Eindstand K. Racing Club Gent - SK Pepingen-Halle (21.08.2022)

Clubs

2 - 1
Datum:
21.08.2022
Matchtype:
Oefenwedstrijd
Scheidsrechter:
Bellon

De Ratjes en SK Pepingen-Halle maakten er een genietbare partij van in de Chillax-Arena. Veel intensiteit, veel duels en ook goed voetbal. Kansen waren schaars, maar dat kwam door goed verdedigend werk van bij teams. Met de rust in zicht klommen de Ratjes na een vlotte aanval via Triest op voorsprong. De gemoederen raakten vervolgens een beetje verhit met een terechte uitsluiting voor Chirishungu wegens natrappen tot gevolg. Gelukkig bracht de rust ‘rust’. Er werd ook besloten dat na de pauze terug 11 vs 11 gespeeld kon worden. Een wijze beslissing. De Ratjes kwam het best uit de kleedkamer en lieten goed combinatievoetbal optekenen. Triest zag een 2e treffer door een wereldsave gered worden. Het was slechts uitstel want nog voor het uur verdubbelde Vankerkhoven de score op corner (2-0). De Ratjes hadden de match in handen. Na een resem wissels was de organisatie wat zoek en kwamen de bezoekers meer en meer opzetten via Mayanga en Vandenberghe. Wyngaert hield Pepingen-Halle eerst nog van een verdiende aansluitingstreffer, maar die viel in blessuretijd toch nog via Vandenbrande, die te slap verdedigen afstrafte. Toch mogen we tevreden terugblikken op deze leerrijke partij. Er werden licht- en werkpunten genoteerd.

Verslag

SK Pepingen-Halle ging een samenwerking aan met RWDM en hoopt zo de club stabiel te maken en sportief gewapend om een mooie toekomst in de hoogste amateurreeksen aan te gaan. Ze komen uit in 2e amateur B. De Ratjes waren de laatste voorbereidingshorde voor de troepen van trainer De Vogelaere. Racing coach Tant zag deze week ook sterkhouders Pieters uitvallen, waardoor het lijstje afwezigen toch indrukwekkend oogt. De jonge Queipo Gomez werd toegevoegd aan de selectie. Cooman werd centraal achterin uitgespeeld. Wisselspelers: Haers, Queipo, X, Enow, De Cock, Wyngaert en Favoreel.

Het werd al snel duidelijk dat beide ploegen gretig voor de dag kwamen. De onuitgegeven defensie kreeg weinig tijd om te wennen en zat meteen wel goed in de match. Vooral de jonge Cooman speelde vrank en vrij op zijn nieuwe positie. De bezoekers lieten de eerste doelpoging noteren in de 5e minuut, maar het schot van Mayanga week af en verdween zo naast de kooi van Londot (5’). Het antwoord van de Ratjes volgde meteen. Erevbenagie stuurde Hebbelinck weg, maar zijn teruglegger werd niet opgepikt door een Racinger (6’). Stoorwerk op links via Davies en Addo leverde een snelle balrecuperatie op. De bal werd ingespeeld op Triest die zich knap vrijdraaide, maar op moment van afdrukken jammerlijk weggleed ter hoogte van het penaltypunt (7’). Na deze felle start bleef het doelgevaar wat uit. Er werd stevig geknokt om de bal en de bezoekers leken iets gretiger. Doelpogingen waren er niet. Pas halfweg de eerste helf werd Lodnot op de proef gesteld. Een zwabberschot van Mayanga leek onze doelman te verrassen maar hij reageerde alert (23’). Aan de overzijde kreeg Triest zomaar de bal in de voet gespeelde door de bezoekende defensie. Wellicht was hij zo verrast dat hij meteen uithaalde in plaats van nog even wat meters te pakken. Het schot werd zonder problemen gekeerd door Vandervorst (24’). De Ratjes namen het commando stillaan over maar net op dat moment ontsnapte Van Belle op een diepe bal. Davies kon niet keren en zo kon de aanvaller alleen op Londot af, maar die redde buiten de rechthoek correct de meubelen (37’). De duels werden scherper, de contacten bruter. Een venijnige fout op Hebbelinck werd met geel bestraft voor kapitein Pé, terwijl Ertveldt de boosdoener was (41’). In deze fase namen de Ratjes voetballend het voortouw en een heel vlotte combinatie bracht Addo vrij op links. De voorzet was perfect en Triest kon simpel in doel werken. 1-0 na 43’. De frustraties namen ook wat toe en toen Addo opnieuw ontsnapte op links trapte Chirishungu hem genadeloos omver. De ref kon niets anders dan rood trekken. De potjes kookten wat over en gelukkig kon de rust soelaas brengen. Beide coaches kwamen overeen om na de koffie toch gewoon 11 tegen 11 verder te spelen. Ruststand: 1-0 voor de Ratjes, die het commando van de bezoekers overgenomen hadden.

