Eindstand KSCT Menen - K. Racing Club Gent (06.03.2022)

Clubs

0 - 3
Datum:
06.03.2022
Matchtype:
Competitie
Scheidsrechter:
Hannes De Couvreur

De Ratjes pakten hun 3e zege op rij na een heel volwassen partij waarin ze het zichzelf eindelijk eens makkelijk maakten. De eerste helft was evenwel eerder een moeizaam steekspel waarin de Ratjes het meest efficiënt voor de dag kwamen maar ook te slordig en te overhaast acteerden. Vankerkhoven trapte de Ratjes halfweg de eerste periode op voorsprong op hoekschop, terwijl meteen erna Londot attent moest zijn op een verraderlijk en verrassend schot van Demets. Vankerkhove en Hebbelinck vonden nog Degruyter op hun weg waardoor de voorsprong bij de rust wel verdiend was, maar de schaapjes alles behalve op het droge waren. De start na de rust was scherp en resulteerde meteen in 2 treffers via Addo en Hebbelinck. Zo werd de match meteen in beslissende plooi gelegd. De Ratjes hadden vrij spel en vergaten de score nog verder uit te diepen. Voor de 3e week op rij noteren we ook een cleansheet! We klimmen echt weg uit het dal. Nu kunnen we “klagen” over het missen van kansen, maar als je er 3 maakt valt dat allemaal makkelijker te plaatsen. Proficiat Ratjes met deze knappe remonte en opnieuw puike prestatie. Opdracht volbracht!!

Verslag

KSCT Menen zat sinds nieuwjaar in de hoek van de klappen. De grensploeg kon de nul nog niet van de tabellen vegen in 2022 en kreeg daarbij ook nog eens de extra-sportiever opdoffer te verwerken waarbij het fanion team geschrapt wordt voor volgend seizoen .. Moeilijk dus om je op te laden gelet op de penibele situatie waarin geel-zwart verkeerd, maar anderzijds is dit net de valkuil voor de tegenstanders, die er te licht over kunnen gaan. De Ratjes lonkten naar hun eerste 9 op 9 van het seizoen en konden hiermee een goede zaak in het klassement doen. Racing coach Tant recupereerde Hebbelinck en Hasan Ertürk. De eerste kwam in de basis ten koste van Seck, terwijl Hasan broer Ibrahim op de bank verving. De Ratjes hadden duidelijk vertrouwen getankt na de recente 7 op 9. Wisselspelers: Wyngaert, Matthijs Favoreel en Hasan Ertürk.

De zon was opnieuw van de partij in het Vauban stadion, maar de schrale Noord-Oosten wind liet zich meer dan genoeg gelden. Een synthetisch mat was ideaal voor een goed gegeven combinerende Ratjes, die dan ook de beste start namen. Maar de thuisploeg liet niet over zich heenlopen en verdedigde stug. De eerste poging was voor de Ratjes, maar het schot van Leemans verdween in de handen van Degruyter (5’). Het vervolg bleef uit en de match werd een steekspel van beide ploeg. De Ratjes speelden te onzorgvuldig en te gehaast. Het was werken geblazen en dat speelde in de kaart van de thuisploeg. Maar net op het moment dat het moeizaam en stroef begon te lopen, kon Triest zich goed doorzetten. Hij bleef in balbezit en dwong een hoekschop op. Leemans bracht die (meewind) voor doel en de bal werd in het pak verlegd tot bij Vankerkhoven aan de 2e paal, die niet aarzelde en de bal in doel joeg! 0-1 in de 21’. De voorsprong was er, maar bevrijd waren de Ratjes nog niet. Londot was alert op een rebound schot van Harinck (26’) en verwerkte dit in corner. De thuisploeg dwong eigenlijk redelijk wat hoekschoppen af en zorgde steeds wel voor dreiging hieruit, maar nooit met concreet doelgevaar. De Ratjes schakelden iets voor het half uur heel knap om. De snelle Addo sneed vanaf links naar binnen en opende perfect op Vankerkhoven, die veel ruimte en tijd kreeg om aan te leggen. Een goed schot spatte uiteen op de vuisten van Degruyter, die ook op de rebound van Hebbelinck spelbreker was (28’). Ook Addo ging zijn kans nog, maar diens poging was te overhaast en verdween kansloos naast. De thuisploeg probeerde wel, maar geraakte eigenlijk nooit in de zone van de waarheid, tot Demets uit het niets een bal meteen op de slof nam en die onder de dwarsligger leek te vallen, maar dat was buiten Londot gerekend die gestrekt met 1 hand toch de bal voldoende liet afwijken. Via de lat viel de bal voor de lijn en kon Nfodjo opruimen (32’). Hier kwamen de Ratjes goed weg. Het was het sein voor de Ratjes om iets meer rust en geduld in het spel te krijgen. Het leverde met de rust in zicht 2 kansen op. Na een geduldige combinatie werd Addo de ruimte in geloodst op links. Hij sneed naar binnen en legde terug op de afhakende Triest, die met veel moeite afgeblokt werd (40’). Even later combineerden de Ratjes door het hart van de Menense afweer. Triest werd net niet alleen voor Degruyter gezet. Hebbelinck pikte het leer op en kwam in schietpositie op links, maar zijn schot miste het doel (44’). Ruststand: 0-1, verdiend na een moeizame start, maar er moest meer rust en overleg in het spel komen.

