Eindstand KSC Blankenberge - K. Racing Club Gent (27.08.2022)

Clubs

0-4
Datum:
27.08.2022
Matchtype:
Oefenwedstrijd
Scheidsrechter:
Luc Vande Moortel
Exact één week voor de competitiestart hebben de Ratjes hun voorbereiding afgesloten met een verdiende zege in en tegen Sporting Blankenberge. De zeer ambitieuze ploeg uit eerste provinciale koppelt kracht aan ervaring en heeft met Simon Savaete en ex-Racing Jorgo Waeghe toch een aantal klinkende namen in de ploeg. De laatste oefenmatch van onze Ratjes was bij momenten best wel pittig, maar onze Ratjes speelden goed combinatievoetbal en stonden ook goed in de organisatie. Bij de rust stond het nog 0-0, ook al kreeg Racing ook voor de rust toch een vijftal mooie kansen. Na de rust vielen de doelpunten dan toch: tweemaal Joran Triest en tweemaal Victor Vankerckhoven zorgden voor de doelpunten. Ook nog goed nieuws: zowel Zaven Yagan als David Kokhiya kwamen terug uit blessure en sprokkelden nog broodnodige minuten om speelklaar te geraken voor de competitiestart. 

De eerste oefenpartij buitenshuis was een thuismatch voor onze coach Jannes Tant, want we mochten het opnemen tegen Sporting Blankenberge. Ook de scheidsrechter was geen onbekende: Tom Patrouille stond vooraf aangeduid als scheidsrechter, maar hij moest in extremis afhaken, en het was onze algemeen manager Luc Vande Moortel die hem in laatste instantie moest vervangen, want op zo'n korte termijn was het niet mogelijk om nog een andere scheidsrechter op te roepen. KRC Gent recupereerde met Zaven Yagan en David Kokhiya twee spelers die de voorbije weken geblesseerd moesten toekijken. 

Zaven Yagan had er duidelijk zin in en nam meteen het initiatief centraal op het middenveld, hij stuurde Joran Triest in de diepte in de 4de minuut, maar zijn schot ging maar net naast de paal buiten. Dit was meteen een grote kans! In de 10de minuut was er een eerste goeie tegenprik van Sporting Blankenberge: de gevaarlijke Gianni Longueville glipte door de buitenspelval, maar hij plaatste de bal naast het doel van Bryan Londot. Racing was gewaarschuwd dat dit Sporting Blankenberge niet te onderschatten is. Drie minuten later konden onze Ratjes nog eens dreigen toen Samuel Addo werd gelanceerd, zijn schot was goed gericht, maar het ging voorlangs. Toch weer een goeie mogelijkheid. Sporting Blankenberge is een ploeg die veel kwaliteiten heeft en zou niet misstaan in de amateurafdelingen, het was dus opletten geblazen in de omschakeling en er was nog eens gevaar bij een corner van de thuisploeg, maar gelukkig ging de bal voorbij alle thuisspelers toch nog buiten. In de 22ste minuut was er een prima diepe bal van een zeer bedrijvige Raf LeemansSamuel Addo kreeg ruimte om te schieten, maar de bal ging een metertje naast. Hier zat misschien wel meer in. Racing bleef goed combineren en Zaven Yagan was vaak in de acties betrokken, hij zag en bediende Samuel Addo aan de tweede paal, maar zijn goeie kopbal ging rakelings naast. Racing voetbalde dominant en het was opnieuw Zaven Yagan die een aanval tot stand bracht, hij zocht en vond Kevin Hebbelinck op rechts, zijn voorzet werd maar op een haar na gemist door de aanstormende Joran Triest. Nog geen minuut later weer een goeie aanval, die werd opgezet door een alweer zeer degelijke Lars Cooman. Hij speelde Samuel Addo aan die naar het centrum was uitgeweken, Kevin Hebbelinck was een tussenstation, Samuel Addo kreeg de bal terug, maar hij besloot naast het doel. Toen Kevin Hebbelinck in de 39ste minuut fors werd aangepakt door de thuisverdediging, ging de vrije trap die daarop volgde van Joran Triest op de keeper.  Racing kon terugblikken op een prima eerste helft, waarin het bij momenten fraaie combinaties liet zien, het ontbrak alleen nog aan efficiëntie, want er waren kansen genoeg om minstens één keer te kunnen scoren. Ruststand: 0-0. 

Meteen na de rust was het wél raak voor Racing: in de 46ste minuut was er een prima schot van Raf Leemans, dat kon nog worden afgeweerd, maar in de herneming was Joran Triest goed gevolgd om de 0-1 aan te tekenen. Nog geen twee minuten later was er een mooie dieptepas van Samuel Davies, de loopactie van Victor Vankerckhoven was ook goed en hij maakte het ook nog eens goed af en plots stond de 0-2 op het bord. Het leken dolle tien minuten te worden, want nog eens twee minuten later was er een goeie diepe bal van Raf Leemans richting Joran Triest. Hij nam de bal heel mooi uit de lucht en knalde meteen op doel, maar trof de paal, maar hij was zelf goed gevolgd om in de herneming toch nog te kunnen scoren en zo stond het 0-3 nog 50 minuten. Sporting Blankenberge dat in de eerste helft heel goed meespeelde moest wat gas terugnemen en Racing koos goed z'n momenten uit om te blijven prikken. In de 63ste minuut was er nog een goeie rush én een goeie voorzet van Kevin Hebbelinck op de rechterflank en aan de tweede paal was het de ingevallen Victor Vankerkhoven die z'n tweede van de namiddag kon maken, 0-4. 

Op het uur was Dalvin Erevbenagie de uit blessure terugkerende David Kokhiya komen vervangen. Iets na het uur voerde Racing nog een aantal wissels door: Joran Triest, Justin Pieters en Lars Cooman mochten gaan rusten en Niels Enow, Quiten De Cock en Ben Ogoe kwam in de ploeg. Even later viel Samuel Davies nog uit met een lichte blessure en zo mocht Mathijs Favoreel het laatste kwartier opdraven. Racing kon nog wel dreigen via Niels Enow, maar het kwam niet meer tot scoren. 

Een duidelijke en ook verdiende uitzege in die laatste match van de voorbereiding. Positief is dat Racing toch een pak kansen bij elkaar kon voetballen. In de eerste helft ontbrak het nog wat aan efficiëntie, maar na de rust werd er wél vlot gescoord. Ook nog positief: de jongens die terugkwamen uit blessure lieten een gretige indruk na en hadden ook zichtbaar nog maar weinig last van die blessure, zo konden ze vandaag toch nog wat broodnodige minuten sprokkelen, maar ze lijken toch klaar te zijn voor de competiestart. Nog één week knallen in die laatste trainingsweek Ratjes en dan kan de competitie dus écht van start gaan. We mogen het nieuwe seizoen op gang trappen in eigen huis, op zaterdag 3 september, tegen de buren van RFC Wetteren.