Eindstand K. Racing Club Gent - KVC Jong Lede (27.07.2022)

Clubs

6 - 0
Datum:
27.07.2022
Matchtype:
Oefenwedstrijd
Scheidsrechter:
Carrein

De kop is er af .. de bal rolde opnieuw voor de Ratjes in een “officieel” duel. Het werd een vlotte opener voor een vernieuwd racing dat zowel voor als na de rust lof kon oogsten. Voor het appelsientje bracht Tant een heel jeugdig elftal op het veld, maar deze ontgoochelden allerminst en stonden verdiend 1-0 voor aan de pauze na een treffer van de bedrijvige Addo op aangeven van Hebbelinck. Na de kantwissel kwam er meer ervaring tussen de lijnen en al snel kon Triest zijn rekening van het seizoen openen. Nog voor het uur was de match al beslist door de 2e treffer van Addo. Racing freewheelde verder en Triest lukte op 12 minuten een loepzuivere hattrick. Goed voetbal, veel gretigheid en fraaie doelpunten. Het was een geslaagd eerste oefengalop. Maar één zwaluw maakt de lente niet. Voetjes op de grond en hard verder werken richting volgende match om daar opnieuw een stap te zetten. Ditmaal een ploeg van 1e Amateur nl. de buren van Jong KAA Gent.

verslag

KVC Jong Lede was actief op de transfermarkt en haalde met Van Waeyenberge, Ringoet, Balaj, Taptchou, .. toch jongens met een pak ervaring. In hun eerste oefengalop moesten de jongens van Casieris de duimen leggen tegen Eendracht Aalst (1-4). Bij Racing kon Tant rekenen op een ruime groep. Enkel Vankerkhoven, De Cock en Haers waren er door werkverplichtingen nog niet bij. Van Rentherghem revalideert rustig verder van een zware knieblessure. Coach Tant koos voor een jeugdige startelf met slechts 2 jongens ouder dan 22 (nieuwkomer Mukuna en Hebbelinck). Volckaert blesseerde zich in de opwarming en werd in extremis nog vervangen door Nfodjo. Vanaf de rust zouden nieuwe namen verschijnen. Wyngaert verdedigde deze match het doel.

De Ratjes begonnen zeer gretig aan de match en met een mooie actie liet nieuwkomer Enow zich meteen opmerken. Hij vergat echt tot 2x toe voor eigen succes te gaan door niet te trappen (2’). De youngsters lieten de bal goed rondgaan. Het tempo lag hoog. De bezoekers kozen vaak voor een directere aanpak, maar de buitenspelval klapte telkens goed dicht. Op vrije trap ging de kopbal van een bezoeker via de lat wel in doel, maar was de vlag al in de hoogte (9’). Het waren meer en meer de Ratjes die de bal opeisten en het spel dicteerden. Hebbelinck dook in de diepte maar doelman Meulewater was eerder op het leer en dacht op wandel te gaan met de bal ver buiten de rechthoek. De jonge Cooman zette meteen druk en veroverde het leer. De trap naar de gapende doelmond werd nog net voldoende afgeweerd waardoor Cooman’s poging in het zijnet verdween (15’). De match bleef aangenaam om volgen. Nadat doelman Wyngaert alert reageerde op een iets te korte terugspeelbal, sloegen de Ratjes meteen toe. Op een vlotte aanval stuurde De Keulenaere Hebblinck op rechts weg. Die had een zee van ruimte waar hij op snelheid in dook en tijd om de juiste man uit te pikken. Dat was Addo die mooi naar binnenkwam en simpel weg de bal voorbij een kansloze Meulewaeter kon deviëren. 1-0 na 24 minuten. De voorsprong stond op het bord en dat voelde nog wat makkelijker voor onze jonge jongens, die toch heel wat maturiteit (aan de bal) lieten optekenen. Nieuwkomers Mukuna, Vanden Heede, Cooman en Enow lieten zich stuk voor stuk opmerken en dat is wat de coach wil zien. De score uitdiepen zat er niet meer in ondanks enkele mooie uitgesponnen aanvallen, maar Meulewaeter lag pal. Aan de overzijde had Wyngaert een rustige avond. Ruststand: 1-0, verdiende tussenstand van een gretig Racing.