Wyngaert kwam in doel voor Londot. De Ratjes kwamen heel gretig uit de kleedkamer en eisten het balbezit op. Een prachtige combinatie begon centraal, waarna geopend werd op Addo. Perfecte controle en breedtepas op Triest die in 1 tijd op doel besloot. Een gemaakt doelpunt zo leek maar met een indrukwekkende reflex redde invallersdoelman Walravens de 2-0 (50’). De Ratjes domineerden nu en lieten de bal heel vlot rondgaan, wat tot doelkansen en corners leidde (56’). Een goed getrapte hoekschop van Leemans werd op een haar na gemist aan de eerste paal, maar in de 2e zone kwam Vankerkhoven perfect voor zijn man en tikte simpel de 2-0 binnen (58’). Een gewettigde voorsprong op dat moment. De bezoekers ondergingen het spel een beetje tot halfweg de 2e periode. Mayanga probeerde het tot 2x toe vanop afstand maar het werden enorme afzwaaiers (65’). Driemaal is scheepsrecht moet hij gedacht hebben, want hij ging nog eens zijn kans. Deze keer een goede knal maar een ploeggenoot hield de poging tegen (66’). Het leek alsof de bezoekers zo hun 2e adem vonden. Vandenberghe was de volgende aan het kanon, maar ons diens vizier stond nog niet op scherp. Hij knalde hoog over en raakte een duif onderweg .. (68’). Tijd voor vers bloed bij de Ratjes. Enow kwam in de ploeg voor Hebbelinck (69’). Even later mochten Queipo, De Cock, Favoreel en test speler X speelminuten maken (70’). De Ratjes hadden geen controle meer maar kwamen ook nooit echt in de problemen. Het sierde de bezoekers dat ze bleven zoeken naar de verdiende eerredder. De Ratjes probeerden dan terug de cleansheet te behouden. Vandenberghe zette Wyngaert aan het werk en die pakte uit met een heel sterke redding (86’). Zo bleef het 2-0 .. wat de eindstand leek te worden tot slap verdedigen uiteindelijk toch nog die nul van het bord veegde via een overhoeks schot van de ingevallen Vandenbrande (2-1 in 90’). Eindstand: 2-1, een juiste uitslag van een zijn boeiende oefenpartij.

Weer een weekje verder in de voorbereiding en weer wat wijzer. De ploeg liet veel goede zaken zien. Er waren veel lichtpunten, maar ook nog werkpunten. Dat is logisch in een voorbereiding waar hoofdcoach Tant genoodzaakt is oplossingen te zoeken voor de situaties die zich gesteld hebben met de vele blessures. Er rest nu nog 1 oefenpartij richting competitiestart. Hopelijk kunnen deze week een aantal jongens aansluiten of op z’n minst de trainingsarbeid opdrijven. Het was ook leuk te zien dat Thomas Van Renterghem veel rondjes maakte tijdens de warming-up van de Ratjes. Zijn revalidatie verloopt dus volgens schema.

Volgende match

Zaterdag 27/08/2022 trekken de Ratjes naar de kust voor hun laatste oefentreffen in de voorbereiding. Tegenstander is KSC Blankenberge. Afspraak om 16u00. Supporters op post!

Adres: KSC Blankenberge / BLOSO-stadion, K. Boudewijnlaan 15, 8370 Blankenberge

 

Wedstrijdinfo

KRCG: Londot (45’ Wyngaert)– Leemans (K) – Erevbenagie (70’ test speler X)– Davies – Nfodjo (70’ Favoreel) – De Keulenaere (70’ De Cock) – Vankerkhoven – Addo – Cooman (70’ Queipo) – Hebbelinck (69’ Enow) – Triest.

Invallers: Haers

Doelpunten: 1-0 Triest (43’); 2-0 Vankerkhoven (58’) en 2-1 SKPH (Vandenbrande) (90’).

Geel: niemand

Rood: Chirishungu (44’)