De rust deed de Ratjes deugd, want ze begonnen meteen scherp en met als gevolg een eerste hoekschop. Leemans bracht die perfect voor doel. Vercruysse ging nog onder het leer door, maar aan de 2e paal knikte Addo wel binnen. 0-2 in de 46’. Ideaal scenario voor de Ratjes. De thuisploeg was even de pedalen kwijt en de Ratjes duwden door. De flanken bleven dreigen. Triest haakte in minuut 49 perfect af, kreeg het leer en leek Addo er doorheen te loodsen maar de bal werd onderschept. Hebbelinck lag op vinkenslag, reageerde alerter dan de centrale verdediger en zette zo zichzelf alleen op weg richting Degruyter. Met een heerlijke plaatsbal leek hij al de match vroeg in de 2e helft te beslissen (0-3) (50’). Wat een start van de 2e helft. Menen moest het spel nu ondergaan en kon sporadisch maar iets terug dan .. en dan nog nadat de Ratjes te overmoedig en overleg op zoek gingen naar de 4e treffer. Even voor het uur appelleerde de thuisploeg voor een penalty maar de ref wuifde dit kordaat weg (59’). De Ratjes hadden alles goed onder controle. Triest had honger naar een doelpuntje en ging zijn kans met een schuiver, maar Degruyter dook het leer uit de hoek (63’). Londot was toeschouwer in de 2e helft en zag dat de Ratjes meer dan eens solliciteerden naar de 4e treffer. Hasan Ertürk kwam Addo aflossen (70’). Caryn lanceerde Hebbelinck met een inworp op rechts. De verdediging kon niet volgen en Hebbelinck dook de rechthoek in. Het overhoekse schot was goed, maar ook de redding van Degruyter, die zijn ploeg van een grotere afstraffing behoedde (73’). Eén minuut later ontsnapte Hasan Ertürk. Ook hij kon alleen op Degruyter af, week uit naar rechts en besloot dan voor eigen succes te gaan in plaats van simpel breed te spelen op de mee gevolgde Leemans. Gevolgd, de bal werd gered door de doelman en geen simpele 0-4 voor de Ratjes (74’)! In minuut 78 was er een mooie opening op rechts. Opnieuw was het Hebbelinck die aan de haal ging en perfect voor doel gaf. Een glijdende Triest devieerde rakelings langs de paal buiten (78’), maar werd ook afgevlagd wegens buitenspel. De ingevallen Vanrobaeys probeerde de eer van de thuisploeg te redden maar zijn poging ging hoog over (80’). Triest met de actie en schot maar opnieuw weerde Degruyter in hoekschop, die door Vercruysse naast gekopt werd (82’). Racing coach Tant gunde vervolgens kapitein Leemans rust (83’). Seck mocht nog even zijn kunnen tonen. Ook Favoreel kwam in het veld voor Hebbelinck (86’). Seck is razendsnel ontsnapte meteen op rechts. Ook hij ging voor eigen succes in plaats van breed te leggen naar Triest. Seck’s poging werd met lunst en vliegwerk van de doellijn gewerkt (88’). Eén minuut later was het weer Seck in de vuurlinie. De voorzet naar Triest was perfect, net als de buffelstoot van onze centrumspits maar de lat stond in de weg en op de rebound was Degruyter paraat (89’). De ref voelde dat extra tijd weinig zin had en floot mooi op reguliere 90 af. Eindstand: 0-3.

Opdracht volbracht voor de Ratjes die zo een 3e zege en cleansheet op rij boekten. De Ratjes speelden een heel volwassen match en maakten die op het juist moment dood. De voorsprong voor de rust plaveide de weg naar de zege, die meteen concreet gemaakt werd in de eerste 5 minuten na de pauze. Wellicht hadden vele toeschouwers hun warme koffie nog niet op toen het al 0-3 stond. Zo maak je het jezelf heel makkelijk. Het leek soms te makkelijk te gaan. Kansen bij de vleet om de score op te drijven, maar een goede Degruyter behoedde zijn team voor erger. Opnieuw een sterke collectieve prestatie van de Ratjes, die nu echt naar boven kunnen kijken. Proficiat!!

 

Volgende match

Zaterdag 12/03/2022 ontvangen de Ratjes FC Gullegem. In de heenronde liepen de Ratjes tegen een 2-0 nederlaag aan. Afspraak om 20u00. Supporters op post!

Adres: PGB-stadion, Eikstraat 85A , 9041 Oostakker

 

Wedstrijdinfo

KRCG: Londot – Volckaert – Nfodjo – Vercruysse – Caryn – Vankerkhoven – Addo (70’ Hasan Ertürk) – Leemans (K) (84’ Seck) – Pieters – Triest – Hebbelinck (87’ Matthijs Favoreel)

Invallers: Wyngaert

Doelpunten: 0-1 Vankerkhoven (21’); 0-2 Addo (46’) en 0-3 Hebbelinck (50’)

Geel: Addo

Rood: niemand

Media: