Eindstand KRC Harelbeke - K. Racing Club Gent (02.10.2021)

Clubs

0-1
Datum:
02.10.2021
Matchtype:
Competitie
Scheidsrechter:
Jari Van Laere

Op bezoek in het Forestierstadion bij de Ratten van KRC Harelbeke hebben onze ‘Ratjes’ gisteren een dik verdiende 0-1 overwinning behaald en daarmee hun eerste driepunter van dit seizoen, drie punten die we eigenlijk al eerder hadden verdiend. De vroege kopbalgoal van topschutter Brian Vercruysse op een hoekschop, was gisteren voldoende voor de zege, al had de score nog een stuk hoger kunnen oplopen als we de kansen hadden verzilverd. De ontlading was dan ook groot na de wedstrijd.. Hopelijk zijn we nu écht vertrokken!

Ook voor de match op KRC Harelbeke kon coach Jannes Tant opnieuw geen beroep doen op Joran Triest in de punt van de aanval. Triest blesseerde zich vorige week tijdens de opwarming, maar verder onderzoek moet nog uitwijzen hoe lang hij onbeschikbaar is. De basiself bleef dan ook ongewijzigd, met Ibrahim Ertürk in de punt van de aanval en zijn broer Hasan Ertürk vanop de linkerflank. Seppe De Langhe was ziek, de bankzitters gisteren waren: Bjorn Caryn, Samuel Addo, Sebastiaan Haers en Mathias Wyngaert

Racing nam meteen het initiatief en liet zien dat het naar Harelbeke was gekomen om die eerste drie punten van het seizoen te pakken: Hasan Ertürk met een actie vanop de linkerkant, even naar binnenkomen en uithalen, maar zijn schot miste wat kracht en doelman De Ketelaere liet zich niet verrassen. Twee minuten later mocht Raf Leemans een corner trappen, hij vond het hoofd van Brian Vercruysse die hoog opveerde en in de tweede zone de bal in de verste hoek kon binnenkoppen.De start was prima: 0-1 na amper 4 minuten.  Alweer Vercruysse dus, hij zit al aan twee goals dit seizoen! 

KRC Gent had het overwicht en kon regelmatig een stevige prik uitdelen, op het kwartier was er Hasan Ertürk die de opening zocht en Kevin Hebbelinck kon lanceren op de rechterflank. Hij kon doorgaan tot op de achterlijn en voorzetten, maar de kopbal van Ibrahim Ertürk ging maar net naast. Eén minuut later was er opnieuw een mogelijkheid, maar de bedrijvige Hasan Ertürk besloot iets te overhaast hoog over. De thuisploeg had toen dan toe nog weinig laten zien, rond de 20ste minuut was er een schot van Lamin Soli. De ervaren Ernest Nfor probeerde bij de thuisploeg de bakens te verzetten, maar toch bleven onze Ratjes zeker de gevaarlijkste ploeg. De beste kans in de eerste helft kwam er op het halfuur. Samuel Davies lanceerde een snelle tegenaanval, via Ibrahim Ertürk kwam de bal bij de doorgebroken Kevin Hebbelinck. In plaats van hard te knallen koos hij voor een mooie plaatsbal, maar die werd in allerlaatste instantie van de lijn gered. Dit was dé kans om de score te verdubbelen. Racing had de match nu stevig in handen: Verlinde kon nog ontzetten nog voor de aanstormende Ibrahim Ertürk kon besluiten en drie minuten voor de rust was er dreiging op een lage corner, maar het schot van Vankerkhoven werd nog afgeblokt. Een verdiende 0-1 voorsprong bij de rust, al hadden we zelf wel de kansen om de score verder uit te diepen. 

Onze Ratjes wisten dat het uitkijken bleef voor de thuisploeg die met veel kracht en power op zoek zouden gaan naar gelijkmaker. Toch toonden we ons ook meteen na de rust twee keer zeer gevaarlijk: in de 47ste minuut was er een prima assist van alweer onvermoeibare Justin Pieters op Kevin Hebbelinck, maar zijn schot werd gekeerd door de uitstekende thuisdoelman De Ketelaere. Even later was diezelfde De Ketelaere opnieuw paraat op de harde knal van Victor Vankerckhoven. Twee goeie kansen op nauwelijks twee minuten, ook hier hadden we de kans om de score op te drijven. KRC Harelbeke kwam wel meer en beter in de match, ze gingen nadrukkelijker op zoek naar de gelijkmaker en gooiden de ballen in het pak, maar zowel doelman Bryan Londot als onze defensie gaven geen krimp. Charles Noppe was er rond de 53ste minuut wel het dichtste bij. Op het uur kregen we opnieuw twee mogelijkheden: Kevin Hebbelinck werd gelanceerd op rechts en maakte de actie naar binnen, maar de Harelbeke verdediging bleef goed compact en het gevaar was geweken. In de 63ste minuut noteerden we een prima aanval: via Hebbelinck en Leemans kwam de bal tot bij Hasan Ertürk die de ruimte kreeg op door te gaan en aan te leggen op rechts, maar zijn bal werd nog van de lijn gered. Dit was alweer een grote kans! De thuisploeg bleef gevaarlijk met powerplay en het was opletten geblazen, want we mochten ons niet laten verrassen. Echt uitgespeelde kansen kreeg de thuisploeg evenwel niet. Victor Vankerkhoven was ondertussen geblesseerd uitgevallen en Bjorn Caryn was in de ploeg gekomen. Maar omdat Kelvin Nfodjo al een ongelukkige gele kaart had gekregen, omdat hij na een blessurebehandeling te vroeg terug in het veld was gekomen, herschikte Jannes Tant uit voorzorg zijn ploeg: Caryn kwam op z’n vertrouwde rechtsachterpositie en Sebastiaan Haers ging als defensieve middelvelder spelen, om Lamin Soli en Kassim Doumbia, de gevaarlijkste en meest bedrijvige thuisspelers, te kunnen opvangen. Racing toonde veel inzet, karakter en een prima mentaliteit en het controleerde de wedstrijd en toen Ernest Nfor met zijn tweede gele kaart werd uitgesloten leek de thuisploeg opnieuw wat meer de organisatie kwijt, ook al omdat het toen alles of niks ging spelen. Daardoor kwamen er opnieuw wenkende kansen op een tweede treffer. In de 85ste minuut speelde Bjorn Caryn de bal goed in op Hasan Ertürk, hij kon voorzetten vanop rechts, maar Samuel Addo stond net niet op de goeie positie om te kunnen afwerken. In de voorlaatste minuut was er opnieuw een riante mogelijkheid toen Samuel Addo tijd en ruimte kreeg om af te werken, maar hij miste nog de koelbloedigheid om het helemaal af te maken. En in de slotminuut kreeg Justin Pieters op de rand van de zestien meter nog een goeie schietskans, maar zijn plaatsbal ging maar net voorbij de verste paal buiten. De ontlading was bijzonder groot toen scheidsrechter Van Laere affloot. De vroege goal van Brian Vercruysse was voldoende voor een dik verdiende zege. 

 

Eindelijk pakken we die eerste drie punten en dat doet deugd! En of deze jonge ploeg dit heeft verdiend. Ondanks vaak uitstekend voetbal de voorbije weken, zat het ook niet altijd mee. We zijn niet altijd beloond geweest voor het geleverde spel en we kenden op beslissende momenten ook wat pech. Maar gisterenavond toonden onze Ratjes veerkracht en een goeie mentaliteit. Ook gisteren kregen we voldoende kansen om de score nog op te drijven. Op het vlak van efficiëntie kunnen we dus nog progressie maken, maar eens een overwinning pakken was gisterenavond het allerbelangrijkste. En dat hebben we ook gedaan, nadat we de match bijna doorlopend hebben gedomineerd na een prima collectieve prestatie. Proficiat Ratjes!

 

Doelpunten:

4de minuut: 0-1, Brian Vercruysse

Ploegopstelling: 

Bryan Londot - Kelvin Nfodjo (70' Sebastiaan Haers) - Matties Volckaert - Brian Vercruysse - Samuel Davies - Hasan Ertürk - Victor Vankerkhoven (62' Bjorn Caryn) - Raf Leemans - Kevin Hebbelinck - Justin Pieters - Ibrahim Ertürk (70' Samuel Addo).