In de rust kwamen Davies, Triest, Leemans, Pieters, Kokhiya en Yagan in de ploeg voor Enow, Vanden Heede, Favoreel, De Keulenaere, Cooman en Mukuna. En het tempo ging meteen nog een versnelling hoger. Triest werd meteen in stelling gebracht, maar werd nog afgeblokt (48’). Het was slechts uitstel want de bezoekers zag alle kleuren van de regenboog in die beginfase van de 2e helft. Triest nam een cross van Hebbelinck heerlijk in 1 tijd op de slof en die verdween in de verste hoek (2-0) (51’). Fraaie treffer om de rekening van het seizoen te openen. De Ratjes waren nu oppermachtig en vaak had Lede een (onnodig) foutje nodig om enkele jongens af te stoppen. Hebbelinck was hiervan het grootste slachtoffer na 2 onnodige ingrepen van Taptchou. Hij liet zich dan ook vervangen in minuut 57 door Enow. Addo bleef bedrijvig en werd door Triest heerlijk in de ruimte gestuurd. Addo buitte zijn snelheid uit en bleef koelbloedig oog in oog met de doelman. Die probeerde nog Addo uit balans te brengen, maar de 3-0 was een feit (59’). Match helemaal gespeeld nog voor het uur. Meteen erna miskeek Meulewaeter zich op een bal, maar de 4-0 bleef uit. Cooman kwam Addo aflossen (67’). 60 tellen later poeierde Triest in 2 tijden de 4-0 op het bord. De Ratjes combineerden naar hartenlust want er werd hen weinig in de weg gelegd, onze defensie kon niet echt op de proef gesteld worden. Erevbenagie en Kelvin werden afgelost door Mukuna en De Keulenaere (73’). Toch was de honger van de Ratjes nog niet gestild. Ze bleven rustig combineren. Yagan schilderde een vrije trap op de voet van Triest en die knalde de forfaitcijfers op het scorebord (77’). Prachtige loopactie van onze spits. En die had de smaak te pakken. Na een heerlijke tiki-taka aanval werd Triest voor de doelman gezet en hij maakte het heerlijk af (6-0) (79’). Het éénrichtingsverkeer bleef duren. Yagan was de volgende die kansrijke positie kwam. Een heerlijke stiftbal verschalkte de invallersdoelman, maar die kon met een snelle terugkeer de bal in extremis nog voor de doellijn uit het doelvlak tikken (82’). De gretigheid bij de Ratjes bleef tot het laatste fluitsignaal, want het tempo stokte niet en iedereen bleef zich aanbieden. Geen extra tijd nodig in deze partij en dat had de ref goed aangevoeld. Eindstand: 6-0, duidelijke cijfers.

Een goede eerste oefengalop van de Ratjes die op dit elan verder moeten werken. Aanvallend konden onze jongens zich uitleven, verdedigend werden we niet echt op de proef gesteld. Dat zal voor de komende matchen worden. De nieuwkomers lieten zich opmerken en de gretigheid bij iedereen is een belangrijk gegeven.

 

Volgende match

Zaterdag 30/07/2022 ontvangen de Ratjes de buren van Jong KAA Gent voor een eerste echte test met een hoger uitkomende ploeg. Afspraak om 14u30. Supporters op post!

Adres: Racing-stadion, Eikstraat 85A, 9041 Oostakker

 

Wedstrijdinfo

KRCG 1e helft: Wyngaert – Hebbelinck (K) – Nfodjo – Favoreel – Vanden Heede – De Keulenaere – Erevbenagie – Mukuna – Cooman – Enow – Addo.

KRCG 2e helft: Wyngaert – Hebbelinck (57’ Enow) – Nfodjo (73’ Mukuna) – Kokhiya – Davies – Leemans (K) – Erevbenagie (73’ De Keulenaere) – Pieters – Yagan – Triest – Addo (66’ Cooman).

Invallers: Londot

Doelpunten: 1-0 Addo (24’); 2-0 Triest (48’); 3-0 Addo (59’); 4-0 Triest (67’); 5-0 Triest (77’) en 6-0 Triest (79’)

Geel: niemand.

Rood: niemand

Media: