dan toe kwam er in de 21ste minuut: Raf Leemans met een slimme vrije trap in twee tijden tot bij Samuel Addo op links, een goeie voorzet volgde, maar het schot van Kevin Hebbelinck werd prima gered door Verbrugge. Racing was nu duidelijk baas en er kwamen ook kansen: Justin Pieters pakte uit met een goeie actie centraal en bracht de bal tot bij een bedrijvige Kevin Hebbelinck, maar zijn schot ging maar net naast. Op het half uur was het wél bingo: Kevin Hebbelinck was vaak in de acties betrokken, deze keer bracht hij Joran Triest mooi in stelling en alleen voor Verbrugge twijfelde hij niet. Hij knalde de bal mooi in de verste hoek en de 0-1 stond op het bord. Kevin Hebbelinck bleef dreigend, soms vanuit een centrale positie, soms meer vanaf de rechterflank. Deze keer was het schot van Victor Vankerkhoven net te hoog. KSV Oudenaarde kon nauwelijks of niet voor dreiging zorgen, tot in de 35ste minuut, ineens kreeg Robin Van Wambeke echt een gigantische kans, maar hij besloot onbegrijpelijk nog naast het doel van Bryan Londot. Racing kwam goed weg en wou meteen terug het intiatief nemen, na een goeie aanval over verschillende stations konden onze Ratjes in de 37ste minuut dan toch de score verdubbelen: de bal werd voorgezet vanop de rechterflank, Samuel Addo kon controleren, kappen en schieten en het stond 0-2. 

Racing mocht de tweede helft starten met een relatief geruststellende voorsprong, maar het bleef natuurlijk opletten om geen aansluitingstreffer te incasseren. Toch toonde Racing zich ook in de tweede helft gedreven. Het eerste gevaar kwam er in de 49ste minuut toen opnieuw Kevin Hebbelinck ver kon doorgaan op de rechterflank, maar de voorzet had niet de goeie richting. In de 53ste minuut sneed Zaven Yagan vanop rechts naar binnen, maar zijn harde knal met links ging maar net naast. Dit was nét niet. En dan net voor het uur: de bevrijdende derde treffer, na een goeie doorsteekbal vanuit het centrum (van Justin Pieters?) tot bij Joran Triest en hij kon z'n tweede van de avond scoren. Racing had nu gewonnen spel en controleerde de match. Af en toe kon het ook nog eens dreigen: in de 72ste minuut mocht Zaven Yagan een corner nemen, de bal kwam tot bij Raf Leemans, maar zijn kopbal ging op de paal. Joran Triest en Kevin Hebbelinck werd in de slotfase nog vervangen door Niels Enow en Emile De Keulenaere, maar KSV Oudenaarde kon geen vuist meer maken bij de 0-3 achterstand, al was er vijf minuten voor afsluiten nog een gevaarlijke fase, waar Bryan Londot eerst redding moest brengen en de bal nadien ook nog eens op de paal ging. 

Het was een zege die iedereen bij Racing onmiskenbaar veel deugd deed na een opeenvolging van teveel draws, en dat onze spitsen nog eens een mooi doelpunt konden aantekenen zal ook opnieuw een flinke boost geven. Racing pakt in een belangrijk tweeluik dus al een belangrijke driepunter, nu volgt volgende week nog een belangrijke thuiswedstrijd tegen KVV Zelzate dat sterk op dreef is, voor een korte winterstop volgt. 

Ploeg:

Bryan Londot - Samuel Davies - Victor Vankerkhoven - Joran Triest (82' Niels Enow) - Raf Leemans - Kevin Hebbelinck (85' Emile De Keulenaere) - Samuel Addo - Lars Cooman - Justin Pieters - Matties Volckaert - Zaven Yagan

Goals: 

0-1, 30ste minuut: Joran Triest

0-2, 37ste minuut: Samuel Addo

0-3, 59ste minuut: Joran Triest

Geel:

29': Samuel Davies

68': Justin Pieters