Eindstand K. Racing Club Gent - KSV Oudenaarde (24.04.2022)

Clubs

1-2
Datum:
24.04.2022
Matchtype:
Competitie
Scheidsrechter:
Christophe Carrein

Na twee overtuigende zeges tegen KVK Westhoek en KVK Ninove hoopten we opnieuw op drie punten in de laatste thuiswedstrijd tegen KSV Oudenaarde, die deels in het teken stond van het afscheid van de voormalige bestuursploeg en van twee echte Racingers - Bjorn Caryn en Brian Vercruysse - die hun laatste match voor eigen publiek mochten afwerken. Zoals té vaak dit seizoen is het de match van net niet geworden, want ondanks een zeer degelijke eerste helft waarin we ook op voorsprong kwamen, volgde nadien een veel mindere tweede helft. Ook al zat het in sommige fases niet echt mee, toch verzuimden we vooral zelf om de kansen af te maken. Aan de overkant toonde KSV Oudenaarde zich wel efficiënt, omdat we in de tweede helft te weinig aan voetballen toekwamen en daardoor ook minder kansen konden afdwingen, was de 1-2 overwinning van de bezoekers dan ook niet onverdiend. 

Racing moest aantreden zonder de geschorste Justin Pieters, hij werd in de basis vervangen door Hasan Ertürk en Raf Leemans ging een rijtje lager spelen op het middenveld. Verder bleef de basiself ongewijzigd, bankzitters deze keer waren naast Mathias Wyngaert, ook nog: Ibrahim Ertürk, Matties Volckaert en Mengeh Turay.

Nadat de afscheidnemende bestuursploeg figuurlijk in de bloemetjes was gezet begon Racing gretig aan de wedstijd en het kreeg meteen riante kans: Hasan Ertürk kreeg ruimte op het middenveld en stuurde de bal in de diepte, ook al liep Joran Triest randje buitenspel, Samuel Addo mocht doorgaan en kreeg de tijd om uit te halen, maar hij besloot op de doelman. Dit was meteen een hele grote kans, al had een aflegger naar de aanstormende Raf Leemans misschien ook wel een doelpunt kunnen opleveren. In de tiende minuut was er opnieuw dreiging toen Kevin Hebbelinck een actie binnendoor kon maken, maar zijn steekballetje naar Joran Triest kwam net iets te laat, want hij werd afgevlagd voor buitenspel. KSV Oudenaarde probeerde wel de bakens te verzetten, maar kon tot dan toe voor weinig gevaar zorgen, het was in tegendeel Samuel Addo die nog eens kon doorgaan op de linkerflank, maar zijn schot werd afgeblokt in corner. In de 21ste minuut was er het eerste echte gevaar: Heirwegh kon goed voorzetten, maar de kopbal van Cambier werd nog afgeweerd in corner. Dit was een duidelijke waarschuwing! Racing nam terug het initiatief: er was een goeie actie van Kevin Hebbelinck centraal, hij tikte de bal goed naar de linkerkant, waar Joran Triest werd vrijgespeeld. Hij kon doorgaan en schieten, maar doelman Verbrugge liet zich niet verrassen en maakte zijn schot onschadelijk. In de fase die daarop volgde pakte Kevin Hebbelinck uit met een prima corner tot op het hoofd van Victor Vankerkhoven, die aan de tweede paal mooi kon binnenkoppen. De 1-0 stond op het bord in de 24ste minuut, een verdiende voorsprong voor Racing dat de match in handen had. 

Op het half uur konden de Racing nog eens dreigen toen Samuel Addo het leer plots voor de voeten kreeg op een corner, maar zijn schot met rechts werd in extremis afgeblokt. Jammer, dit was een goeie mogelijkheid. Bryan Londot moest zich een minuut later wel onderscheiden op een goed schot van Jesse Martens. KSV Oudenaarde probeerde telkens snel om te schakelen, maar het gevaar in de eerste helft kwam toch vooral van de thuisploeg: in de 37ste minuut legde Kevin Hebbelinck goed af tot bij Hasan Ertürk, maar zijn boogbal ging maar een meter naast de kruising. Even laten kwam hij zelfs tot scoren, maar de goal werd afgekeurd omdat Samuel Addo voorafgaand hands zou hebben begaan. Twijfelachtig of dat daadwerkelijk zo was bij deze fase, maar de scheidsrechter is de baas natuurlijk.En toen kwamen de bezoekers uit Oudenaarde plots op gelijke hoogte: Milan Cambier sneed het strafschopgebied binnen, Raf Leemans ging duidelijk voor de bal, maar de scheidsrechter gaf toch een licht toegekende penalty, feilloos omgezet door Jesse Martens, 1-1 dus in de 43ste minuut. Jammer genoeg was toen al duidelijk geworden dat Brian Vercruysse niet meer verder kon, na een pijnlijke trap op de enkel was hij al een tijdje aan het hinken. Jammer in zijn laatste match in eigen huis! 

Racing kreeg meteen een stevige waarschuwing bij het begin van de tweede helft toen Milan Cambier uitpakte met een goed schot, maar de redding van Bryan Londot was heel knap. De Ratjes konden nog één keer goed prikken, toen Samuel Addo de één-twee kon opzetten met Joran Triest, maar het schot van Samuel Addo ging opnieuw op de keeper. Plots kwam Racing veel minder aan voetballen toe en het deemsterde wat weg, zo kwamen we nog weinig tot kansen en was het bikkelen op heet middenveld, terwijl KSV Oudenaarde beter in de match kwam. Zonder dat het echt heel grote kansen bij elkaar voetbalde, maar toch namen ze meer en meer de overhand. Ondertussen was Ibrahim Ertürk broer Hasan komen vervangen en met nog een kwartier te spelen kwam Mengeh Turay nog in de ploeg voor de lichtgeblesseerde Kelvin Nfodjo. In de 76ste minuut trokken de bezoekers nog eens ten aanval, al werd Victor Vankerkhoven duidelijk aan het truitje getrokken, maar ref Carrein liet doorspelen, en dat brak onze Ratjes zuur op, want in de fase die meteen daarop volgde kon Casper De Buysscher het afmaken, plots stond het 1-2. Het leverde onze coach Jannes Tant ook nog een gele kaart op voor protest. Nog geen minuut later kregen we toch een unieke kans om gelijk te maken, maar het kanon van Samuel Addo stond vandaag niet goed gericht, want zijn schot ging opnieuw op doelman Verbruggen. Racing probeerde nog alles op alles te zetten, maar het vat leeg af. In de tweede helft ontbrak het een beetje aan het geloof en de overtuiging, na een nochtans zeer degelijke eerste helft was het na de pauze collectief toch heel wat minder. De bezoekers toonden zich dus efficiënt, terwijl wij zoals wel vaker dit seizoen vergaten om onszelf op beslissende momenten te belonen. Laat dit de les zijn naar volgend seizoen: we moeten volwassener leren spelen! Want Oudenaarde was misschien niet beter, ze waren wel beter bij de les op de beslissende momenten. 

 

Ploeg:

Bryan Londot - Kelvin Nfodjo (74' Mengeh Turay) - Brian Vercruysse (46' Matties Volckaert) - Samuel Davies - Hasan Ertürk (60' Ibrahim Ertürk) - Victor Vankerkhoven - Joran Triest - Raf Leemans - Kevin Hebbelinck - Bjorn Caryn - Samuel Addo.

Doelpunten:

24 min: 1-0 Victor Vankerkhoven

43 min: 1-1 Jesse Martens

76 min: 1-2 Casper De Buysscher

Geel: 

Jannes Tant (76ste minuut)